Κώστας Μπίγαλης: «Μπορεί να μην έκανα λεφτά, πλούτη αλλά τα έχω καλά με τον εαυτό μου»
Showbiz

Κώστας Μπίγαλης: «Μπορεί να μην έκανα λεφτά, πλούτη αλλά τα έχω καλά με τον εαυτό μου»

Ο Κώστας Μπίγαλης δε «μασάει» τα λόγια του.

Ο Κώστας Μπίγαλης, ειλικρινής και χωρίς φόβο μίλησε για το τραγούδι που τον έχει σημαδέψει στη ζωή του, για τα talent shows αλλά και για τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο της Τέχνης.

-Υπάρχει κάποιο τραγούδι που να έχει σημαδέψει τη ζωή σας;

Το “I miss you”, το οποίο βασίζεται σε πραγματική ιστορία, όταν κάποια, κάπου, κάποτε έλειψε πολύ και βγήκε το τραγούδι. Επίσης το κομμάτι που γουστάρω πιο πολύ να λέω στα live μου “Του Αιγαίου τα Blues”. Αυτό το κομμάτι δεν το έχω βαρεθεί ποτέ, αν και το τραγουδάω 30 χρόνια.

-Ποια είναι η άποψή σας για τα talent shows;

Η ιστορία με τα talents shows είναι αυτή που είναι. Τώρα τι γίνεται και τι βραβεία παίρνουν τα παιδιά σε αυτό το ομιχλώδες περιβάλλον, που δεν υπάρχουν δισκογραφικές, δεν μπορώ να καταλάβω. Εξυπηρετούν οικονομικά τα κανάλια που τα φιλοξενούν. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τώρα αν αυτή η διαδικασία είναι αξιοκρατική, αν αυτοί που βγαίνουν πρώτοι είναι αυτοί που θα έπρεπε να βγουν, αυτό δεν το ξέρω.

-Θα πηγαίνατε ως κριτής;

Σε ιδιωτικά κανάλια, όχι. Δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Δεν έχω κάτι αποδεδειγμένο να πω, αλλά έχω ακούσει διάφορα. Αν ήταν κρατικό και πολύ σοβαρό, ίσως και να πήγαινα.

-Δάκης, Πωλίνα, Μαντώ και εσείς, μια καλλιτεχνική σχέση που κρατάει χρόνια…

Με τα παιδιά είμαστε πολύ αγαπημένοι. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας και κάνουμε υπέροχα πάρτι όλοι μαζί. Όπου εμφανιζόμαστε, γίνεται χαμός. Δεν έχουμε μεταξύ μας αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν γύρω μας. Εννοώ διπλές συμπεριφορές, να κοιτάμε ο ένας τον άλλον στραβά κλπ. Αγαπιόμαστε, αλληλοϋποστηριζόμαστε, είμαστε πολύ κοντά μεταξύ μας. Ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουμε δέσει, είμαστε μια καταπληκτική τετράδα και το χαίρεται ο κόσμος.

-Καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου. Στη νύχτα υπάρχουν ανάλογα περιστατικά; Γιατί δεν έχουν ανοίξει τα στόματα;

Αυτή είναι μια ιστορία που συμβαίνει δυστυχώς σε πολλούς χώρους. Όπου υπάρχει εξουσία, με οποιαδήποτε μορφή, μπορεί να υπάρξει και παρενόχληση. Όχι μόνο σεξουαλική. Υπάρχει και το μπούλινγκ και ο ψυχολογικός εκβιασμός. Τι να πω για έναν άντρα που έχει μια θέση εξουσίας; Κι εγώ είχα ας το πούμε κάποια εξουσία. Δεν διανοήθηκα ποτέ να κάνω κάτι με κάποια γυναίκα, αν δεν υπάρχει αμφίδρομη διάθεση. Δεν το συζητάω αυτό. Είναι θέμα αξιοπρέπειας. Μπορεί να μην έκανα λεφτά, πλούτη, εξουσία και τέτοια, αλλά τα έχω καλά με τον εαυτό μου.

-Σαν μπαμπάς πως είστε;

Είμαι πολύ νορμάλ. Δεν μου αρέσει η πίεση. Όταν σου είπα ότι είμαι δημοκρατικός, είμαι σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου. Όταν για παράδειγμα ήταν πιο μικρή και προσπαθούσε να αποφασίσει τι θα κάνει στη ζωή της, της είπα να μη αγχώνεται μέχρι να βρει τι είναι αυτό που θέλει. Την προέτρεψα να πάει σε ένα κολλέγιο, καθώς τότε είχα την οικονομική δυνατότητα να την στηρίξω και αν δεν της άρεσε, μπορούσε να φύγει και να προσπαθήσει κάτι άλλο. Θυμάμαι πάντα ότι μετά από έναν χρόνο που πήγε στο κολλέγιο, μου είπε «Μέσα στην τάξη που είμαι, υπάρχει πολύ πίεση από τους γονείς προς τα παιδιά τους. Είναι όλοι αγχωμένοι. Η μόνη που είμαι ήρεμη και χαλαρή, είμαι εγώ και σε ευχαριστώ από την καρδιά μου». Αυτή είναι η ανταμοιβή μου, είπε ο Κώστας Μπίγαλης στο περιοδικό Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved