Μαριάννα Τουμασάτου: «Τα πράγματα είναι πραγματικά πολύ σοβαρά, δεν είναι ώρα για παιχνίδια»
Showbiz

Μαριάννα Τουμασάτου: «Τα πράγματα είναι πραγματικά πολύ σοβαρά, δεν είναι ώρα για παιχνίδια»

Από την Πέμπτη 4 Μαρτίου απολαμβάνουμε τη Μαριάννα Τουμασάτου σε κάτι διαφορετικό από όσα την έχουμε συνηθίσει.

Κάθε εβδομάδα, μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 παρουσιάζει την εκπομπή «Η φωτογραφία της ζωής μου».

Η ίδια μιλάει για το νέο τηλεοπτικό εγχείρημα της, το άγχος που είχε, αλλά και για την πολύχρονη συνεργασία της με τον σταθμό.

Ακόμη, τοποθετείται στο ζήτημα των πρόσφατων καταγγελιών στον χώρο της υπο­κριτικής περί βίας σε οποιαδήποτε μορφή της.

Ποιο είναι το δικό σας σχόλιο σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν γίνει στον χώρο της υποκριτικής για βία σε οποιαδήπο­τε μορφή της;

«Είμαι ενάντια στη βία. θεωρώ πως πρέπει να βγουν όλα στο φως. Να μην καλύψει κανείς κανέναν, να γίνει ανάληψη ευθυνών από τον οποιονδή­ποτε φέρει ευθύνη για το οτιδήποτε. Δεν είναι εποχές να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Οι υπεύθυνοι πρέπει να αναλάβουν τις ευ­θύνες τους οι θύτες να βιώσουν την τιμωρία τους και τα θύματα να ζή­σουν την ηρεμία τους, γιατί έχουν βασανιστεί πολύ τη στιγμή που έζη­σαν τη βία. Έχουν βασανιστεί όσες φορές προσπαθούσαν να ξεχάσουν και έχουν βασανιστεί ανακαλώντας στη μνήμη τους αυτά που πάλευαν τόσα χρόνια να ξεχάσουν για να φέρουν ένα καλύτερο αύριο. Γιατί αυτοί ό,τι έπαθαν το έπαθαν, απλό προσπαθούν να βάλουν πλάτη για να σω­θούν οι επόμενοι».

Εσείς γνωρίζατε για κάποια από αυτά τα περιστατικά που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας; «Λεπτομέρειες όχι, αλλά γνώριζα την παραβατική συμπεριφορά που είχαν κάποιοι άνθρωποι. Και αν με ρωτάτε γιατί δεν μίλησα, η απάντηση μου είναι γιατί δεν είχα το «ΟΚ» από τους ανθρώπους που υπέστησαν ό,τι υπέστησαν. Δεν μπορείς να αναλάβεις εσύ να φέρεις σε δύσκολη θέση έναν άνθρωπο που έχει βιώσει κάτι τόσο σοβαρό. Αυτές τις εξυ­πνάδες που ακούγονται «γιατί δεν μιλήσατε;» καλό θα είναι όλοι, πριν τις αναφέρουν για εντυπωσιασμούς, να ρωτήσουν τον εαυτό τους, στον δι­κό τους χώρο, αυτό που ξέρουν γιατί δεν τα είπαν ποτέ; Ειδικά οι δημο­σιογράφοι, που η δουλειά τους είναι να βρίσκουν πράγματα μιας και είναι «μικροί ντετέκτιβ», γιατί το ρεπορτάζ είναι μια έρευνα.

Σε αυτές τις έρευ­νες ή σε αυτούς τους χώρους που οι περισσότεροι κινείστε, δεν έχε­τε ακούσει πράγματα για συναδέλφους σας που είχαν παραβατική συ­μπεριφορά και συναδέλφους που υπέστησαν πολύ άσχημα πράγματα; Ναι. Βγήκε κανείς να μιλήσει; Όχι. Όπως, λοιπόν, εσείς -και δεν το λέω σε εσάς προσωπικά, απλά προσπαθώ να τοποθετηθώ απέναντι σε αυ­τό που ακούω- ξέρατε και δεν μιλήσατε -και το «εσείς» αφορά όλους τους κλάδους- έτσι και εμείς χωρίς το «ΟΚ» κανενός δεν μπορούσα­με να μιλήσουμε. Εάν ξέραμε για κάποιο ανήλικο παιδί, θα είχαμε μιλή­σει οι περισσότεροι εξ ημών παίρνοντας πρώτα την άδεια του γονέως του παιδιού και του συμβούλου. Δεν καταστρέφουμε τις ψυχές των αν­θρώπων για να κάνουμε τους επαναστάτες. Επαναστατούμε όταν πρέ­πει, όπως πρέπει και για αυτούς που πρέπει. Υπάρχουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Οι εκφοβισμοί, παρακαλώ πολύ, να πόνε στην άκρη. Δεν θα δικαιολογήσουμε, δεν θα υπερασπιστούμε και δεν θα προβά­λουμε κανέναν. Τα πράγματα είναι πραγματικά πολύ σοβαρά, δεν είναι ώρα για παιχνίδια. Μιλάμε για κυκλώματα παιδεραστίας από εδώ και από εκεί. Δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε κανενός το συμφέρον πα­ρά μόνο των παιδιών.

Είστε αισιόδοξη για την επόμενη μέρα όσον αφορά το θέατρο; θέλω να είμαι αισιόδοξη. Ωστόσο, επειδή ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη μό­λυνση γενικότερα στην κοινωνία και είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν από παντού προσπάθειες για συγκάλυψη, είμαι και επιφυλακτική. Με ενδια­φέρει να είναι άξιοι άνθρωποι σε άξιες και σημαίνουσες Θέσεις. Όταν οι άνθρωποι είναι λίγοι ή αδύναμοι, καλό θα ήταν να παραιτούνται από τις θέσεις τους επιτρέποντας στους ικανούς και άξιους να αναλάβουν. Δεν μπορούμε όλοι να τα κάνουμε όλα», λέει η ίδια στο mytv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved