Πέτρος Λαγούτης: «Tα δικά μου όρια έχουν αρχίσει και εξαντλούνται»
Showbiz

Πέτρος Λαγούτης: «Tα δικά μου όρια έχουν αρχίσει και εξαντλούνται»

Πέτρος Λαγούτης: Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα αλλά και για την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος αυτή την περίοδο....

Για τις εξελίξεις στο χώρο της υποκριτικής αλλά τα νέα δεδομένα της πανδημίας, μίλησε ο Πέτρος Λαγούτης. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας του κορονοϊου....

Αν όλα πάνε καλά και ανοίξουν τα θέατρα, θα σε απολαύσουμε κάπου;

Ο προγραμματισμός αυτή τη στιγμή λέει πως, όταν με το καλό ανοίξουν τα θέατρα, θα συνεχίσουμε με την παράσταση «Μέθοδος Γκρόνχολμ», που, ενώ σημείωνε μεγάλη επιτυχία, τη διακόψαμε πέρυσι τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας.

Είσαι αισιόδοξος για την επόμενη μέρα του θεάτρου μετά τις καταγγελίες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα;

Οι καταγγελίες που έγιναν μόνο καλό θα κάνουν στο θέατρο. Όποιος λέει κάτι άλλο νομίζω ότι απλά υποκρίνεται. Αυτό που έγινε είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους τους χώρους. Απλώς στο θέατρο οι άνθρωποι αυτοί κατάφεραν να μιλήσουν. Ίσως γιατί τους βοήθησε το ότι είχαν πιο εύκολα δημόσιο λόγο. Πάντως, μόνο καλό βγήκε από όλο αυτό. Και οι άνθρωποι να ελαφρύνουν την ψυχή τους και εκείνοι που δημιούργησαν αυτά τα θέματα να μείνουν εκτός.

Θεωρείς πως η υπόθεση αυτή έχει κλείσει ή θα προκύψουν μελλοντικά και άλλες καταγγελίες για πρόσωπα που δεν έχουν έρθει ακόμη στο φως της δημοσιότητας;

Πραγματικά δεν ξέρω. Από φίλους και γνωστούς δεν γνωρίζω κάτι άλλο. Όμως μπορεί ξαφνικά να βγει κάτι και να πέσεις από τα σύννεφα.

Όσον αφορά την εξέλιξη με την πανδημία, είσαι αισιόδοξος;

Γενικότερα, πιστεύω ότι το καλοκαίρι μας θα είναι πιο χαλαρό σε σχέση με αυτό που συμβαίνει τώρα. Δεν ξέρω αν μετά το καλοκαίρι τα πράγματα θα επιστρέψουν εκεί που τα αφήσαμε πέρυσι τον Μάρτιο. Φοβάμαι ότι αυτή η κατάσταση έχει λίγο δρόμο ακόμα. Τώρα, πόσο θα διαρκέσει όλο αυτό, θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα.

Από τα εμβόλια; Από το αν έχουμε αποκτήσει την ανοσία της αγέλης; Πλέον δεν ξέρεις τι να πιστέψεις από όλα αυτά. Πάντως, όχι, δεν είμαι τρομερά αισιόδοξος. Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας.

Σε ψυχολογικό επίπεδο, πόσο σε επηρέασε όλη αυτή η κατάσταση;

Νομίζω ότι τώρα πια μπορώ να πω πως με επηρέασε αρκετά. Όλοι έχουμε τα όρια μας. θεωρώ πως και τα δικά μου όρια έχουν αρχίσει και εξαντλούνται. Αυτό που συμβαίνει, κακά τα ψέματα, είναι έλλειψη ελευθερίας. Οπότε πόσο να αντέξει ένας άνθρωπος με αυτή την κατάσταση που επικρατεί; Στερούμαστε την ελευθερία μας, στερούμαστε το βασικό αγαθό του ανθρώπου, που είναι η κοινωνικότητα του. Η ζωή μας, εδώ και έναν χρόνο, έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να βλέπουμε μόνο τους πολύ στενούς μας ανθρώπους ή κάποιους συναδέλφους στη δουλειά, φορώντας τις μάσκες μας και κάνοντας τα τεστ. Αυτό δεν είναι ζωή. Δεν μπορεί να ζήσει έτσι ο άνθρωπος.

Πηγή: ΜΥtv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved