Νικολάου: «Ο τηλεοπτικός σεφ δεν είναι απαραίτητα και καλός σεφ στο εστιατόριο»
Showbiz

Νικολάου: «Ο τηλεοπτικός σεφ δεν είναι απαραίτητα και καλός σεφ στο εστιατόριο»

Η Ντίνα Νικολάου μίλησε για όλους και για όλα σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Το «Dina’s bakery» άνοιξε στη συχνότητα του ΜΕGΑ και η Ντίνα Νικολάου βρίσκεται εκεί, κάθε Σαββατοκύριακο, για να μας προτείνει τα πιο νόστιμα και υγιεινά αρτοπαρασκευάσματα, που μπορούμε να φτιάξουμε γρήγορα καν εύκολα στο σπίτι.

Φέτος αλλάξατε κανάλι και σας βλέπουμε στο ΜΕGΑ. Ο στόχος παραμένει πάντα ο ίδιος;

«Όπως κάθε χρόνο, στόχος είναι να είμαι χρήσιμη. Να βλέπει ο κόσμος τις συνταγές, να. τις φτιάχνει, μέσα από αυτές να περνούν και διατροφικές συμβουλές και, φυσικά, αυτήν την ώρα να περνάμε καλά. Και όταν τελειώσει η εκπομπή, ακόμη και αν δεν φτιάξουν τη συνταγή, κάτι να τους έχει μείνει».

Πρωταγωνίστρια είναι και πάλι η ζύμη;

«Ναι, η εκπομπή έχει να κάνει με αρτοπαρασκευάσματα, με γλυκά, αλλά στην οικιακή τους εκδοχή, όχι σαν αυτά που βρίσκουμε σε κάποιο ζαχαροπλαστείο. Τα τελευταία χρόνια, ο φούρνος της γειτονιάς έχει πάρει μια άλλη μορφή. Εκτός από το ψωμάκι και το κουλουράκι, θα βρεις και ένα ωραίο σάντουιτς, μια αλμυρή πίτα, ένα αλμυρό σνακ ή ένα γλυκό κέικ λίγο πιο δημιουργικό. Όλο αυτό προσπαθώ να συμπεριλάβω στην εκπομπή».

Οι εκπομπές μαγειρικής, που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν στη μικρή οθόνη, έχουν βοηθήσει να μπει ο κόσμος στην κουζίνα και να προσέξει περισσότερο τι θα φάει;

«Πιστεύω ότι όλες αυτές οι εκπομπές και οι διαφορετικοί άνθρωποι που καλούνται να υπηρετήσουν την τηλεοπτική μαγειρική, έχουν εκπαιδεύσει διατροφικά, μαγειρικά και γαστρονομικά το ελληνικό κοινό και αυτό για εμένα είναι ο στόχος. Θεωρώ ότι κάθε εκπομπή που έχει ως άξονα τη μαγειρική, πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει στην εκπαίδευση, πέρα από την ψυχαγωγία».

Το κοινό που επικοινωνεί μαζί σας, τι σας λέει συνήθως;

«Αισθάνομαι ότι με όλα αυτά τα ζυμαράκια, τις πίτες και τα κέικ έχουν έρθει πολύ πιο κοντά μου. Μου στέλνουν φωτογραφίες, με ρωτούν διάφορα. Τώρα, με social media, η επικοινωνία είναι πιο εύκολη και τη χαίρομαι πραγματικά αυτήν την επαφή».

Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας για έναν τηλεοπτικό σεφ; Αρκούν μόνο οι μαγειρικές γνώσεις;

«Κατ' αρχάς, ο τηλεοπτικός σεφ δεν είναι απαραίτητα και ένας καλός σεφ στο εστιατόριο. Άλλα πράγματα ζητάει η τηλεοπτική μαγειρική. Μπορεί κάποιος στο εστιατόριο να είναι ο καλύτερος σεφ, να έχει οργανωτικές ικανότητες, να αντιλαμβάνεται τις τάσεις της εποχής να ξέρει να κρατά το προσωπικό του, τους πελάτες του και ποτέ να μην τα καταφέρει στην τηλεόραση. Η τηλεόραση έχει άλλες αρχές. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα -και στη χώρα μας και στο εξωτερικό-ανθρώπων που έκαναν τηλεοπτική καριέρα σαν σεφ και ξεκίνησαν ως δημοσιογράφοι γεύσης ή επρόκειτο για μια, ωραία, δροσερή παρουσία, που μπορούσε να τα λέει καλά στην τηλεόραση».

Συμφωνείτε με τα νέα παιδιά που θέλουν να γίνουν σεφ και πηγαίνουν στα ριάλιτι μαγειρικής;

«Φαντάζομαι ότι το κάνουν για να και ίσως το βρίσκουν και λίγο γοητευτικό να μπουν σε έναν αγώνα δρόμου για να δείξουν ότι αξίζουν. Συμφωνώ με το διαγωνισμό , διαφωνώ με το ριάλιτι. Πάντα οι σεφ περνούν από διαγωνισμούς, δεν με ενοχλεί αυτό. Με ενοχλεί που βγαίνουν προς τα έξω τα πολύ προσωπικά στοιχεία. Θεωρώ ότι αυτό δεν έχει σχέση με τους σεφ. Αυτά τα θα έπρεπε να έχουν στο μυαλό τους να πάνε στο εξωτερικό, να κάνουν πράγματα, να ταξιδέψουν παντού την ελληνική κουζίνα την απογειώσουν. Όχι να σταθούν μπροστά από μία κάμερα και να κάνουν μαγειρική για οικιακή χρήση. Θα μου πεις, κι εγώ το έκανα. Ναι, αλλά δεν ήταν ο αυτοσκοπός μου. Έτυχε να βρεθώ στην τηλεόραση και τη λάτρεψα, μου αρέσει ως μέσο», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved