Καλλιόπη Ευαγγελίδου: Έχασε συγγενικό της πρόσωπο από κορονοϊό: «Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα»
Showbiz

Καλλιόπη Ευαγγελίδου: Έχασε συγγενικό της πρόσωπο από κορονοϊό: «Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα»

Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου, την οποία γνωρίσαμε ως Τατιάνα Δράκου στη θρυλική σειρά Λάμψη, μίλησε από τις Σέρρες όπου ζει με την οικογένειά της τα τελευταία χρόνια, για όλα. 

Η γνωστή ηθοποιός η οποία υπήρξε και καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών βίωσε αρκετά δύσκολα την περίοδο του κορονοϊού. Η ίδια μιλάει για τη ζωή της ως μητέρα τριών παιδιών στις Σέρρες, για το πόσο την επηρέασε ψυχολογικά η κρίση λόγω κορονοϊού ενώ αναφέρεται και σε μία σημαντική απώλεια στην οικογένειά της που της στοίχισε...

Διαβάστε τι είπε...

Πώς ήταν ο χειμώνας σας, βιώνοντας την πανδημία; Δουλεύατε κανονικά;

Υπήρξα μέχρι τον Μάρτιο καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, οπότε ουσιαστικά διαχειρίστηκα δύο χειμώνες κορονοϊού, με αναστολή των θεατρικών αιθουσών. Ωστόσο, δεν αναστείλαμε την λειτουργία από την πρώτη στιγμή. Συνεχίσαμε από το Μάρτιο του 2020 διαδικτυακά προκειμένου να μην σταματήσουν οι παραστάσεις, διότι και ως δημόσιος φορέας δεν μπορούσαμε να αναστείλουμε την λειτουργία και δεν είχαμε και το δικαίωμα να βγούμε σε αναστολή.

Πρακτικά η ζωή στην καραντίνα πως ήταν με τρία παιδιά στο σπίτι;

Με τηλεκπαίδευση, η οποία ήταν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Η μεγάλη μου κόρη είναι τρίτη λυκείου, ο γιος μου στην δευτέρα γυμνασίου και η κόρη μου στην τετάρτη δημοτικού. Όπως καταλαβαίνετε χρειαζόμασταν διαφορετικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και για εμένα γιατί είμαι κι εγώ στο πανεπιστήμιο κι ελπίζω κάπου εδώ να πάρω και το πτυχίο μου.

Ψυχολογικά σας άγγιξε όλο αυτό;

Μας επηρέασε όλους ψυχολογικά, ειδικά στην αρχή μέχρι να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Νομίζαμε όλοι ότι θα τελειώσει σύντομα γιατί δεν ήμασταν μαθημένοι έως τότε σε κάτι τόσο μεγάλης διάρκειας. Νομίζαμε όλοι ότι θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας, ότι η επιστήμη θα φανεί γρηγορότερα δυνατή με όλα τα σύγχρονα μέσα. Αυτή η απογοήτευση μας έκανε να βλέπουμε τα πράγματα πολύ διαφορετικά. Μια ανασφάλεια στα επαγγελματικά και ιδίως στο θέατρο. Το επάγγελμα του ηθοποιού είναι ένα αρκετά ευάλωτο επάγγελμα. Από την άλλη, υπήρξε μία ανασφάλεια και για την οικογένειά μου, για την υγεία των δικών μου. Στις Σέρρες ζήσαμε πολύ έντονα τον κορονοϊό, χάσαμε δικούς μας ανθρώπους και ανθρώπους της οικογένειάς μου.

Έφυγε συγγενικό σας πρόσωπο από τον κορονοϊό;

Ναι, ο σύζυγός μου έχασε τον πατέρα του από κορονοϊό και δεν είχε υποκείμενο νόσημα. Και πέρσι τον Οκτώβρη είχαμε ένα μεγάλο κύμα κορονοϊόυ στις Σέρρες και δυστυχώς χάθηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι και πάρα πολλοί φίλοι ξαφνικά. Για εμάς ήταν δριμύ και δύσκολο να το συλλάβουμε αυτό που αντιμετωπίζαμε. Είχαμε μεγάλη ευαισθησία και μια τυπική αντιμετώπιση απέναντι στην επιστήμη.

Τρομοκρατηθήκατε;

Δεν τρομοκρατήθηκα. Πήγαινα κάθε μέρα στη δουλειά μου, άλλωστε, αλλά έπρεπε να κρατήσουμε την ψυχολογία μας ψηλά και κυριως την ψυχολογία των παιδιών. Ειδικά της μικρής μου κόρης, που είναι 10 χρονών. Έχει να κάνει δύο χρόνια γενέθλια γιατί τα γενέθλιά της πέφτουν χειμώνα. Άλλαξαν οι ζωές τους, δεν έβλεπαν τους φίλους τους, δεν έπαιζαν στο σχολείο.

Πηγή: ΕΓΩ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved