Παπαχλιμίντζος-Βίδου: «Ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να παραπληροφορεί, πρέπει να σέβεται»!
Showbiz

Παπαχλιμίντζος-Βίδου: «Ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να παραπληροφορεί, πρέπει να σέβεται»!

Ο Κώστας Παπαχλιμίντζος και η Χριστίνα Βίδου είναι άκρως αποκαλυπτικοί και εξομολογούνται για το αν η ενημέρωση είναι κατευθυνόμενοι αλλά και για το πως ένας σωστός δημοσιογράφος σέβεται τον εαυτό του.

Ο Κώστας Παπαχλιμίντζος και η Χριστίνα παρουσιάζουν μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ, την εκπομπή «Συνδέσεις» και μεταφέρουν τις ειδήσεις της ημέρας . Οι δυο τους σε κοινή συνέντευξη τους μίλησαν για το αν υπάρχει σωστή ενημέρωση στη χώρα μας και για το ποια είδηση απασχολεί περισσότερο τους Έλληνες.

Υπάρχει σωστή ενημέρωση στη χώρα μας ή σε κάποιες περιπτώσεις είναι κατευθυνόμενη;

ΚΠ: «Να είμαστε υπερήφανη για την ενημέρωση στην Ελλάδα. Τέτοια πληθώρα καναλιών, ραδιοφωνικών σταθμών, εφημερίδων, ενημερωτικών ιστοσελίδων δύσκολα συναντά κανείς σε άλλη χώρα τέτοιου μεγέθους. Είναι σχεδόν απίθανο κάποια είδηση ή εξέλιξη να περάσει ‘’κάτω από το ραντάρ’’».

ΧΒ: «Σε αυτό είμαι κάθετη. Τίποτα κατευθυνόμενο. Η είδηση είναι είδηση. Αυτή είναι η σωστή ενημέρωση. Να δείχνεις το γεγονός. Ένα μέσου που σέβεται τον εαυτό του δεν παραποιεί. Ένας δημοσιογράφος που σέβεται τον εαυτό του δεν παραπληροφορεί, δεμ κατευθύνει. Καταγράφει το γεγονός, καταγράφει όλες τις πτυχές του κ αι αφήνει τον τηλεθεατή να κρίνει. Δεν γίνεται κριτής των πάντων, δεν είναι η δουλειά του αυτή».

Ποια είναι η καλύτερη «Σύνδεση» που κάνατε ποτέ;

ΚΠ: «Με δυσκολία μπορούσα να κρύψω τη συγκίνηση μου μιλώντας στον αέρα της ΕΡΤ με τον Μωσέ Αελιών, έναν από τους τελευταίους εν ζωή Έλληνες επιζήσαντες του Αουσβιτς. Σε ηλικία 96 ετών πλέον, η μαρτυρία του ήταν συγκλονιστική».

ΧΒ: «Σε αυτή την ερώτηση δεν έχω πολλά να απαντήσω. Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι η καλύτερη Σύνδεση που έχω κάνει μέχρι στιγμής είναι αυτή με τον Κώστα και την ομάδα. Εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος».

Κατά τη γνώμη σας ποιο είναι το θέμα που θα απασχολήσει περισσότερο τους Έλληνες φέτος;

ΚΠ: «Η επόμενη ημέρα της πανδημίας του κορονοϊου. Πώς θα βρουν δουλειά όσοι την έχασαν, πώς θα ξανακάνουν κερδοφόρες τις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά τους, πώς θα επιστρέψει η ζωή μας σε μια κανονικότητα».

ΧΒ: «Θα μπορούσα εύκολα να πω πανδημία. Αλλά δεν θα είναι μόνο αυτό, θα έρθουν κι άλλα. Ό,τι έρθει, ό,τι προκύψει, όποι θέμα τους απασχολήσει, εμείς στις ‘’Συνδέσεις’’ θα το αντιληφθούμε, θα το ΄΄πιάσουμε’’ και θα το προτάξουμε».

Πηγή: tv24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved