Η Κατερίνα Κόρου στο gossip-tv: Ο λόγος που δεν μιλά για τα προσωπικά, το θέατρο και ο... Νταλάρας
Showbiz

Η Κατερίνα Κόρου στο gossip-tv: Ο λόγος που δεν μιλά για τα προσωπικά, το θέατρο και ο... Νταλάρας

Η Κατερίνα Κόρου δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι μια γυναίκα που αγαπά την παραδοσιακή μουσική και την «υπηρετεί»  με όλη της τη δύναμη.

Η ίδια παραχώρησε στο gossip-tv.gr μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη και απάντησε με ειλικρίνεια σε ό, τι την ρωτήσαμε.

  • Παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω του covid, εσείς συμμετέχετε στην παράσταση Κάντω Τζαβέλλα. Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες που αντιμετωπίζετε πάνω στο σανίδι λόγω της πανδημίας;

Όταν βρίσκομαι επάνω στο σανίδι όλα είναι μαγικά. Μείναμε τόσο καιρό κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας που δεν μπορούμε παρά να είμαστε ευτυχισμένοι που μπορούμε να υπάρχουμε καλλιτεχνικά. Είμαι συγκινημένη από την αποδοχή του κόσμου σε αυτή την τόσο ωραία παράσταση. Η Κάντω Τζαβέλλα είναι μια αληθινή ιστορία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα της οικογένειας των Τζαβελλαίων της Ηλείας. Είναι μία μεγάλη παραγωγή, είμαστε 15 άνθρωποι πάνω στη σκηνή. Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου είναι το δώρο μας, είναι αυτό που κρατάμε από αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο.

  • Μιλήστε μας για την παράσταση και τον ρόλο σας σε αυτή…

Είμαι μια γυναίκα του χωριού που στις σημαντικές στιγμές του έργου βγαίνω και τραγουδάω μοιρολόγια και παραδοσιακά τραγούδια, τα οποία έχουν άμεση σχέση με την δραματουργική εξέλιξη της παράστασης. Το έργο διαπραγματεύεται με την θυσία μιας νέας κοπέλας, της Κάντως, μιας αρχοντοπούλας, που ερωτεύτηκε ο Αγάς και θέλησε να την πάρει στο χαρέμι του. Ο ηρωισμός της και το σθένος της είχαν σαν αποτέλεσμα να σωθεί όλο το χωριό.

  • Σας τρομάζει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown και πώς τα προηγούμενα επηρέασαν την ψυχολογία σας;

Βεβαίως και με τρομάζει, θα είναι καταστροφικό για όλους μας αν γίνει. Μείναμε κλεισμένοι πολύ καιρό μέσα. Εγώ είμαι από τους τυχερούς γιατί βγάζω καινούργιο δίσκο οπότε ήταν μια δημιουργική περίοδος για εμένα, μέσα από την δυσκολία της, αλλά αν γίνει ξανά φοβάμαι ότι θα μας επηρεάσει όλους πολύ.

  • Είστε πολλά χρόνια στον χώρο όμως λίγα είναι αυτά που γνωρίζουμε για τα προσωπικά σας. Αυτό είναι κάτι που έχετε επιδιώξει ή απλά… έτυχε;

Ειναι προσωπική μου επιλογή αυτό. Θέλω να μιλάει η δουλειά μου, η μουσική μου και τα τραγούδια μου.

  • Το είδος μουσικής που πρεσβεύετε είναι ένα είδος που δεν προβάλλεται όσο θα έπρεπε, όπως έχετε δηλώσει η ίδια στο παρελθόν. Τι δυσκολίες έχετε αντιμετωπίσει λόγω αυτού του γεγονότος και τι θα θέλατε να αλλάξει στο μέλλον;

Ζούμε σε εποχές που ο πολιτισμός περνάει άσχημα. Δεν προβάλλεται γενικά η μουσική και οι καλλιτέχνες γιατί δεν υπάρχουν εταιρείες. Οπότε προσπαθούμε να σώσουμε και να διατηρήσουμε ό,τι μπορούμε από μόνοι μας. Είμαι συγκινημένη που οι νέοι καλλιτέχνες στρέφονται προς τα παραδοσιακά ακούσματα τον τελευταίο καιρό γιατί αυτό το είδος μουσικής είναι η βάση όλων των υπολοίπων ειδών μουσικής.

  • Πόσο σας επηρέασε το γεγονός ότι ο πατέρας σας ήταν κορυφαίος μουσικός στο να ακολουθήσετε κι εσείς αυτόν τον δρόμο;

Ήταν φυσικό επακόλουθο μιας και στο σπίτι εκτός από τον μπαμπά ήταν και ο παππούς μου Ιεροψάλτης Βυζαντινής Μουσικής. Ήταν και οι δύο μεγάλοι δάσκαλοι για εμένα, με έμαθαν να αγαπώ και να σέβομαι τη μουσική.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα talent shows; Τα παρακολουθείτε;
Όχι γιατί στεναχωριέμαι πολύ με αυτά τα παιδιά που μπαίνουν μέσα γεμάτα όνειρα και δεν έχουν μέλλον.
  • Αν σας έκαναν πρόταση να πάτε σε κάποιο ως κριτής θα πηγαίνατε;

Δεν το αποκλείω εάν οι συνθήκες και οι συνεργάτες έχουν κάτι να μου πουν.

  • Έχετε συνεργαστεί στο παρελθόν με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως είναι ο Πασχάλης Τερζής, ο Λευτέρης Πανταζής, ο Τόλης Βοσκόπουλος κ.α. Τώρα ετοιμάζετε έναν νέο δίσκο και θα συνεργαστείτε με τον Γιώργο Νταλάρα. Μιλήστε μας λίγο γι' αυτό... Πώς προέκυψε η συνεργασία και ποια είναι τα συναισθήματά σας;

Ναι είμαι πολύ τυχερή και πολύ χορτασμενη. Έχω συνεργαστεί με όλους. Ο Γιώργος Νταλάρας είναι ο άνθρωπος που για πρώτη μου φορά με πήρε μαζί του σε συναυλία και μετά γυρίσαμε μαζί όλον τον κόσμο. Τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Είναι μεγάλη η χαρά μου που συμμετέχει στον δίσκο που θα βγει τον Οκτώβριο.

  • Κλείνοντας, πείτε μας, ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον; Τι άλλο να περιμένουμε από εσάς;

Δεν κάνω σχέδια γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον ειδικά στις μέρες που ζούμε. Να έχουμε υγεία και να είμαστε γεροί.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved