Μέλπω Ζαροκώστα: «Η Βουγιουκλάκη έπασχε από ανάγκη να την θαυμάζουν και να την αναγνωρίζουν»
Showbiz

Μέλπω Ζαροκώστα: «Η Βουγιουκλάκη έπασχε από ανάγκη να την θαυμάζουν και να την αναγνωρίζουν»

Η Μέλπω Ζαροκώστα σε μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη μίλησε για όλους και για όλα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στη συνεργασία που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ αλλά και στην Αλίκη Βουγιουκλάκη.

  • Υπάρχει κάποια συνεργασία πόα δεν θα ξεχάσετε, όσα χρόνια και αν περάσουν;

Η συνεργασία που ήταν χαρακτηριστική για εμένα, ήταν «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο». Καταρχάς ο σκηνοθέτης της ταινίας, που ήταν ο Αλέκος Σακελλάριος, ήταν να «τον πιεις στο ποτήρι»! Σκέψου πως στην εν λόγω ταινία ήμασταν πολλοί νέοι ηθοποιοί, όμορφοι, ψηλοί, κι όμως εκείνος που ξεχώριζε ήταν ο σκηνοθέτης! Παρόλο που δεν ήταν εμφανίσιμος, είχε τέτοιο χιούμορ, που δεν μπορούσες να μην τον προσέξεις! Έπειτα στην ταινία συνεργάστηκα και με ένα μεγάλο όνομα της εποχής, την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η Αλίκη ήταν καλή συνάδελφος, αλλά ενώ ήταν πολύ ταλαντούχα, κατέστρεψε το ταλέντο της, κάνοντας «μανιέρα».

Είχε εφαρμόσει ένα στυλ να κάνει «την ωραία» και δεν μπορούσε να ξεφύγει από αυτό. Κρίμα, γιατί είχε πολύ ταλέντο και εγκλωβίστηκε στον ρόλο της «Μπριζίτ Μπορντό». Έπασχε από ανάγκη να την θαυμάζουν και να την αναγνωρίζουν. Μάλιστα, εγώ είχα προσπαθήσει με φιλικό τρόπο να τη βάλω σε ένα κλίμα ποιότητας, γιατί δεν είχα αντιπαλότητες, είχα άλλη κουλτούρα και δεν με ενδιέφεραν αυτά, με τη λάμψη που ήθελε βέβαια, αλλά είχε κολλήσει στην εικόνα της ναζιάρας και δεν ήθελε να ξεκολλήσει, Ήταν της μόδας αυτό τότε και την αναδείκνυε πολύ.

  • Οι οικονομικές σας απολαβές ήταν ικανοποιητικές;

Γενικά ήμουν ικανοποιημένη με το οικονομικό κομμάτι, είχα ένα καλό κασέ, αλλά ποτέ δεν προτίμησα να πάρω χρήματα, προτίμησα να διαλέξω τον ρόλο και νομίζω πως δεν έκανα άσχημα! Έτσι κι άλλιώς είχα πόρους από τις μεταφράσεις, οπότε ήμουν πιο άνετη στο να μπορώ να κάνω επιλογή!

  • Για τους νέους ηθοποιούς, ποια είναι η γνώμη σας;

Θεωρώ πως τα πράγματα όσο πάνε και εξελίσσονται, αλλά δεν μπορώ να σου πω ότι ξεχωρίζω συγκεκριμένα κάποιον ηθοποιό, γιατί δεν παρακολουθώ πολύ, λόγω της κατάστασης της υγείας μου. Ανεξάρτητα από αυτό όμως, πιστεύω πως η Ελλάδα και ειδικά το θέατρο, «διψάει» για ταλέντα! Απλά ο καθένας πρέπει να κάνει σωστές επιλογές προκειμένου να προχωρήσει και να ανέβει. Τα πάντα είναι στο χέρι μας, αρκεί να τα αξιοποιήσουμε σωστά και να μην κάνουμε επιλογές αποκλειστικά κατ'ανάγκη!

  • Υπάρχει κάποια δουλειά που ετοιμάζετε στο προσεχές μέλλον;

Γράφω κάποια δικά μου έργα και ετοιμάζω κάποια σίριαλ, που θα τα δώσω σε αγαπημένους μου συναδέλφους, απλά περιμένω να αναρρώσω, για να μπορέσω να τα ολοκληρώσω. Είμαι αισιόδοξη και πιστεύω πως όλα θα γίνουν σιγά σιγά, είπε η Μέλπω Ζαροκώστα στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved