Μοθωναίος: Οι δυσκολίες λόγω της πανδημίας, η περίοδος που έζησε στην Κίνα και αυτό που του λείπει
Showbiz

Μοθωναίος: Οι δυσκολίες λόγω της πανδημίας, η περίοδος που έζησε στην Κίνα και αυτό που του λείπει

Για όλους και για όλα μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του σε εβδομαδιαίο περιοδικό ο Δημήτρης Μοθωναίος.

Ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις δυσκολίες που βίωσε λόγω της πανδημίας.

  • Γιατί τηλεόραση φέτος;

Δ.Μ.: Ρητορικό είναι το ερώτημα; (γέλια) Εύχομαι να πάνε όλα καλά με το θέατρο, αλλά νομίζω πως θα είναι μια δύσκολη χρονιά και δεν ήθελα να πάρω αυτό το ρίσκο. Έχω την προηγούμενη εμπορία με την παράσταση που κάναμε τον Φεβρουάριο του 2020 με την Ευγενία Δημπτροπού λου. Παίξαμε γύρω σας δέκα ημέρες κι έπειτα η παράσταση κατέβηκε. Στηρίζω το θέατρο, θα πάω σε όλες τις παραστάσεις, θεωρώ ότι και το υπουργείο πρέπει να στηρίξει τον κλάδο που έχει πληγεί, όμως πιστεύω ότι είναι μια καλή χρονιά για να κάνει κανείς τηλεόραση. Και νιώθω ευγνώμων που μπορώ να κάνω τη δουλειά μου και να βιοπορίζομαι. Για κάθε άνθρωπο είναι σημαντικό να έχει μια δουλειά, μια καθημερινότητα, να ζει από αυτή, αλλά ειδικά ο ηθοποιός μπορεί να ατροφήσει όταν δεν εξασκείται.

  • Πώς είναι η ζωή μακριά από τη σκηνή;

Δ.Μ.: Επειδή η τελευταία μου εμπειρία δεν ήταν καλή, γιατί ήμασταν στην αρχή της πανδημίας και νιώθαμε τρομοκρατημένοι, δεν ήταν το καλύτερο. Τώρα καταλαβαίνω ότι αυτό θα ρυθμίζεται, υπάρχει πρωτόκολλο. Το θέαμα που εισέπραξα τότε με τρόμαξε και με έκανε να σκεφτώ ότι η ανάγκη μου για το θέατρο είναι πολύ μεγάλη, όμως όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο ας μην πιέζουμε τα πράγματα. Σε αυτή τη φάση δεν μπορώ να πω ότι μου ’χει λείψει το θέατρο. Παίζω από το 2006,15 χρόνια καθημερινά σχεδόν. Περισσότερο μου 'χει λείψει να κάνω ένα ταξίδι χωρίς τους περιορισμούς.

  • Λίγους μήνες πριν από την πανδημία ζήσατε στην Κίνα για τα γυρίσματα μιας ταινίας. Πώς γεννήθηκε η συνεργασία;

Δ.Μ.: Ήταν μια ιδέα του Έλληνα πρόξενου στη Σανγκάη. Αυτός έχει γράψει και το σενάριο. Είναι μια ερωτική ιστορία μεταξύ μιας Κινέζας κι ενός Ελληνα. Καταλήξαμε στη συνεργασία μέσω Skype, καταλάβαμε ότι μας ενδιαφέρει και τους δύο, πήγα εκεί και κάναμε τα γυρίσματα. Είναι η πρώτη ελληνοκινεζική παραγωγή και θα ξεκινήσει να προβάλλεται και στην Ελλάδα στις 7 Οκτωβρίου. Η ταινία είναι στα αγγλικά. Κινέζικα δεν έχω μάθει ακόμα, μόνο κάποιες λέξεις.

  • Μέτρησε για την απόφασή σας το γεγονός ότι σας αρέσουν τα ταξίδια;

Δ.Μ.: Πολύ. Ήταν όμως μια συνθήκη δύσκολη. Είναι άλλο να πηγαίνεις ως τουρίστας και άλλο για να εργαστείς. Όταν κάνω γύρισμα έχω ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει γυμναστική, διατροφή και όλα αυτά έπρεπε να γίνουν σε μια πόλη τόσο μεγάλη, με τόσο μεγάλο πληθυσμό, με μεγάλες μετακινήσεις. Ήταν δύσκολο να βρω τους ρυθμούς μου, παρά τη βοήθεια που είχα από την πολύ καλή παραγωγή.

  • Στην Κίνα έγιναν ενδεχομένως και πιο στενοί οι δεσμοί σας με τα κοινωνικά δίκτυα;

Δ.Μ.: Είναι κάτι που κάνω τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ωστόσο στην Κίνα ήταν πιο δύσκολη η πρόσβαση, είπε ο Δημήτρης Μοθωναίος στο Gala.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved