Μανώλης Μαυροματάκης: «Με τον ναρκισσισμό παλεύεις κάθε μέρα»
Showbiz

Μανώλης Μαυροματάκης: «Με τον ναρκισσισμό παλεύεις κάθε μέρα»

Αν και έχει λάβει πολλές διακρίσεις και βραβεία, ο Μανώλης Μαυροματάκης συνεχίζει να είναι χαμηλών τόνων και κάνει θόρυβο μόνο όταν μιλάει με την τέχνη του.

Φέτος τον απολαμβάνουμε στην κωμωδία του ΑΝΤ1 «Παρουσιάστε!» στον ρόλο του συνταγματάρχη Σκορδά, ενώ μετά τη γαλλική ταινία «Μεταφραστεί» βρίσκεται σε συζητήσεις για μια ακόμη διεθνή κινηματογραφική παραγωγή.


Θα κάνετε τον χειμώνα θέατρο;
«Δεν έχω σιγουρέψει τίποτα. Εκτός από τα μεγάλα θέατρα που έχουν πολλές θέσεις, δεν ξέρω ποιος κόσμος θα πάει και πώς. Δεν ξέρουμε αν θα ανοίξουν πολλές σκηνές. Είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα και κάποιος πρέπει να δώσει μια οικονομική βοήθεια. Το καλοκαίρι κάναμε τις "Βάκχες" εκ των ενόντων και γεμίσαμε το Ηρώδειο, στο πλαίσιο βέβαια των περιοριστικών μέτρων, και ήταν μια μεγάλη έκπληξη γιατί δεν ήταν μια οργανωμένη παραγωγή και ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Αυτό δείχνει ότι το κοινό θέλει το θέατρο, αλλά τους θερινούς μήνες οι χώροι είναι ανοιχτοί. Τώρα τρέμουμε τι θα συμβεί και υπάρχει ένα σύστημα υγείας που έχει "κρασάρε" ήδη και μάλιστα χωρίς να έχει μπει ακόμη ο χειμώνας».


Υπάρχουν κάποια σχέδια για επόμενη κινηματογραφική ταινία, μετά τους «Μεταφραστές», τη γαλλική ταινία του Ρεζίς Ρουανσάρ;
«Είμαι σε συζητήσεις για μια ελληνοπολωνική ταινία για ένα θέμα που αφορά και στην Ελλάδα. Είμαστε στη διαδικασία του κάστινγκ».


Οι «Μεταφραστές» ήταν για σας μια δυνατή εμπειρία…
«Όντως, οι συνθήκες της παραγωγής ήταν πολύ καλές. Υπάρχει διαφορά στη νοοτροπία, είναι πολύ διαφορετικό το κοινωνικό πλαίσιο».

Ο σκηνοθέτης Ρεζίς Ρουανσάρ ήταν κατενθουσιασμένος μαζί σας.
«Είναι πολύ αγαπητός άνθρωπος, εξαιρετικός συνεργάτης και τον ευχαριστώ. Κρατάμε επικοινωνία».


Θα κάνετε και κάτι άλλο στο εξωτερικό; Υπάρχει πλέον ο σύνδεσμος.
«Πρέπει να το φροντίσω πρώτα, να βρω έναν ατζέντη. Η δική μου γενιά είναι πιο παλιά και πιο δυσκίνητη. Οι νέοι είναι πιο ανοιχτοί προς τα έξω. Πάντως κάτι άνοιξε. Η επόμενη συνεργασία μου μετά τον Ρουανσάρ ήταν με μικρότερο ρόλο στην ταινία "On sourit pour la photo" (Χαμογελάμε για τη φωτογραφία") του Φρανσουά Ουζάν. Και με αυτόν είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. Μάλλον τα γαλλικά μου πάνε».


Εχετε λάβει τόσες πολλές βραβεύσεις και διακρίσεις. Ολα αυτά ικανοποιούν τον ναρκισσισμό του καλλιτέχνη ή είναι για εσάς κινητήριος δύναμη;
«Και τα δύο. Με τον ναρκισσισμό παλεύεις κάθε μέρα και σε επαγγελματικό και σε προσωπικό επίπεδο. Καμιά φορά όταν είσαι μόνος με τους δαίμονες σου ίσως είναι και χειρότερα, γιατί όλοι αυτοί είναι ξαδελφάκια του ναρκισσισμού. Χρειάζεται διαρκώς να το παλεύεις. Αυτό δεν είναι και η ζωή; Μια πάλη, αλλά είναι καλό να ξέρεις ότι σου συμβαίνει και δεν είσαι τέλειος».


Υπάρχει και το στοιχείο του ανταγωνισμού με τον ίδιο σας τον εαυτό;
«Αυτός είναι ανίκητος. Τουλάχιστον πολεμώντας τον ναρκισσισμό δεν τον αγνοείς. Γιατί πολλές φορές προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει. Οχι μόνο υπάρχει, αλλά ίσως να τον χρειαζόμαστε κιόλας. Πώς να σταθείς αλλιώς μπροστά σε μια κάμερα π πάνω στη σκηνή. Κινείσαι συνεχώς στο όριο του ναρκισσισμού σου και μοιραία κάποτε το ξεπερνάς. Ένα παιχνίδι είναι. Λίγο άγριο ενίοτε», είπε στο TV24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved