Νίκη Λυμπεράκη: «Αυτή η δουλειά μου έχει δώσει πολλές συγκινήσεις»
Showbiz

Νίκη Λυμπεράκη: «Αυτή η δουλειά μου έχει δώσει πολλές συγκινήσεις»

Η Νίκη Λυμπεράκη ετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρεμιέρα της νέας της ενημερωτικής εκπομπής στο Mega.

Η ίδια σε συνέντευξή της μίλησε για το αν το χαρτί δίνει μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης, και για το αν ξεκινούσε απ' την αρχή, θα ακολουθούσε και πάλι το επάγγελμα του δημοσιογράφου.

Στην παρουσίαση ενός δελτίου ή μιας ενημερωτικής εκπομπής ο δημοσιογράφος μπορεί να εκφράζει την άποψη του; Πλέον αρθρογραφείτε και στο «Βήμα της Κυριακής». Το χαρτί δίνει μεγαλύτερη ελευθερία;

«Πιστεύω πως ο χρόνος του δελτίου είναι ιερός και πρέπει να αξιοποιείται για την ενημέρωση των τηλεθεατών. Εκτός κι αν δεν μιλάμε για απόψεις αλλά για την ανάδειξη της λογικής έναντι του ανορθολογισμού. Για παράδειγμα, είναι άποψη να πει κανείς ότι τα εμβόλια κάνουν καλό; Οχι. Είναι απλώς επισήμανση της αλήθειας. Η αρθρογραφία είναι άλλη ιστορία. Εκεί, πράγματι καλείσαι εξ ορισμού να ξεδιπλώνεις τη ματιά σου σε κάθε κείμενο που υπογράφεις. Δεν ανήκω κάπου συγκεκριμένα πολιτικά. Απεχθάνομαι φυσικά τα άκρα και τον ανορθολογισμό, αλλά πέραν αυτού δεν έχω παρωπίδες και κανέναν δισταγμό να πιστώσω σωστές αποφάσεις και να στηλιτεύσω λάθη, όποιο κόμμα κι αν τα υπογράφει. Αυτό από μόνο του δίνει νομίζω μια πολύτιμη αίσθηση ελευθερίας».

Υπάρχει κάποιο θέμα που σας φόρτισε συναισθηματικά ή σας εκνεύρισε on air;

«Εδώ και χρόνια όταν ξέρω πως κάτι θα με επηρεάσει, φροντίζω να το δω ξανά και ξανά πριν τον "αέρα", ώστε να μειώσω τη φόρτιση. Δεν μου φαίνεται σωστό για τον τηλεθεατή να "χρωματίσω", να "νοθεύσω" μία είδηση με τη συγκίνηση ή τον εκνευρισμό μου, δεν θέλω δηλαδή να γίνομαι εγώ θέμα. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μου. Αυτό βέβαια δεν μπορώ να το ελέγξω πάντα σε ένα ζωντανό ή έκτακτο γεγονός».

Αλήθεια, αν ξεκινούσατε απ' την αρχή, θα ακολουθούσατε και πάλι το επάγγελμα του δημοσιογράφου; Αν ναι, ποιες αλλαγές θα κάνατε;

«Ελα ντε; Δεν έχω ιδέα! Ούτε αν θα έκανα το ίδιο ούτε αν θα το έκανα διαφορετικά. Το μόνο που μπορώ με ειλικρίνεια να σας απαντήσω είναι πως αυτή η δουλειά μου έχει δώσει πολλές συγκινήσεις και με έχει βοηθήσει να εξελιχθώ ως άνθρωπος. Υπό αυτή την έννοια, δεν θα ήταν μια κακή εξέλιξη να την ξανακάνω!».

Τι θα συμβουλεύατε μια νέα δημοσιογράφο που θέλει να ασχοληθεί με την τηλεόραση;

«Θα σας πω κάτι πολύ χρήσιμο που μου είπε πριν από καμιά δεκαριά χρόνια ο Ιάσων, Τριανταφυλλίδης και το θυμάμαι πάντα. Μου είχε πει πως το πιο χρήσιμο νια κάθε , άνθρωπο που βγαίνει στην τηλεόραση είναι να συνειδητοποιήσει από νωρίς πως κάνει απλώς μια δουλειά. Η μόνη διαφορά, μου είπε, "είναι πως αντί να σε ξέρει μόνο ο περιπτεράς της γειτονιάς σου, μπορεί να σε μάθουν οι περιπτεράδες όλης της χώρας"», είπε στο Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved