Υπόγεια Ρεύματα: «Για εμάς η επιτυχία είναι συνώνυμο με την ευτυχία»
Showbiz

Υπόγεια Ρεύματα: «Για εμάς η επιτυχία είναι συνώνυμο με την ευτυχία»

Τα Υπόγεια Ρεύματα, ένα από τα πιο σημαντικά και δημιουργικά συγκροτήματα των τελευταίων 25 ετών, επιστρέφει, εν μέσω πανδημίας, με τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Η Γη που αφήνω».

Τα μέλη του συγκροτήματος μίλησαν για την επαγγελματική τους πορεία, για το πώς ορίζουν την επιτυχία, αλλά και πώς προέκυψε η μελοποίηση του Παλαμά;

Μουσική και κορονοϊός... Πώς βλέπετε το μέλλον της πρώτης τα επόμενα χρόνια :

«Η μουσική κοινότητα της χώρας βάλλεται πολλά χρόνια τώρα από τα προβλήματα της μουσικής βιομηχανίας. Ηρθε και ο κορονοϊός να χτυπήσει τις ζωντανές εμφανίσεις, το μόνο υγιές τμήμα της. Οι μουσικοί θα βρουν πάντα ένα ερέθισμα να συνεχίσουν, απλώς θα είναι πιο δύσκολο μιας και πολλές μουσικές σκηνές θα δυσκολευτούν να λειτουργήσουν λόγω οικονομικών δυσχερειών».

Η δεινή κατάσταση των καλλιτεχνών / δημιουργών / μουσικών θα αλλάξει, πιστεύετε, τον τρόπο επικοινωνίας και δημιουργίας;

«Θα κοιτάξουν πιο σοβαρά πλέον προς το Διαδίκτυο ώστε να προωθήσουν τη δουλειά τους ακόμα και αυτοί που δεν ασχολούνταν έως σήμερα με την τεχνολογία, αν και οι περισσότεροι μουσικοί το έχουν κάνει ήδη μιας και ο σύγχρονος τρόπος δράσης και προώθησης ξεκινάει ως επί το πλείστον από τον προσωπικό υπολογιστή του καθενός. Δεν πιστεύουμε όμως ότι θα χαθεί η ζωντανή εμφάνιση στο κοινό αλλά θα αργήσει να είναι και πάλι "ελεύθερη" ως δικαίωμα στην έκφραση και στη διασκέδαση».

Ποια είναι η Γη που αφήνουμε;

«Ρωτήστε όλον αυτόν τον κόσμο που πνίγεται προσπαθώντας να περάσει τα σύνορα για μια καλύτερη ζωή για αυτόν και τα παιδιά του μακριά από τις βόμβες. Ρωτήστε ολόκληρες φυλές που ξεσηκώθηκαν από τα τεράστια δάση του Αμαζονίου μετά τις πυρκαγιές. Τους φτωχούς που διώχνουν στη Βραζιλία για να μην ενοχλούν τα φράγματα. Μη ρωτάτε εμάς».

Αυτά τα 25 χρόνια πώς θα τα περιγράφατε;

«Αξιζε η κάθε στιγμή που βιώσαμε. Αυτά έχουν μείνει και μας συντροφεύουν τώρα στην απομόνωση της καραντίνας, αυτά θα θυμόμαστε όταν γεράσουμε. Ολα, καλά και κακά. Το να είσαι μέρος μιας ομάδας, και σχήματος, μιας παρέας, είναι ό,τι πολυτιμότερο μπορεί να σου μείνει αν χαθεί ολκό υλικός πλούτος του σύγχρονου κόσμου».

Πώς ορίζετε την επιτυχία;

«Συνήθως η επιτυχία ορίζεται με τον αριθμό ακολούθων, followers και likes στην εποχή μας. Με αναγνωρισιμότητα κοινώς. Για εμάς όμως η επιτυχία είναι συνώνυμο με την ευτυχία. Αν μας αρέσει πραγματικά αυτό που κάνουμε και δεν προδίδουμε τα πιστεύω μας, τότε νιώθουμε πετυχημένοι. Καλύτερα μιας χούφτας ζωντανοί νεαροί που σε κοιτάνε στα μάτια παρά σαράντα χιλιάδες κόσμου που σε γυρνάνε βίντεο ενώ παίζεις μπροστά τους».

Πώς προέκυψε η μελοποίηση του Παλαμά;

«Μια νύχτα γυρίζοντας από συναυλία είδαμε ότι ακροδεξιά παράταξη είχε ανεβάσει ένα προπαγανδιστικό βίντεο με τους στίχους του «Γκρεμιστή». Σοκαριστήκαμε Πολλά έχουν σφετεριστεί όλοι οι καιροσκοποί αλλά κάπου πρέπει να υπάρχει ένα τέλος. Ο Παλαμάς ήταν τελείως αντίθετος με όλους αυτούς. Ετσι, αποφασίσαμε τελικά να μελοποιήσουμε το ποίημα του στην πρώτη ευκαιρία», είπαν στο Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved