Μίκης Θεοδωράκης: Συγκλονιστικό βίντεο! Λίγες μέρες πριν, ακμαίος στο πνεύμα διαβάζει και απαγγέλλει
Showbiz

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκλονιστικό βίντεο! Λίγες μέρες πριν, ακμαίος στο πνεύμα διαβάζει και απαγγέλλει

Μπορεί ο Μίκης Θεοδωράκης να πέρασε στην αιωνιότητα όπως και τα έργα του, όμως είχε και τις ανθρώπινες στιγμές του. 

Όπως είπε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν τέτοιο το καλλιτεχνικό του εκτόπισμα που είχαμε ξεχάσει ότι ήταν θνητός.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε πλήρης ημερών σήμερα το πρωί, βυθίζοντας στο απόλυτο πένθος μία ολόκληρη Ελλάδα. Την Ελλάδα που είχε πρώτα και πάνω απ' όλα, πάλεψε γι' αυτήν και είχε πάντα στη σκέψη του.

Τον τελευταίο καιρό, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και όπως είπε και κόρη του, Μαργαρίτα, στις λίγες δηλώσεις στους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από το σπίτι όπου άφησε την τελευταία του πνοή, υπέφερε τις τελευταίες μέρες.

Οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά του αυτές τις δύσκολες ώρες, γνώριζαν πως πλησίαζε το τέλος αλλά δεν ήθελαν να το πιστέψουν.

Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης, με το αστείρευτο χιούμορ που διέθετε πριν από αρκετό καιρό είχε πει πως έχει καταφέρει πολλές φορές να νικήσει τον θάνατο και διερωτούταν "Ε, δεν θα έρθει και η μέρα που θα με νικήσει αυτός;".

Και να πού ήρθε αυτή η μέρα. Παρά τις δυσκολίες που περνούσε, την αίσθηση πως τον εγκατέλειπε το σώμα του και οι δυνάμεις του, ο μεγάλος Μίκης τις τελευταίες μέρες της ζωής του ήθελε να χάνεται στα αγαπημένα του βιβλία.

Ο φίλος της οικογένειας Θοδωρής Σεργιάδης ο οποίος ήταν και ένας από τους ανθρώπους που έζησε από κοντά τον Μίκη Θεοδωράκη και στις μεγάλες του στιγμές αλλά και στις τελευταίες δύσκολές του, ανέβασε ένα συγκλονιστικό βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο ίδιος στο σπίτι του στου Φιλοπάππου, ξαπλωμένος, να διαβάζει αγαπημένα του έργα.

"Ένας κυκλικός χορός της μεθυσμένης ελπίδας" κατάφερε να ψελλίσει ο Μίκης καθώς βρισκόταν στο πλευρό του, όπως πάντα, η κόρη του Μαργαρίτα. Είχε πλήρη διαύγεια πνεύματος και μάλιστα, η Μαργαρίτα τού πρότεινε λίγο αργότερα να διαβάσει Ηλέκτρα αλλά και να δουν μαζί ένα βίντεο. Δείτε παρακάτω το συγκλονιστικό βίντεο:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved