Μίκης Θεοδωράκης: Η Ελένη Δήμου στο gossip-tv: «Ανεκτίμητο το έργο του σε παγκόσμια κλίμακα»
Showbiz

Μίκης Θεοδωράκης: Η Ελένη Δήμου στο gossip-tv: «Ανεκτίμητο το έργο του σε παγκόσμια κλίμακα»

Μια από τις σημαντικότερες μορφές της Ελληνικής μουσικής με σπουδαίες συνεργασίες και πλήθος επιτυχιών, η Ελένη Δήμου, μίλησε αποκλειστικά στο gossip-tv.gr για την τεράστια απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Με συγκίνηση αναφέρθηκε στην σπουδαία προσωπικότητα αλλά και στο «πλούσιο» έργο του Μίκη Θεοδωράκη, οποίος έφυγε σήμερα σε ηλικία 96 ετών.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρα από το ότι ήταν ένας πολύ σπουδαίος συνθέτης, πολύ σπουδαίος, ήταν μια έντονη προσωπικότητα. Ήταν μια προσωπικότητα του 20ου αιώνα και του 21ου βεβαίως. Το έργο του, θα έλεγα, ανεκτίμητο σε παγκόσμια κλίμακα.

Τον ευχαριστούμε για όλους αυτούς τους αγώνες που έκανε, τον ευχαριστούμε για την πνευματικότητά του, τον ευχαριστούμε για τους σπουδαίους ποιητές που μελοποίησε. Τον ευχαριστούμε για όλο του το έργο. Ας έχει ένα καλό ταξίδι», είπε με συγκίνηση.

Ο Μίκης Θεοδωράκης υπήρξε ο άνθρωπος που μέσα από τη μουσική του θέλησε να ξυπνήσει στην ψυχή κάθε σύγχρονο Έλληνα την επανάσταση. Τον «πότισε» με πυγμή, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για ό,τι επρόκειτο να έρθει και τον «θωράκισε», θυμίζοντάς του την ιστορία της χώρας του. Τόσο απλά, αλλά και τόσο σπουδαία.

Έμαθε ακόμα και τον αγράμματο Έλληνα να σιγοτραγουδά μελοποιημένους στίχους ποιημάτων βραβευμένων ποιητών ελληνικής και ξένης καταγωγής, όπως οι Γιάννης Ρίτσος, Γιώργος Σεφέρης, Πάμπλο Νερούδα, Οδυσσέας Ελύτης.
Γεννήθηκε μία ζεστή μέρα του Ιουλίου (29) του 1925 στη Χίο και από τότε που άρχισε να καταλαβαίνει τον εαυτό του δήλωνε περήφανος για τη μικρασιατική και Κρητική καταγωγή του.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved