Μάριος Αθανασίου: «Η γυναίκα-μαμά είναι πολύ παρεξηγημένη στη χώρα μας»
Showbiz

Μάριος Αθανασίου: «Η γυναίκα-μαμά είναι πολύ παρεξηγημένη στη χώρα μας»

Ο Μάριος Αθανασίου είναι ένας πολύ αγαπημένος ηθοποιός με το δικό του κοινό στην τηλεόραση.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του μίλησε για όσα του αρέσουν στο «Άσε μας, ρε μαμά» και για τον ήρωα του, τον Δημήτρη.

Τι σας αρέσει στο «Άσε μας, ρε μαμά»;

Ότι οι ήρωες είναι αληθινοί, ότι τρώνε τα ζόρια τους με την οικονομική κρίση και τα προβλήματα τους με τις οικογένειες τους. Η συγκατοίκηση της Ρωξάνης με τα παιδιά της είναι δύσκολη, αλλά μου αρέσει που η ηρωίδα αυτή είναι θετική και τα αντιμετωπίζει όλα με χαμόγελο και διάθεση να ξαναφτιάξει τόσο τη δική της ζωή όσο και των παιδιών της. Όταν πήρα στα χέρια μου το σενάριο και το διάβασα, είπα: «Να κάτι αληθινό και όμορφο». Μου αρέσει που οι ήρωες μηδενίζουν το κοντέρ συνεχώς και αρχίζουν ξανά τις ζωές τους με αισιοδοξία, χωρίς να μένουν στο τι πέρασαν, αλλά στο τι ξεπέρασαν. Δεν είναι γκρινιάρηδες. Πιστεύω ότι αυτήν τη στάση ζωής, μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης και τώρα πάλι με την πανδημία και όλες αυτές τις δυσκολίες, πρέπει να την υιοθετήσουμε. Με χαμόγελο να κολυμπάμε με τη ροή του ποταμού, να προσαρμοζόμαστε και να μη σταματάμε τον αγώνα.


Ποιος είναι κατά βάθος ο ήρωας σας, ο Δημήτρης;

Ένας συμβιβασμένος χαρακτήρας που δεν εκφράζεται πάρα πολύ στη ζωή του. Αγαπά την Έλλη ως άνθρωπο, αλλά όχι παθιασμένα. Με λίγα λόγια, δεν είναι ερωτευμένος μαζί της. Ο μεγάλος του έρωτας είναι η Ρωξάνη. Η ζωή όμως τον πήγε έτσι που έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στην κόρη του και σε εκείνην και σαφώς προτίμησε να μεγαλώσει σωστά το παιδί του μαζί με τη μητέρα του στην Ελλάδα και να μην πάει στην Αμερική με τη Ρωξάνη, Εκεί έληξε και η σχέση τους. Ούτε αυτός πήγε ούτε η Ρωξάνη του το ζήτησε.

Η ζωή του δίνει τώρα μια δεύτερη ευκαιρία με τη Ρωξάνη;

Ναι. Η επιστροφή της Ρωξάνης στην Ελλάδα -και με δεδομένο ότι η κόρη του είναι πια μεγάλη- τον αλλάζει. Θέλει να διεκδικήσει τη ζωή του, να μην παραιτηθεί από το μεγάλο του έρωτα - το οφείλει και σε αυτήν και στον ίδιο. Το θέμα είναι το τι θα κάνει με την Έλλη. Η κοπέλα αυτή, του έδωσε αγάπη, αποδοχή, εκτίμηση. Η 'Ελλη δεν έχει κάτι το αρνητικό, αισθάνεται καλά μαζί της. Είναι πολύ δύσκολα να της πει να χωρίσουν. Πώς να πληγώσει έναν άνθρωπο; Πώς να της πει «χωρίζουμε»; Ήταν πολύ περίεργο που ο Δημήτρης τα έφτιαξε με την Έλλη όταν η Ρωξάνη έφυγε για δουλειές στην Αμερική, γιατί οι δυο γυναίκες ήταν φίλες. Αλλά αυτό έγινε σιγά σιγά. Τους βγήκε ο δεσμός στην πορεία, καθώς ο ένας υποστήριζε τον άλλο. Με την επιστροφή της Ρωξάνης, θα έρθουν όλοι ενώπιον των ευθυνών τους.


Ο Δημήτρης δικαιολογεί τη Ρωξάνη που τον παράτησε και έφυγε στην Αμερική;

Γιατί, είχε άλλη επιλογή; Η κοπέλα έπρεπε να φέρει στο σπίτι της λεφτά. Τελικά, η γυναίκα-μαμά είναι πολύ παρεξηγημένη στη χώρα μας. Εάν ισχυριζόμαστε ότι υπάρχει ισότητα στην κοινωνία, αυτό στην πράξη σημαίνει ότι, όταν η μητέρα έχει την ευκαιρία να εξελιχθεί στην καριέρα της και οικονομικά να βοηθήσει όλα τα μέλη της οικογένειας της, τότε αναλαμβάνει ο: σύζυγος τα παιδιά, ο πατέρας, και της λέει: «προχώρα τα όνειρα σου και αγωνίσου για το καλό όλων μας, εγώ είμαι εδώ». Για μένα, αυτό σημαίνει ισότητα.


Τι θα κάνει ο Δημήτρης με τον Θωμά; Σας βγήκε ζόρικος ο αντίπαλος...

Ο Θωμάς διεκδικεί τη Ρωξάνη και του φουντώνει τη ζήλια άρα, μέσω του αντιπάλου του, καταλαβαίνει ότι ο έρωτάς του για τη Ρωξάνη δεν έσβησε ποτέ. Η διεκδίκηση της θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Είναι δύσκολος ο αντίζηλοι μου, πληθωρικός και εξωστρεφής. Ο Δημήτρης είναι κλειστός, μετρημένος, τα υπολογίζει όλα πριν δράσει, ενώ ο Θωμάς είναι σαρωτικός και έτσι έχει ένα παραπάνω πλεονέκτημα. Του Θωμά του αρέσει να κερδίζει στη ζωή, ενώ ο Δημήτρης συμβιβάζεται. Αν δεν υπήρχε η Ρωξάνη μεταξύ τους, θα μπορούσαν να ήταν και φίλοι αυτοί οι δύο. Πραγματικά, αυτή η κομεντί, αυτό το καστ, από την Παναγιώτα Βλαντή, τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, τη Δήμητρα Σιγάλα, την Παρθένα Χοροζίδου, την Άννα Μενενάκου μέχρι όλα τα νέα παιδιά... είναι ένας και ένας.

Πηγή:7 Μέρες TV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved