Πάνος Σταθακόπουλος: Δεν πάει... ο νους σας τι σπούδαζε πριν γίνει ηθοποιός
Showbiz

Πάνος Σταθακόπουλος: Δεν πάει... ο νους σας τι σπούδαζε πριν γίνει ηθοποιός

Ο Πάνος Σταθακόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για το πώς πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με το θέατρο αλλά και πώς ήταν η εμπειρία του στην "Φαμίλια".

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε ν' ασχοληθείς με την υποκριτική;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, και πριν ακόμη πάω σχολείο, ένιωθα την ανάγκη να παίζω και να εκφράζομαι μπροστά σε κόσμο. Σε όλο το δημοτικό, περίμενα πώς και πώς να μας δώσει ο δάσκαλος ποιήματα και σκετς για τις εθνικές εορτές... Τα χρόνια που σπούδαζα στο Εκκλησιαστικό Λύκειο της Τήνου. ανέβαζα παραστάσεις και διοργάνωνα βραδιές, παίζοντας και κάνοντας μιμήσεις... Στον στρατό ετοίμαζα μουσικές βραδιές και παίζαμε διάφορα μονόπρακτα. Τελειώνοντας λοιπόν τη στρατιωτική μου θητεία, ήταν μονόδρομος το να πάω σε δραματική σχολή, γιατί ήθελα ν' ασχοληθώ με την υποκριτική. Είχα καταλάβει ότι το να παίζω και να δίνω χαρά στον εαυτό μου, αλλά και στους άλλους, ήταν το μόνο που ήθελα να υπηρετήσω σε όλη μου τη ζωή.

Μίλησε μου για την απόφαση σου να πας σε ιερατική σχολή...

Στα 12 μου χρόνια έκανα την επανάσταση μου βρίσκοντας ως δικαιολογία ότι θέλω να γίνω παπάς και παρά τις αντιρρήσεις των γονιών μου, βρέθηκα στην Ιερατική Σχολή της Τήνου, όπου έμεινα 5 χρόνια. Εκεί, εκτός από τα κλασικά μαθήματα και τη βυζαντινή μουσική, διοργάνωνα παραστάσεις, Ευτυχώς ο σχολάρχης, αν και ιερομόναχος, ήταν ανοιχτό μυαλό και βλέποντας την αγάπη που είχα για το θέατρο, με παρακινούσε να πάω σε δραματική σχολή. Τελειώνοντας λοιπόν το λύκειο, εξέφρασα γονείς μου την επιθυμία να γίνω ηθοποιός, αλλά αυτοί διαφωνούσαν και λόγω της ανασφάλειας του επαγγέλματος, αλλά και γιατί το να είσαι «θεατρίνος» εκείνα τα χρόνια δεν ήταν και ό,τι καλύτερο γιατί μικρές κοινωνίες, όπως αυτή του χωρίου μου. Έτσι, βρέθηκα στην Αθήνα για να κάνω ιταλικά» στην Ιταλία να σπουδάσω Ιατρική, που καθόλου δεν ήθελα. Έπρεπε όμως να πω και ένα «ναι» στους γονείς μου, με σκοπό να ανέβω στην Αθήνα, όπου πας όπου παράλληλα γράφτηκα σε δραματική σχολή. Το έμαθαν λοιπόν οι γονείς μου και είχαμε άλλα δράματα. Έτσι, όμως, ευτυχώς δεν πήγα στην Ιταλία, αλλά στον στρατό... Τελειώνοντας τη θητεία μου, οι δραματικές σχολές είχαν γίνει ανώτερες και έπρεπε να δώσω πάλι. Αφού έδωσα στο υπουργείο και πέρασα, το πήραν απόφαση και οι γονείς μου ότι έπρεπε να με αφήσουν να «κυνηγήσω» το όνειρο μου.

Σε βλέπουμε εδώ και αρκετό καιρό στο σίριαλ «Η φαμίλια» τον ΑΝΤ1, πώς ήταν η εμπειρία σου εκεί;

Οι λόγοι που δέχτηκα να συμμετέχω στη σειρά του ΑΝΤΙ «Φαμίλια», είναι αρκετοί. Πρώτον γιατί ήθελα να κάνω τηλεόραση, αλλά κυρίως γιατί ο Βασίλης Θωμόπουλος σαν σκηνοθέτης, είναι εγγύηση για το καλό αποτέλεσμα. Υποδύομαι τον Διαμαντή, ο οποίο; είναι δάσκαλος στο επάγγελμα. Έχω αγοράσει με η γυναίκα μου, επίσης δασκάλα, ένα διαμέρισμα απέναντι από το σπίτι του Γιάννη και της Μαίρης και συχνά τους επισκεπτόμαστε για να δανειστούμε πράγματα και τρόφιμα. Είναι κι αυτός ένας από τους αγαπημένους μου ρόλους μπορώ να σου πω!

Σε στεναχώρησε που η σειρά δεν έκανε υψηλά νούμερα τηλεθέασης;

Λογικό είναι να θέλω στις σειρές που συμμετέχω να κάνουν επιτυχία. Η «Φαμίλια» πήγαινε αρκετά καλά όταν προβαλλόταν Τετάρτη-Πέμπτη. 'Όταν άλλαξαν οι μέρες προβολής για ένα διάστημα και πήγε Σαββατοκύριακο, ενδεχομένως ο κόσμος έχασε τη συνήθεια του και αυτό μπορεί να έφερε σύγχυση.

Πηγή: ΧΑΪ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved