Λεωνίδας Κακούρης: Η συγκλονιστική ζωή του Δούκα Σεβαστού
Showbiz

Λεωνίδας Κακούρης: Η συγκλονιστική ζωή του Δούκα Σεβαστού

Ο Λεωνίδας Κακούρης γεννήθηκε το 1968 στη Γερμανία, από την οποία και επέστρεψε στην Ελλάδα στα δυο του χρόνια. Η ζωή του ισχυρού άντρα του Θεσσαλικού Κάμπου, δεν ήταν καθόλου εύκολη.

Ο Λεωνίδας Κακούρης δεν μεγάλωσε εύκολα. Ή τουλάχιστον δεν είχε τις ανέσεις του ήρωα του, του Δούκα Σεβαστού, στις «Άγριες μέλισσες».

Ήρθε στον κόσμο τον Σεπτέμβρη του 1968 στη Γερμανία από μετανάστες γονείς, οι οποίοι τον έστειλαν δύο χρόνια αργότερα στο Αγρίνιο, τον τόπο καταγωγής τους, για να έχει καλύτερη ζωή.

Το μελαχρινό αγόρι έμενε με θείες του μέχρι να επιστρέφουν οι γονείς του και να ζήσουν ξανά μαζί σαν οικογένεια. Αυτό συνέβη τελικά όταν πήγε στην πέμπτη τάξη του δημοτικού και ενώ είχαν μετακομίσει στην Αθήνα. Όμως τα προβλήματα για την οικογένεια δεν είχαν τελειώσει.

Στα δεκατρία του πεθαίνει η αδελφή του σε τροχαίο, στα 15 του οι γονείς του χωρίζουν και στα 18 του, την ημέρα που έμαθε ότι μπήκε στο Πανεπιστήμιο και στο Εθνικό θέατρο έπειτα από εξετάσεις, έτρεξε να το πει στον πατέρα του αλλά εκείνος είχε σκοτωθεί λίγες ώρες πριν.

Όπως έχει δηλώσει, έκανε τον πόνο του δύναμη και συνέχισε. Στο Πανεπιστήμιο έμεινε μόνο δύο χρόνια αφού όλα μέσα του φώναζαν... θέατρο.

Και κάπως έτσι η «αυλαία» σηκώνεται για εκείνον το 1987 στην ΕΡΤ, με τη παιδική σειρά «Του κουτιού τα παραμύθια», ενώ επτά χρόνια αργότερα, το 1993, πρωταγωνιστεί στο «Γόβα στιλέτο» των Ελενας Ακρίτα και Γιώργου Κυρίτση.

Ακολουθούν συμμετοχές σε διάφορα σίριαλ της εποχής και μεγαλεπήβολες θεατρικές παραστάσεις, ενώ το 1996 αποκτά τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Τίμου Δράκου στη «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου.

Από τότε δεν σταμάτησε να δουλεύει ούτε λεπτό σε θέατρο και τηλεόραση, ενώ από νωρίς άρχισε να δανείζει τη φωνή του στον κινηματογράφο. Στη συνείδηση του κοινού έχουν μείνει ανεξίτηλοι οι ρόλοι του στον «Γητευτή» και το «Κάρμα» του ΑΝΤ1, ενώ εντυπωσίασε όλους και με τον ρόλο του Λευτέρη στην «Επιστροφή»

Ο Λεωνίδας Κακούρης γνώρισε τη Μελίνα Τσομπάνη στη σειρά του ΑΝΤ1 «Η επιστροφή», όπου εκείνη είχε αναλάβει τη διασκευή του σεναρίου.

Στην επόμενη λοιπόν σειρά που εκείνη δημιούργησε, τις «Αγριες μέλισσες», τον σκέφτηκε κατευθείαν για τον ρόλο του Δούκα. Παρόλο που ο ηθοποιός θα προτιμούσε, όπως έχει ιονίσει, τον ρόλο του Μιλτιάδη, τελικά δέχτηκε με χαρά εκείνον του ισχυρού άντρα, αν και άργησε να καταλάβει την επιτυχία του ρόλου.

Για την ακρίβεια, αντιλήφθηκε την επίδραση της σειράς όταν βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνα τα Χριστούγεννα του 2019 και όλοι τον φώναζαν Δούκα Σεβαστό και αν νομίζετε πως οι σκηνές από την αρχή τού έβγαιναν αβίαστα λόγω του πολύπλευρου ταλέντου του, καλό θα ήταν να μάθετε πως τόσο εκείνος όσο και η Κατερίνα Διδασκάλου δούλεψαν πολύ μεταξύ τους τις πρώτες σκηνές για να βρουν τη χημεία ανάμεσα τους. Συχνά πάντως, ακόμα και σήμερα, δυσανασχετεί ως Λεωνίδας για τον τρόπο του Δούκα...

Ο ηθοποιός γνώρισε τη γυναίκα του Αλίκη, η οποία είναι μουσικός, στην παράσταση «Μάλα», όπου και συναντήθηκαν για πρώτη φορά. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον 10χρονο πλέον Βαγγέλη και τη δεκατετράχρονη Ηλιάνα. Το τρίτο παιδί του ακούει στο όνομα Δημήτρης αλλά δεν είναι δικό. Είναι το παιδί μιας πρώην συντρόφου του, Ρωσίδας, που παντρεύτηκε όταν χώρισαν, για να μπορέσει εκείνη να πάρει την υπηκοότητα και να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για το παιδί της. Όταν γνωρίστηκαν, ο Δημήτρης ήταν 4 ετών και ο Λεωνίδας Κακούρης το είχε σαν δικό του παιδί. Ακόμα και σήμερα, οι δυο τους διατηρούν μια υπέροχη επικοινωνία. Τέλος, η Λίνα είναι το σκυλάκι του που υπερλατρεύει.

Πηγή: tv24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved