Φαίη Ξυλά: «Καταδικάζω οποιαδήποτε κακοποιητική συμπεριφορά από όποιον και αν προέρχεται»
Showbiz

Φαίη Ξυλά: «Καταδικάζω οποιαδήποτε κακοποιητική συμπεριφορά από όποιον και αν προέρχεται»

Η Φαίη Ξυλά έρχεται ως Ζέτα τη φετινή σεζόν στο STAR για να αποδείξει ότι ο «Έρωτας με διαφορά» δεν είναι ταμπού.

Η όμορφη ηθοποιός με αφορμή την νέα της τηλεοπτική δουλειά μίλησε για το αν στην εποχή μας αρχίζουν να καταρρίπτονται διάφορα ταμπού, ενώ αναφέρθηκε και στις καταγγελίες για κακοποίηση και λεκτική βία.

Νιώθεις ότι στην Ελλάδα του 2021 ο έρωτας με διαφορά παραμένει «ταμπού»;

Στις σύγχρονες κοινωνίες δεν αποτελεί πια ταμπού σε ένα ζευγάρι να είναι μεγαλύτερη η γυναίκα. Δεν είναι πλέον αποκλειστικό προνόμιο των ανδρών. Η δομή της κοινωνίας έχει αλλάξει, δεν ισχύουν πια τα πρότυπα της πατριαρχίας.

Οι γυναίκες είναι πλέον χειραφετημένες και ανεξάρτητες και μπορούν να επιλέγουν τον σύντροφο της αρεσκείας τους. Για τον λόγο αυτό βλέπουμε όλο και πιο συχνά και ζευγάρια όπου η γυναίκα είναι μεγαλύτερη από τον άνδρα. Στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα κάποια ταμπού, αλλά όχι στην πλειοψηφία.

Πιστεύεις ότι διάφορα ταμπού στην εποχή μας αρχίζουν να καταρρίπτονται;

Ναι, και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Νομίζω ότι και με την καραντίνα οι περισσότεροι, επειδή δεν μπορούν να βγουν έξω, αναγκάστηκαν να στραφούν στο μέσα τους και ίσως γι' αυτό και δεν αντέχουν να αποσιωπήσουν κάποια τραύματα του παρελθόντος. Μαζί με τα σπίτια που τακτοποίησαν ίσως νιώθουν την ανάγκη να τακτοποιήσουν και το «μέσα» τους και αυτό πιστεύω ότι θα είναι για καλό.

Πρόσφατα άνοιξε ο ασκός του Αιόλου με καταγγελίες για κακοποίηση, λεκτική βία... Ως γυναίκα αλλά και ως ηθοποιός νιώθεις ανακουφισμένη που πλέον υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες;

Φυσικά και νιώθω ανακουφισμένη και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλες αυτές τις γυναίκες που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τέτοιου είδους κακοποιητικές συμπεριφορές. Προσωπικά καταδικάζω οποιαδήποτε κακοποιητική συμπεριφορά από όποιον και αν προέρχεται. Ποτέ δεν έχω μείνει παθητική.

Λόγω χαρακτήρα αντιδρώ ακαριαία με όλο το κόστος, ψυχολογικό, καλλιτεχνικό, οικονομικό. Έχω αντιδράσει με σθένος και καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να μπεις σε κατά μέτωπο αντιπαράθεση με κάποιον που χρησιμοποιεί την εξουσία του. Μπαίνεις σε πόλεμο και δεν ξέρεις αν θα σωθείς. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να αντιδράσεις!

Ποιο είναι το μήνυμα σου προς όλες τις γυναίκες; Είτε του χώρου είτε όχι...

Καμία δουλειά, κανένας ρόλος, καμία παράσταση, καμία σχέση προσωπική ή επαγγελματική δεν είναι πάνω από την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό μας. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να καταχραστεί οποιαδήποτε μορφή εξουσίας εις βάρος μας. Είναι σημαντικό να αντιδρούμε και να μην στεκόμαστε παθητικά σε τέτοιες συμπεριφορές όσο και αν είναι δύσκολο και ψυχοφθόρο. Λιγότερος φόβος. Περισσότερη ζωή, είπε στο TV Τύπος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved