Ιορδανίδης: Η υποκριτική, ο κορονοϊός και η επιχειρηματική δραστηριότητα στο θέατρο!
Showbiz

Ιορδανίδης: Η υποκριτική, ο κορονοϊός και η επιχειρηματική δραστηριότητα στο θέατρο!

Ο Τάσος Ιορδανίδης σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την ηθοποιία, τον κορονοϊό αλλά και για την επιχειρηματική του δραστηριότητα στο θέατρο!

Πως κυλάει για σένα ο καιρός;

Μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε αναλάβει το θέατρο "Άλφα-Ληναίος-Φωτίου". Δυστυχώς, λόγω των καταστάσεων, δεν έχουμε καταφέρει να λειτουργήσουμε ακόμα, κι είμαστε εν αναμονή όλης αυτής της κατάστασης, για να δούμε πότε θα επιστέψουμε στη δουλειά μας, σ' αυτό που αγαπάμε, στο θέατρο. Αυτή την περίοδο, έχω μια παρουσία στο σίριαλ του ΣΚΑΪ, "8 λέξεις", του Αντρέα Γεωργίου, κι αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει σε γενικότερο πλαίσιο.

Ποια είναι η γνώμη σου για ό,τι συμβαίνει την τελευταία χρονιά, λόγω του ιού Covid-19, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκόσμια;

Πρέπει η πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, γιατί ο χώρος μας κινδυνεύει να βιώσει μια κατάσταση, η οποία θα είναι μη αναστρέψιμη στο τέλθ5. Κάνει εξαιρετική δουλειά το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αυτή τη στιγμή, υπάρχουν άνθρωποι που περνούν πολύ δύσκολες καταστάσεις, βιώνουν πρωτόγνωρες συνθήκες και σίγουρα χρειαζόμαστε το κράτο5 πιο πολύ από ποτέ, μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Το κράτο5 έχει έρθει αντιμέτωπο με μια συνθήκη, η οποία δεν είναι καθόλου εύκολη, αλλά ίσως χρειάζεται μια μεγαλύτερη επαγρύπνηση.

Η συγκεκριμένη συνθήκη που ζούμε, σε προσωπικό επίπεδο, σ' έχει αλλάξει σε χαρακτήρα ή συμπεριφορά;

Στη Δύση, οι σύγχρονες κοινωνίες, νομίζω ότι δεν έχουν βιώσει κάτι αντίστοιχο, όηω5 αυτό που βιώνουμε. Σίγουρα δεν μπορεί να σε αφήσει ασυγκίνητο, το ότι εξαιτίας του ιού χάνονται καθημερινά τόσες ζωές, σε αγγίζει όλο αυτό. Είναι σαν να "χάνεται" ένα αεροπλάνο κάθε μέρα, έχοντας έρθει η κατάσταση στα μέρη μας, στην Ελλάδα. Αυτό που αποδεικνύεται, είναι η ευθραυστότητα η οποία εμπεριέχεται στο δώρο που λέγεται ζωή και πώς μπορούνε ν' αλλάξουν τα πράγματα από τη μια μέρα στην άλλη, ότι είμαστε πολύ τυχεροί, καθώς πρέπει να ξυπνάμε κάθε μέρα και να ευχαριστούμε το θεό... Να ευχαριστούμε... Για το πολύ σημαντικό αγαθό της υγείας. Πολλές φορές μέσα στη δίνη της καθημερινότητας το περνάμε ως κάτι δεδομένο και δεν είναι, όχι μόνο της δικής μας προσωπικής υγείας, αλλά και των ανθρώπων μας, όπως και της ανθρωπότητας, όπως εξελίχθηκε, το όλο πράγμα.

Πιστεύεις στον θεό;

Πιστεύω... Δεν ξέρω αν είναι ο κύριος με τα άσπρα γένια, έτσι όπως έχει περάσει στη συνείδηση των περισσοτέρων, θέλω κι έχω ανάγκη να πιστεύω σε κάτι το οποίο είναι, ενδεχομένως, ανώτερο από εμένα, κι έχει μια ηθική, η οποία συνάδει τουλάχιστον με τη δική μου.

Εκτός από ηθοποιός, είσαι και θεατρικός επιχειρηματίας, αυτό είναι κάτι που έχει βαθμό δυσκολίας; Υπάρχει "απόσταση" από τους συναδέλφους σου;

Τουλάχιστον εγώ, στις δικές μου δουλειές, δεν το έχω αντιμετωπίσει αυτό, την απόσταση, πάντα γινόμουν ένα με τους συναδέλφους, ήμασταν ένα "σώμα" όλα τα παιδιά, πάντα λειτουργούσα πιο πολύ ως ηθοποιός, απλώς τύχαινε να έχω την ευθύνη των πληρωμών και των συνθηκών εργασίας. Αυτό που αναγράφεται πρώτο στην ταυτότητά μου, είναι ηθοποιός, επιχειρηματίας έγινα από την ανάγκη μου να εκφραστώ προσωπικά όπως θα ήθελα, με μια άγνοια κινδύνου, τότε, που το ξεκίνησα, μετά έγινε η δεύτερη φύση μου.

Πέρασες δεινά, παρόλα αυτά συνέχισες, γιατί πολλοί είναι κατά καιρούς οι συνάδελφοι σου που το επιχείρησαν και τα παράτησαν.

Συνέχισα γιατί, έγινε δεύτερη φύση, έφυγε η άγνοια κινδύνου, κι ευτυχώς το έφεραν έτσι οι συνθήκες, ώστε να μπορώ να συνεχίσω τελικά, στάθηκα τυχερός. Ξεκίνησα από πολύ νωρίς με αυτή την άγνοια κινδύνου, στάθηκα πολλές φορές τυχερός, σύμφωνα με το περιοδικό Λοιπόν, σύμφωνα με το περιοδικό Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved