Ελληνικός Κινηματογράφος: Oι άλλοτε σεξοβόμβες της μεγάλης οθόνης... μεγάλωσαν!
Showbiz

Ελληνικός Κινηματογράφος: Oι άλλοτε σεξοβόμβες της μεγάλης οθόνης... μεγάλωσαν!

Τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου περπατούσαν και… σπάγανε τα πλακάκια! Σήμερα; Πού βρίσκονται και τι κάνουν οι άλλοτε σεξοβόμβες της μεγάλης οθόνης;

Ρία Δελούτση

Θυμάστε την Ρία Δελούτση που στην ταινία «Παριζιάνα» όλες οι κάμερες αλλά και τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω της καθώς χόρευε με τον αξέχαστο Χρόνη Εξαρχάκο;

delout

Ο μοναχογιός της ηθοποιού το 2010 σκοτώθηκε σε ηλικία 38 ετών την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του με τη μηχανή του. Η πρώην σεξοβόμβα του ελληνικού κινηματογράφου, την οποία το τηλεοπτικό κοινό θυμάται μεταξύ άλλων στο πλευρό του Χρόνη Εξαρχάκου και της Ρένας Βλαχοπούλου στην «Παριζιάνα» ζει στα δυτικά προάστια της Αττικής με μόνη παρηγοριά τα εγγόνια της.

Το πραγματικό της όνομα είναι Ελευθερία Ντε Λούτζιο, μιας και ο πατέρας της ήταν Ιταλός, όμως για ευνόητους λόγους αναγκάστηκε να το αλλάξει σε Δελούτση.

riadeloutsi238 682x384

Ήταν μόλις 15 ετών όταν έδωσε εξετάσεις ως εξαιρετικό ταλέντο στο θέατρο Ρεξ με το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Ματωμένος Γάμος» και πέρασε παμψηφεί. Φοίτησε στη Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου Λυκούργος Σταυράκος και έκανε, πάνω από 32 ταινίες στον ελληνικό κινηματογράφο.

Εκτός από ταλέντο όμως στην υποκριτική, ήταν και μία πολύ ωραία γυναίκα, γι’ αυτό και το 1961 στέφθηκε Σταρ Ελλάς, κερδίζοντας και τον τίτλος της ωραιότερης Ελληνίδας της εποχής.

Νίτσα Μαρούδα

Η Νίτσα Μαρούδα αν και σχεδόν σε κάθε της ρόλο υποδυόταν την… ελαφρόμυαλη, ειδικά στις κωμωδίες της χρυσής δεκαετίας του κινηματογράφου, στην προσωπική της ζωή ήταν -και συνεχίζει να είναι- ιδιαίτερα μετρημένη. Γεννήθηκε στην Πάτρα και από νωρίς την γνωρίσαμε ως τη… χαζή ξανθιά που δεν την έπαιρνε ποτέ κανένας στα σοβαρά, ειδικά οι άντρες.

maroud

Σπούδασε την τέχνη της υποκριτικής στη σχολή μουσικού θεάτρου Θεοφανίδη ενώ η πρώτη της ταινία ήταν «Το αγρίμι» του Κ. Καραγιάννη το 1960. Έπαιξε συνολικά σε 37 ταινίες και συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής. ‘Εχει αφήσει το δικό της στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο με χαρακτηριστικές ατάκες όπως ήταν το «σας χαιρέτησα δεν σας χαιρέτησα, χαίρετε τι κάνετε καλά ευχαριστώ», στην ταινία «Ο Μικές παντρεύεται» το 1968, αλλά και το «θέλετε ένα περγαμόντο;», στην ταινία «Η Αρχόντισσα κι ο Αλήτης» το 1968.

maroud2

Η ηθοποιός έχει ξεπεράσει τα 80 και μιλώντας σε παλαιότερη συνέντευξη, αποκάλυψε την καθημερινότητά της: «Έχω μεγαλώσει, αγαπητό μου παιδί. Δεν βγαίνω σχεδόν καθόλου έξω. Καμιά φορά βγαίνουμε με τον γαμπρό μου, τον Βαγγέλη (σ.σ.: Μεϊμαράκη) και την κόρη μου για να ξεσκάσω και πάλι μέσα».

Στην ίδια συνέντευξη η μεγάλη ηθοποιός αρνούταν τον όρο «μύθος» που κάποιοι επιμένουν να της προσάπτουν. Η Νίτσα Μαρούδα είχε δηλώσει: «Κάναμε μια δουλειά που ήταν μπροστά από τα φώτα της δημοσιότητας. Τίποτα άλλο. Και θα σου πω κάτι, νεαρέ μου: Στη ζωή μου δούλεψα πάρα πολύ. Πήγαινα τουρνέ, ερχόμουν, γύριζα ταινίες, ξανάφευγα. Όλη μου η ζωή ήταν ένα συνεχές ταξίδι με μια βαλίτσα. Δόξα τω Θεώ, όμως, όλα τα έφερε ο Παντοδύναμος όπως έπρεπε».

Ελένη Προκοπίου

Προσφάτως, η Ελένη Προκοπίου η οποία άφησε εποχή με την ομορφιά της, το μπρίο και το ταλέντο της στον ελληνικό κινηματογράφο, έδωσε την πρώτη της συνέντευξη μετά από 46 χρόνια σιωπή. Η καριέρα της στη μεγάλη οθόνη κράτησε μόλις 12 χρόνια αφού μετά από 23 ταινίες αποφάσισε να αποσυρθεί. Μάλιστα, η τελευταία ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε ήταν το 1972 στην ταινία «Το Κοροϊδάκι της Πριγκηπέσας».

prokop

Η ηθοποιός η οποία υπήρξε ως χορεύτρια παρτενέρ του Βαγγέλη Σειληνού και αργότερα ως ηθοποιός του Γιώργου Πάντζα, δήλωσε στην Espresso πρόσφατα για την απόφασή της αυτή να εγκαταλείψει την καριέρα της που βρισκόταν στο ζενίθ εκείνη την εποχή: «Δεν είμαι ακριβοθώρητη. Απλώς όταν είπα τέλος ήταν και τέλος. Ήταν άλλες οι εποχές εκείνες, πολύ πιο δύσκολες. Αν αυτοί που συνεργαζόσουν δεν σε συμπαθούσαν, σε τελείωναν. Όμως εγώ εξαφανίστηκα για δύο λόγους: πρώτον, παντρεύτηκα και είχα πάνω από όλους και όλα την οικογένειά μου και, δεύτερον, πέρασα πολύ μεγάλη ταλαιπωρία με ορμόνες και τέτοια για να μείνω έγκυος στη μονάκριβη κόρη μου. Είχα πολλά γυναικολογικά προβλήματα μέχρι να αποκτήσω παιδί και πήρα πολλά κιλά με όλα αυτά. Μέχρι να σουλουπωθώ, ο κινηματογράφος είχε σβήσει. Είμαι τρισευτυχισμένη γιατί έχω αποκτήσει την υπέροχη κόρη μου Ειρήνη, η οποία μου χάρισε δύο υπέροχες εγγονές. Την είχαμε τάξει στην αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, λόγω των προβλημάτων που σας προανέφερα».

prok2

Κατερίνα Χέλμη

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την θρυλική ατάκα της στα «Κόκκινα Φανάρια», «Μην φύγεις Ντορή, θα φαρμακωθώ»; Η Κατερίνα Χέλμη υπήρξε πράγματι μία πολύ γοητευτική γυναίκα η οποία άφησε επίσης το στίγμα της στον ελληνικό κινηματογράφο. Η μεγαλύτερη επιτυχία της ήταν όντως τα «Κόκκινα Φανάρια» όμως η ίδια είχε ξεκινήσει την καριέρα της αρκετά χρόνια νωρίτερα με την ταινία «Μπαρμπαγιάννης κανατάς» (1957).

Δεν έκανε πολλές ταινίες αφού αυτές δεν ξεπέρασαν τις 25 ενώ έπαιξε σε τέσσερις τηλεοπτικές σειρές. Η μεγάλη της αγάπη υπήρξε πάντα η συγγραφή βιβλίων και έχει γράψει πολλά.

xelm

Στην προσωπική της ζωή υπήρξε πολύ σταθερή αφού παντρεύτηκε τον παιδικό της έρωτα, τον ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Σβολόπουλο, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο του 2019.

Πηγή: Ciao

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved