Φαίδων Παπαμιχαήλ: Έτσι έμαθε ότι είναι υποψήφιος για Όσκαρ
Showbiz

Φαίδων Παπαμιχαήλ: Έτσι έμαθε ότι είναι υποψήφιος για Όσκαρ

Φαίδων Παπαμιχαήλ:  Επτά χρόνια μετά την πρώτη του υποψηφιότητα στη Διεύθυνση Φωτογραφίας για την ταινία «Nebraska», ο Φαίδων είναι ξανά υποψήφιος για τη «Δίκη των 7 του Σικάγου»

Ο Φαίδων Παπαμιχαήλ παραχώρησε τη νέα του συνέντευξη, σε μια ιδιαίτερη φάση της επαγγελματικής του πορείας.

«Βρίσκομαι συνεχώς με μια βαλίτσα στο χέρι. Η γυναίκα μου είναι από τη Γεωργία και διατηρούμε σπίτι κι εκεί. Ένα υπέροχο νεοκλασικό. Στην Τιφλίδα έχω και εκτάσεις γης στις οποίες καλλιεργούμε αμυγδαλιές», ανέφερε αρχικά.

Σε ερώτηση για τον Τομ Κρουζ και τη συμπεριφορά του, εκείνος απάντησε «Δεν θα χαρακτήριζα τον Κρουζ δύσκολο, αλλά τελειομανή. Ξέρει καλά τη δουλειά, τι πλάνα χρειάζεται και έχει σωστή άποψη για τα πάντα. Είναι εξάλλου πολύ επαγγελματίας. Είναι ο πρώτος που έρχεται και ο τελευταίος που φεύγει». Οσο για τον Ντάστιν Χόφμαν, λέει: «Ανέφερα σε κάποιους ότι θα δουλεύαμε μαζί και μου έκαναν ένα “Ωχ!”. Οταν πέρασαν δύο εβδομάδες καλής συνεργασίας τον ρώτησα γιατί λένε ότι είναι δύσκολος και εκείνος μου εξήγησε ότι είναι δύσκολος με όσους δεν ξέρουν τη δουλειά. O Χόφμαν ήταν σκέτος γλύκας, μας κερνούσε hot dogs και έκανε συνεχώς αστεία. Οπως πλάκα έχει και η Σούζαν Σάραντον. Η Σούζαν εκεί που κλαίει, διακόπτει, σου λέει ένα νέο και μετά σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ξαναμπαίνει στον ρόλο και ξανακλαίει. Μέσα σε δευτερόλεπτα!».

Η κουβέντα φτάνει στην υποψηφιότητά του στα Οσκαρ. Επτά χρόνια μετά την πρώτη του υποψηφιότητα στη Διεύθυνση Φωτογραφίας για την ταινία «Nebraska», ο Φαίδων είναι ξανά υποψήφιος για τη «Δίκη των 7 του Σικάγου». Η σκηνοθεσία ανήκει στον Ααρον Σόρκιν, ενώ πρωταγωνιστούν οι Εντι Ρεντμέιν, Σάσα Μπάρον Κοέν, Μαρκ Ράιλανς, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ. Η υπόθεση; Ενα χρόνο μετά τα αιματηρά επεισόδια αντιπολεμικών διαδηλωτών και αστυνομίας κατά τη διάρκεια του εθνικού συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος, το 1968, στο Σικάγο, οκτώ ακτιβιστές προσάγονται σε δίκη με σωρεία κακουργηματικών κατηγοριών. Τον ρωτάω πώς έμαθε για την υποψηφιότητά του: «Ηταν Καθαρά Δευτέρα, καθόμουν με έναν φίλο μου και τρώγαμε τις νοστιμιές της ημέρας και άρχισε να χτυπά το τηλέφωνό μου. Δεν απάντησα. Δεν το περίμενα κιόλας. Πιο πολύ το έβλεπα πιθανό πέρσι για την ταινία “Ford vs Ferrari”, που είχα πάρει και BAFTA, παρά φέτος. Χτυπούσε και ξαναχτυπούσε το τηλέφωνο χωρίς να δίνω σημασία. Όταν επέμενε για ώρα, ενημερώθηκα ότι είμαι ξανά υποψήφιος για Οσκαρ».


Ο Φαίδων Παπαμιχαήλ αντιμετωπίζει την ύψιστη αυτή τιμή με σεμνότητα. «Παρότι λόγω της πανδημίας θα είναι καλεσμένοι στην τελετή όλοι οι υποψήφιοι, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα καταφέρω να παραστώ. Θα βρίσκομαι στο Λονδίνο για τα γυρίσματα του νέου Indiana Jones με τον Χάρισον Φορντ». Επιμένω όμως να μάθω τι θα έλεγε σε περίπτωση που βρισκόταν στη σκηνή των Οσκαρ και κατάφερνε να πάρει το χρυσό αγαλματίδιο. «Θα ευχαριστούσα όλους αυτούς που επί χρόνια με εμπιστεύτηκαν και θα αφιέρωνα το βραβείο στη γυναίκα μου Εκα για τη συμπαράστασή της και την ανοχή της στο γεγονός ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων λείπω συνεχώς από το σπίτι», λέει με συνωμοτικό ύφος.

Πηγή: Gala

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved