Κυριακίδης για #Metoo: Με σόκαρε περισσότερο ότι αφορούσαν πρόσωπα που γνώριζα και είχαμε φάει μαζί
Showbiz

Κυριακίδης για #Metoo: Με σόκαρε περισσότερο ότι αφορούσαν πρόσωπα που γνώριζα και είχαμε φάει μαζί

Mε τη θρυλική αστυνομική κωμωδία «Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά, περιοδεύει φέτος σε όλη την Ελλάδα ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, μπαίνοντας σε ένα θεατρικό παιχνίδι με δαιμονική μαστοριά, που θα παρουσιαστεί και τον ερχόμενο χειμώνα στο θέατρο «Ζήνα».

«Είχαμε ετοιμάσει το έργο από τον χειμώνα, αλλά δεν το παρουσιάσαμε λόγω του lockdown. Φέτος το καλοκαίρι το κοινό είναι σε μεγάλη φόρμα. Είναι πολύ ενεργό. Έχει θέληση να βγει από το σπίτι του και να διασκεδάσει», αναφέρει στο Secret ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ένας από τους πιο ταλαντούχους θιασάρχες της θεατρικής Αθήνας, είναι έτοιμος για έναν ακόμη χειμώνα που θα έχει το... στίγμα του κορονοϊού.

«Είμαι υπέρ του μέτρου να μπαίνουν στα κλειστά θέατρα μόνο εμβολιασμένοι, γιατί βάζω σε προτεραιότητα την υγεία των ανθρώπων. Μπορώ όμως να καταλάβω κάποιον που φοβάται να κάνει το εμβόλιο. Και πιστεύω πως μέχρι το φθινόπωρο θα βρεθεί ένας σωστός τρόπος να αντιμετωπιστεί το θέμα. Αν ήμουν κυβέρνηση, θα πρότεινα τη μέρα που θέλει κάποιος να δει μια παράσταση, αν δεν είναι εμβολιασμένος, να κάνει ένα μοριακό τεστ και να μπαίνει στο θέατρο. Γιατί δεν μπορείς να αποκλείσεις κάποιον από το θέατρο», τονίζει.

Σχολιάζοντας την έτερη μεγάλη κρίση που βίωσε ο καλλιτεχνικός κόσμος με το κίνημα «#MeToo» τον περασμένο Φεβρουάριο, κάνει λόγο για αποκαλύψεις που τον σόκαραν. «Όταν αποκτάμε αυτή τη ρημάδα τη δόξα, το χρήμα και τη δύναμη της εξουσίας, τότε κάποιοι από εμάς τρελαίνονται. Νομίζουν πως είναι άτρωτοι και ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Στο εξής αυτό σίγουρα δεν θα συμβαίνει, γιατί θα φοβούνται. Εγώ είμαι κάθετα αντίθετος στην κατάχρηση της εξουσίας. Δεν περίμενα να γίνει κάτι τέτοιο και δεν γνώριζα όλες αυτές τις λεπτομέρειες που βγήκαν στο φως. Όταν τις έμαθα, σοκαρίστηκα. Με σόκαρε περισσότερο ότι αφορούσαν πρόσωπα που γνώριζα και είχαμε φάει μαζί. Ότι το κακό ήταν δίπλα μου», αποκαλύπτει.

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης τον Σεπτέμβριο θα βρεθεί ξανά στα τηλεοπτικά πλατό, καθώς η σειρά του Alpha «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» -δεύτερο σπίτι του πια- θα συνεχιστεί για 9η χρονιά. Πώς όμως είναι να παίζει κάποιος εννέα χρόνια τον ίδιο ρόλο;

«Είναι το μόνο σίριαλ στην Ελλάδα, και μάλιστα κωμωδία, που παίζεται εννέα χρόνια, και ελπίζω να πάει και δέκατη χρονιά. Υπάρχει η πρωτοτυπία ότι είναι αυτοτελή τα επεισόδια. Άρα κάθε φορά έχουμε ένα καινούργιο θέμα να αντιμετωπίσουμε, και αυτό μας φρεσκάρει και εμάς τους ίδιους. Χαίρομαι πολύ στο γύρισμα, γιατί μέσα από τη “Μουρμούρα” εκπαιδεύομαι ως καλλιτέχνης. Στην «Παγίδα» είμαστε οκτώ ηθοποιοί που πρέπει να εφευρίσκουμε νέες ιδέες και να μη μένουμε σε πάγιες τακτικές για να κρατήσουμε ψηλά την αισθητική αυτής της κωμωδίας», λέει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved