Ελληνικό #metoo: Ναταλία Δραγούμη: «Ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα στόματα»
Showbiz

Ελληνικό #metoo: Ναταλία Δραγούμη: «Ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα στόματα»

Ελληνικό #metoo:Ναταλία Δραγούμη σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για τον ασκό του Αιόλου που έχει ανοίξει σχετικά με τις καταγγελίες.

Η συζήτηση φυσικά δεν μπορεί να ξεφύγει από τις υποθέσεις που ταράζουν το ελληνικό θέατρο.

«Θεωρώ ότι αυτή την εποχή τελείται ένα πολύ σοβαρό έργο» απαντά χωρίς περιστροφές. «Γίνεται μια επένδυση στο μέλλον των παιδιών μας και αυτό που συμβαίνει αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, και όχι μόνο το θέατρο. Είναι μια παρακαταθήκη νια το μέλλον. Ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν οι άνθρωποι που πρέπει να μιλήσουν και όλοι να είμαστε εκεί να τους στηρίξουμε. Να μη φοβηθούν ξανά».

Για την ίδια μάλιστα είναι λάθος να χαρακτηρίζονται αυτές οι υποθέσεις ως σκάνδαλα. «Όχι, δεν πρόκειται για ροζ σκάνδαλα, ούτε για "το ποιος τα έχει με ποιον", για να το πω λαϊκά. Πρόκειται νια ποινικά αδικήματα που δεν πρέπει να εκπίπτουν στο επίπεδο του κουτσομπολιού» εξηγεί.

Πιστεύει ιδιαίτερα και στον ρόλο που μπορούν να διαδραματίζουν τα ΜΜΕ σε αυτή την υπόθεση.

«Πρέπει να ταρακουνηθεί η Δικαιοσύνη. Υπάρχουν αδικήματα που δεν γίνεται να παραγράφονται, γιατί μένουν χαραγμένα για πάντα στις ψυχές των θυμάτων».

Η ίδια στο παρελθόν είχε μιλήσει δημοσίως γενναία για τη σεξουαλική παρενόχληση που είχε υποστεί 12 ετών από έναν φίλο των γονιών της.

«Συζητούσα με φίλες μου εκτός θεάτρου και μέσα από αυτή την ιστορία ανακαλέσαμε όλες μας μνήμες και περιστατικά που μας έχουν φέρει σε δύσκολη θέση. Με αφορμή αυτή η δημοφιλής πρωταγωνίστρια τοποθετείται για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό θέατρο και περιγράφει τα σχέδια της για το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει και αφορά τη σπουδαία προγονό της, Ζωή Δραγούμη την κουβέντα που έκανα μαζί τους, ρώτησα την κόρη μου και τον γιο μου αν έχουν αισθανθεί αντίστοιχα άβολα. Τώρα που δεν έχουν περάσει τόσα χρόνια και μπορούν να μιλήσουν πιο εύκολα. Γιατί εμείς το θάψαμε ως παιδιά. Αυτές οι κουβέντες πρέπει να γίνονται από τους γονείς, να μην παραμένουν ταμπού», σύμφωνα με το Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved