Γιώργος Αρσενάκος: «Πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος να πετύχεις είναι να βγάζεις τον αληθινό σου εαυτό»
Showbiz

Γιώργος Αρσενάκος: «Πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος να πετύχεις είναι να βγάζεις τον αληθινό σου εαυτό»

Για το πόσο έχει αλλάξει η μουσική στην Ελλάδα αυτά τα δέκα χρόνια της Panik μίλησε ο Γιώργος Αρσενάκος.

Ο CEO της δισκογραφικής εταιρίας αναφέρθηκε στις συνεργασίες με τα μεγάλα ονόματα, στη Eurovision, αλλά και στο πώς τα πάει με την τηλεόραση.

Πώς έχει αλλάξει η μουσική στην Eλλάδα αυτά τα 10 χρόνια της Panik;

Η μουσική κάνει κύκλους, μία κυριαρχεί το pop, μία το λαϊκό. 10 χρόνια πριν, όταν ξεκινήσαμε την Panik, το λαϊκό ήταν λίγο παραγκωνισμένο. Τώρα επανέρχεται. Ο Κωνσταντίνος Αργυρός έβγαλε ζεϊμπέκικο, το Αθήνα μου, και έκανε μεγάλη επιτυχία. Οι Μέλισσες, το πιο επιτυχημένο pop & rock συγκρότημα, με τον Χρήστο Μάστορα, υποστηρίζει και υπηρετεί με επιτυχία το λαϊκό ρεπερτόριο. Η Ελλάδα έχει στο DΝΑ της τη λαϊκή μουσική, αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Ο τρόπος, όμως, που παρουσιάζεται το λαϊκό αλλάζει. Δεν το κάνουμε σήμερα όπως στο παρελθόν.

Οι συνεργασίες της Panik με τα μεγάλα ονόματα πότε ξεκίνησαν;

Η Άννα Βίσση ήταν ο πρώτος μεγάλος καλλιτέχνης που μας εμπιστεύτηκε. Το 2011 ξεκινήσαμε, το 2013 η Άννα Βίσση με κάλεσε στο σπίτι, της και μου είπε «μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύετε». Της είπα «θα κάνουμε ένα Ιabel πάνω σ' εσένα». Έτσι δημιουργήθηκε η Panik Gold.

Την ίδια περίοδο δεν ξεκινήσατε και τη συνεργασία με τη Δέσποινα Βανδή; Δεν υπήρξε colfict;

Σωστά, ναι, το 2013, με το που υπέγραψε η Άννα Βίσση, πήραμε management τη Δέσποινα Βανδή. Σχεδόν ταυτόχρονα. Αν είσαι ξεκάθαρος, ειλικρινής και έχουν εμπιστοσύνη οι άνθρωποι ότι δεν θέλεις να τους κοροϊδέψεις, τότε δεν υπάρχουν ζητήματα. Σε πληροφορώ ότι από το 2013, που ξεκίνησε η συνεργασία και με τις δύο, έως το 2020, που γνωρίστηκαν, δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόβλημα. Θα συμβεί και η μεταξύ τους συνεργασία, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Πώς τα πας με την τηλεόραση;

Η τηλεόραση είναι κάτι που δεν το ήξερα. Το αφουγκράστηκα φέτος και σκέφτομαι να το συνεχίσω όσο βοηθάει τη δουλειά μου.

Τι πιστεύεις για τα talents shows;

Έχω καταλάβει ότι, εκτός από ένα δυνατό format, για να έχεις καλές συμμετοχές πρέπει να βάλεις και ένα πολύ δυνατό έπαθλο. Μπορώ να πω ότι εμείς ως Panik έχουμε μιλήσει με το ΡΙΚ, το κρατικό κανάλι της Κύπρου, και θα αναλάβουμε την εκπροσώπηση της χώρας στη Eurovision το 2023. Όποιος κερδίσει, λοιπόν, στο καινούργιο talent show, το οποίο ετοιμάζουμε, θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision 2023. Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ δυνατό έπαθλο, που θα φέρει πολύ καλές συμμετοχές.

Υπάρχει μυστικό για την επιτυχία στην Eurovision;

Οι καλλιτέχνες που πετυχαίνουν, αυτοί που αγγίζουν τον κόσμο, είναι οι αληθινοί καλλιτέχνες. Η Ελένη Φουρέιρα αυτό που κάνει το έχει μέσα της. Είναι έτσι όλη της τη ζωή, δεν κάνει κάτι άλλο από αυτό που είναι, γι' αυτό και έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Γενικά, πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος να πετύχεις είναι να βγάζεις τον αληθινό σου εαυτό. Μόνο έτσι γίνεται.

Το δαχτυλίδι σου είναι το λογότυπο της Panik;

Ναι, το βρήκα τυχαία στο Λονδίνο, στο Camden, το 2015. Από τότε όποτε πάω, παίρνω και άλλα. Τα έχω σε διάφορα μεγέθη. Η Panik είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα μου, αυτό που με κάνει περήφανο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Μου άλλαξε τη ζωή και είναι πραγματικά ό,τι πιο ευχάριστο μου έχει συμβεί. Πιστεύω το ίδιο θα σου πουν και όλοι οι συνεργάτες, γιατί πραγματικά είμαστε μια ομάδα. Και οι καλλιτέχνες το ίδιο. Συνεργαζόμαστε με 150 καλλιτέχνες στην Ρanik σήμερα και όλοι έχουν έρθει μόνοι τους, ποτέ δεν «ξηλώσαμε» κάποιον από άλλη εταιρεία, δεν το θέλαμε αυτό.

Ποιος είναι ο καλύτερος δάσκαλος, η αποτυχία ή η επιτυχία;

Η επιτυχία είναι σίγουρα ευχάριστη, αλλά νομίζω ότι μαθαίνεις περισσότερα από την αποτυχία, γιατί αναγκάζεσαι να μάθεις. Η επιτυχία σου δίνει άλλον αέρα, αλλά και η αποτυχία είναι μέσα στο παιχνίδι. Δεν με φοβίζει, μπορώ να τη διαχειριστώ.

Η πιο δύσκολη φάση στη ζωή σου έως τώρα, ποια ήταν;

Το 2011 όταν έμεινα χωρίς δουλειά. Ήμουν 30 χρόνων όταν τελείωσε η συνεργασία με τη Universal.

Πηγή:Esquire

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved