Ζέτα Δούκα: «Δεν υπάρχει σιγουριά στην επιτυχία»
Showbiz

Ζέτα Δούκα: «Δεν υπάρχει σιγουριά στην επιτυχία»

Από τη... φυλακή στην αγκαλιά του Περίανδρου.

Η Ζέτα Δούκα, η Στέλλα του «Καφέ της Χαράς», μίλησε για τη σειρά, για τη συνεργασία της με τον Χάρη Ρώμα, για τη γυναίκα και για τον κορονοϊό.

Τι σας αρέσει στον ρόλο της Στέλλας;

«Η Στέλλα είναι μια γυναίκα που παίρνει τη ζωή στα χέρια της, που διεκδικεί ίσα δικαιώματα, που δεν θέλει κανένας να τη μειώνει και προσπαθεί να πάρει εκδίκηση σε σχέση με κάποια λάθη του παρελθόντος και να προχωρήσει με έναν τρόπο-που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει μια φοβισμένη γυναίκα που κάθεται στα αβγά της».

Έχετε κάνα στοιχεία με την ηρωίδα;

«Και εγώ είμαι μια γυναίκα που προσπαθώ να δημιουργήσω τη ζωή μου. Δεν είμαι ένας άνθρωπος που είχε απεριόριστες επιλογές σε σχέση με το τι θα κάνει ή που του ανοίγονται οι δρόμοι χωρίς ο ίδιος να προσπαθήσει. Οτιδήποτε θέλω να κάνω, και στη ζωή μου και στην εργασία μου, το σκέφτομαι και το δημιουργώ, θέλω να φτιάχνω δηλαδή μόνη μου τις ευκαιρίες και να τις προχωρώ με τους κατάλληλους ανθρώπους».

Τι κρύβει η Στέλλα;

«Είχε μια πολύ δύσκολη ζωή. Είχε δεσμό με έναν άνθρωπο που δεν ήταν καλός. Της φόρτωσαν μια ένοπλη ληστεία και έκανε 7 χρόνια στη φυλακή. Βγαίνοντας, καταφεύγει στον μόνο άνθρωπο που της συμπαραστάθηκε, στη Βάλια. Φτάνει στο Κολοκοτρωνίτσι και της ζητά εργασία και την ευκαιρία για μια νέα ζωή».

θα τη δούμε να καταλήγει στην αγκαλιά του Περίανδρου;

«Κάποια στιγμή ο Περίανδρος θα κάνει μια στροφή και θα υπερασπιστεί τη Στέλλα σε κάτι που θα της συμβεί. Από εκεί και πέρα θα αλλάξει η σχέση τους. Θα κάνουν μια συμμαχία και θα νιώσουν αμοιβαίο συμπάθεια».

Πώς είναι η συνεργασία με τον Χάρη Ρώμα;

«Ο Χάρης είναι χαρισματικός και δουλευταράς. Κάνει χίλια πράγματα και τα κάνει με τρόπο τόσο ενθουσιώδη και τόσο αυθόρμητο, που λες πού τη βρίσκει την ενέργεια! Είναι πάρα πολύ γενναιόδωρος και καλός με τους συνεργάτες του. θέλει οι άνθρωποι γύρω του να έχουν την ευκαιρία τους και να λάμπουν. Και αυτό τον κάνει μοναδικό συνάδελφο».

Είπατε το «να» στο «Καφέ της Χαράς επειδή ήταν ήδη επιτυχημένο;

«Δεν υπάρχει σιγουριά στην επιτυχία! Υπάρχει μια συνταγή που λέει ότι όσο καλύτερα υλικά χρησιμοποιήσεις και όσο περισσότερη αγάπη βάλεις σε αυτό που θα φτιάξεις τόσο καλύτερα θα πάνε τα πράγματα. Το "Καφέ" πληροί αυτές τις προϋποθέσεις. Είναι μια σειρά που έχει αγαπηθεί, οι χαρακτήρες είναι πάρα πολύ καλοί, το γράφουν δυο άνθρωποι που έχουν βαθιά γνώση του τι σημαίνει συγγραφή αλλά και σύγχρονη κοινωνία, ενώ η σκηνοθεσία και ο τρόπος που γυρίζεται θυμίζουν σειρές παλιάς κοπής, όπου υπάρχει ο χρόνος να επεξεργαστείς πέντε πράγματα. Ήταν λοιπόν πολύ μεγάλο το δέλεαρ να πω "ναι, θα το κάνω", γιατί το να εργάζεσαι στην τηλεόραση δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, είναι κοπιαστικό και ψυχοφθόρο».

Πιστεύεις πως είναι καλύτερη η θέση της γυναίκας σήμερα;

«Ο κόσμος προχωράει με αργά βήματα, αλλά πιστεύω σταθερά. Βέβαια είναι κάποια πράγματα αυτονόητα που θα έπρεπε να ισχύουν εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ίσως τελικά και τα πιο απλά να μην είναι πάντα αυτονόητα. Το θέμα με τη γυναικεία ενδυνάμωση είναι πολύ σημαντικό. Πιο σημαντικό όμως είναι τα ίσα δικαιώματα και η αξιοκρατία σε οτιδήποτε κάνεις. Να μην αποκλείουμε κανέναν και καμία κοινότητα από την ίση ευκαιρία!»

Σας τρομάζει η πανδημία;

«Θα ήμουν εκτός πραγματικότητας αν έλεγα ότι δεν με τρομάζει. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι κανένας, ούτε όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δεν γνωρίζει πού θα πάει η κατάσταση. Βλέπουμε συνεχώς να θεσπίζονται νέα μέτρα, που έρχονται σε αντίθεση με κάποια άλλα που υπήρχαν στο παρελθόν. Και με ενοχλεί πάρα πολύ που όλοι πια μιλάμε επί παντός επιστητού σαν να είμαστε ειδικότεροι των επιστημόνων! Θα ήθελα και οι επιστήμονες και αυτοί που να μιλήσουν να το κάνουν με έναν δημόσιο λόγο και να εξηγήσουν καλύτερα τα πράγματα. Γιατί πρέπει να σου υπενθυμίσω πόσο σημαντικό είναι να εφαρμόζεις όσα λένε», είπε στο Τηλέραμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved