Η Πετρουλάκη συμβουλεύει τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή μας εν μέσω πανδημίας
Showbiz

Η Πετρουλάκη συμβουλεύει τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή μας εν μέσω πανδημίας

Η Ελένη Πετρουλάκη που φέτος συμπληρώνει τριάντα χρόνια ως ειδικός φυσικής κατάστασης έδωσε πολύτιμες συμβουλές για τη σωστή διατροφή και την υγεία μας εν μέσω κορονοϊού.

Τι θα πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή μας, ειδικά εν μέσω πανδημίας;

Να αποφεύγουμε τα λιπαρά, να μαγειρεύουμε σπιτικό φαγητό, να ξέρουμε τι τρώμε. Αν κάποιος έχει πρόβλημα με τα κιλά, θα πρέπει να μπει σε ένα διατροφικό πλάνο γιατί αυτόματα το λίπος είναι ένα$ παράγοντας που συμβάλλει στο να μην έχουμε υψηλό ανοσοποιητικό. Αυτό σημαί­νει λοιπόν ότι πρέπει να προσέχουμε πάνω από όλα την υγεία μας περισσότερο από ποτέ. Το να εντάξουμε την άσκηση και την κίνηση στην καθημερινότητα μας και να προσέχουμε το τι θα τρώμε, είναι και θέμα αυτοσεβασμού πάνω από όλα.

Αρκετός κόσμος αυτή την περίοδο που βρίσκεται κλεισμένος στο σπίτι σκέφτεται ότι μπορεί να υποπέσει σε παρασπονδίες με το σκεπτικό ότι θα προσέξει τη διατροφή λίγο αργότερα...

Αν φας τώρα ανθυγιεινά δεν θα προσέξεις τι θα φα5 την επόμενη εβδομάδα, γιατί σε παίρνει η μπάλα, με αυτό το σκεπτικό και δεν είναι εύκολο να αντιστραφεί μετά η κατάσταση.

Με ποιους τρόπους θα μπορέσουμε να γυμναστούμε αυτή την περίοδο;

Γιο σπίτι και σε εξωτερικούς χώρους. Δηλαδή, στο σπίτι ο κόσμθ5 πρέπει να επιλέξει ιντερνετικές πλατφόρμες οι οποίε5 έχουν μια υπόσταση και πρέπει πάντα ο ενδιαφερόμενος να γνωρίζει ποιος είναι ο καθηγητής του. Δεν μπορεί ο κόσμος οποιοδήποτε βίντεο δει στο διαδίκτυο να ακολουθεί το πρόγραμμα το οποίο του παρουσιάζεται, γιατί δεν είναι όλα για όλους, άρα θα πρέπει να απευθυνθούν σε έναν ειδικό, γιατί όλα πρέπει να γίνουν βάση σωστών προϋποθέσεων. Εμείς στο Fitlab.gr έχουμε πάντα οπτική επαφή με τον ασκούμενο μέσω των διαδικτυακών εφαρμογών.

Οι «σωτήριες» συμβουλές για την υγεία μας από την Ελένη Πετρουλάκη

Πρέπει να μαγειρεύουμε μόνοι μας τα γεύματα μας. Σωστές επιλογές αγορών στο σούπερ μάρκετ. Μην καταφεύγουμε σε πολλά ανθυγιεινά τρόφιμα και να προσπαθήσουμε να βάλουμε ένα μέτρο στη διατροφή μας. Η μεσογειακή διατροφή και η ελληνική κουζίνα είναι ό,τι καλύτερο στον κόσμο. Να έχουμε κανόνες στο διατροφικό μας πλάνο. Αυτό σημαίνει, κατανάλωση κόκκινου κρέατος ανά 15 ημέρες, κοτόπουλο και ψάρι στο 10ήμερο, όσπρια, λαχανικά και φρούτα σε εβδομαδιαία βάση. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ένα λαδερό φαγητό για την κινητοποίηση του εντέρου.

Δεν γίνεται να εμπιστευόμαστε τη δίαιτα που κάνει μια φίλη μας, γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό μεταβολισμό, άλλες ενεργειακές ανάγκες, άλλο ύψος, άλλο βάρος και άλλη ηλικία. Η διατροφή μας εξαρτάται από αυτούς τους παράγοντες. Ο κόσμος πρέπει να συμβουλεύεται αποκλειστικά τους ειδικούς για την απώλεια βάρους, δεν μπορεί να κάποιος να χάσει κιλά από μόνος του. Άντε να χάσει δυο - τρία κιλά αλλά μέχρι εκεί, τα οποία δεν θα τα χάσει σωστά γιατί θα έχει απώλεια μυϊκού ιστού, δεν θα χάσει καθαρό λίπος, οπότε με μαθηματική ακρίβεια θα τα ξαναπάρει πίσω.

Είναι μόδα τώρα οι πρωτεϊνικές διατροφές και η διαλειμματική νηστεία, όλα αυτά δεν είναι για όλους. Το θέμα είναι η σύσταση στο σώμα, δεν έχει σημασία πόσα κιλά είμαστε αλλά τι περιέχει το σώμα μας, το ποσοστό του λίπους, του μυϊκού ιστού αλλά και τις τοξίνες.

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved