Μπίγαλης: «Δεν υπάρχει περίπτωση, να επαναλάβω τραγούδια σαν του Αιγαίου τα Blues ή τη Μέλισσα»
Showbiz

Μπίγαλης: «Δεν υπάρχει περίπτωση, να επαναλάβω τραγούδια σαν του Αιγαίου τα Blues ή τη Μέλισσα»

Ο Κώστας Μπίγαλης μεσουρανούσε την δεκαετία των ‘90ς. Τα τραγούδια του έχουν διαχρονικά φανατικό κοινό και μας ξεσηκώνουν στο άκουσμά τους.

Ο Κώστας Μπίγαλης μίλησε στο «Λοιπόν» για τις συνέπειες της πανδημίας στα επαγγελματικά του, το live που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

-Σε τι φάση σας πετυχαίνω αυτή τη περίοδο;

Δυστυχώς δεν διανύουμε καλή φάση οι καλλιτέχνες, καθώς εδώ και 1,5 χρόνο είμαστε άνεργοι. Πρώτοι σταματήσαμε και τελευταίοι επρόκειτο να αρχίσουμε, αυτό το καλοκαίρι, αλλά από ό,τι φαίνεται, η κατάσταση στη χώρα δεν θα το επιτρέψει ούτε φέτος. Πλέον αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης. Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι. Στο λέω ευθέως δεν μας υπολογίζει κανείς.

-Εμβόλιο έχετε κάνει; Πιστεύετε ότι θα βοηθήσει ώστε να επιστρέψουν οι ζωές μας στην κανονικότητα;

Ναι εμβολιάστηκα. Δεν φοβήθηκα και δεν είχα και καμία παρενέργεια. Ωστόσο είμαι ένας απόλυτα δημοκρατικός άνθρωπος. Δεν πιστεύω στις υποχρεωτικότητες. Το να εμβολιαστεί κάποιος είναι θέμα ευθύνης και συλλογικής συνείδησης. Κατανοώ όμως και αυτόν που για οποιονδήποτε λόγο φοβάται νατο κάνει. Δεν έχουμε ακόμα πλήρη εικόνα για το πόσο μας προστατεύει το εμβόλιο, επίσης το ποσοστό που το έχουμε κάνει είναι μικρό. Το μέλλον θα δείξει.

-Ποια είναι η γνώμη σας για το να πληρώνονται οι καλλιτέχνες στις μουσικές εκπομπές;

Σαφώς και να πληρώνονται. Το έχω υπογράψει κιόλας. Δεν πρόκειται να ξαναπάω στην τηλεόραση. Αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό. Αυτό να ξέρεις στο εξωτερικό είναι αδιανόητο. Σε όλες τις εκπομπές, οι καλλιτέχνες πληρώνονται. Δηλαδή δεν είναι δυνατόν. Δεν ξεκινάω τώρα την καριέρα μου. Αλλά ακόμα και για τους πρωτοεμφανιζόμενους, θα έπρεπε να υπάρχει μια μίνιμουμ αμοιβή. Όσο για εμάς, τι να πω! Τη δεκαετία του ‘90 έχω πάει σε άπειρες εκπομπές και τις εξυπηρετούσα με την εμφάνιση μου και ανέβαιναν οι ακροαματικότητες. Έφτασα σε σημείο να πω στους υπευθύνους της δισκογραφικής να μειώσουμε τις εμφανίσεις γιατί θα κατέληγα αυτό που λέμε μαϊντανός. Άρα τώρα δεν έχω κανένα λόγο να βγω στην τηλεόραση. Δεν την σνομπάρω αλλά δεν έχω κανένα κίνητρο. Αν πληρωνόμουν τότε θα πήγαινα. Σε αυτή τη ζωή ζούμε για μια αξιοπρέπεια.

-Έχετε μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό σας. Τι αποτελεί έμπνευση για εσάς;

Η έμπνευση είναι στιγμές. Πολλές φορές μου λένε να γράψω πάλι κάτι. Δεν υπάρχει περίπτωση, να επαναλάβω τραγούδια σαν του “Αιγαίου τα Blues” ή τη “Μέλισσα”. Δεν γίνονται αυτά ξανά. Ήταν στιγμές, προέκυψαν. Για παράδειγμα το τραγούδι το “Καπελάκι μου στραβά”, το εμπνεύστηκα γιατί ήταν μια φράση που την έλεγε η μητέρα μου. Κι όμως αυτό το τραγούδι έχει βοηθήσει αρκετό κόσμο να ξεπεράσει δύσκολες καταστάσεις και ερωτικές απογοητεύσεις. Μου το έχουν εκμυστηρευτεί και ήταν πολύ συγκινητικό.

-Θα μοιραστείτε μαζί μου ένα live που δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Στη Θεσσαλονίκη, σε ένα μαγαζί που έχω κάνει έκτοτε πάρα πολλές εμφανίσεις. Είναι ένα ροκάδικο, το Eightball, το οποίο είναι στα λαδάδικα. Για πρώτη φορά λοιπόν εκεί, με κάλεσαν να παίξω 4/10/2013. Το βραδύ του live, με το που φτάνω έξω από το μαγαζί, σε απόσταση μερικών μέτρων, βλέπω μια ουρά η οποία κύκλωνε το τετράγωνο. Υπέθεσα ότι θα είναι για την άλλη αίθουσα που έχει το club και συνήθως παίζουν ξένα συγκροτήματα. Κι όμως όταν πήγα στην είσοδο και ρώτησα τον υπεύθυνο, μου είπε ότι ήταν για εμένα. Εκείνο το βράδυ μπαινοβγήκαν 1.000 άτομα και έμειναν και 500 απέξω. Μεγάλη επιτυχία, νιώθω ευγνωμοσύνη, είπε ο Κώστας Μπίγαλης.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved