Ζωή Τηγανούρια: «Μεγάλη εμπειρία το να γράφω μουσική για το Χόλιγουντ»
Showbiz

Ζωή Τηγανούρια: «Μεγάλη εμπειρία το να γράφω μουσική για το Χόλιγουντ»

Συνθέτρια και σολίστ, του ακορντεόν, η αγαπημένη καλλιτέχνιδα Ζωή Τηγανούρια ταξίδεψε το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας πολλές και επιτυχημένες συναυλίες.

Το μεγάλο γεγονός και σταθμός στην καριέρα της όμως είναι η μουσική που έγραψε για μια κινηματογραφική ταινία του Χόλιγουντ.

«Πρόκειται για το "Tango Shalom”, σε σκηνοθεσία του Γκάμπριελ Μπολόνια, όπου παίζουν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί, όπως η Λενί Καζάν, γνωστή από το "Γάμος αλά ελληνικά", η Ρενέ Τέιλορ, πολύ γνωστή από την τηλεοπτική σειρά “H νταντά", η Κατερίνα Σμιρνόφ, που είναι γνωστή από το "Dancing with the stars" της Αμερικής, και ο Ζορντί Καβαλέρο, που είναι χορογράφος της Μadonna και άλλων μεγάλων ονομάτων», αποκάλυψε.

Οσο για το πώς προέκυψε η συνεργασία, η Ζ. Τηγανούρια είπε: «Η Music supervisor της ταινίας, Ζιζί Μπολόνια, το 2018 ανακάλυψε στο youtube το κομμάτι μου "Last Tango by Zoe", που μόλις είχε κυκλοφορήσει, και μέσα από εκεί με γνώρισε, με έψαξε καλλιτεχνικά και μου ζήτησε συνεργασία». Αρχικά, της ζήτησε την άδεια να χρησιμοποιήσει το κομμάτι σε κάποιες σκηνές, ρωτώντας την αν μπορεί να γράψει άλλο ένα για τις ανάγκες της ταινίας. Ετσι κι έγινε. «Υπογράψαμε συμβόλαια εμπιστευτικότητας πριν μας ,στείλουν υλικό. Πήραμε αποσπάσματα της ταινίας (βουβή εικόνα, δίχως ήχο), με το ζευγάρι να χορεύει tango.

Με τη βοήθεια του συζύγου μου, που είναι "κρουστός" και αντιλαμβάνεται πολύ καλά τον ρυθμό, έγινε η μετρονόμηση και αμέσως μου ήρθε η έμπνευση τoυ ομότιτλου κομματιού. Συνέθεσα λοιπόν το "Τango Shalon ", που τους άρεσε πολύ. Μάλιστα, πρόκειται για την πιο δυνατή στιγμή της ταινίας. Ετσι, μου έκαναν πρόταση για τη μουσική επένδυση όλης της ταινίας», περιέγραψε. Με τον σύζυγο της, Στέλιο Γενεράλη, εργάστηκαν πάρα πολλές ώρες στο στούντιο τους. Δημιουργήθηκαν 37 κομμάτια για τις ανάγκες της ταινίας. Κάποια ανήκουν στον πολυβραβευμένο με Grammy Γκόρντον Γκουντ Γουίν και στον επίσης βραβευμένο με Latin Grammy Ντανιέλ Μπινέλι.

Πρόκειται για συνθέτες που υπήρχαν με κομμάτια τους στην ταινία πριν γίνει η πρόταση σε εκείνη να αναλάβει τα υπόλοιπα μουσικά θέματα και τελικά να υπογράψει όλη τη μουσική επένδυση μαζί με τη Ζιζί Μπολόνια. Πρόκειται για μια μουσικοχορευπκή κωμωδία, που έχει πάει σε πάρα πολλά φεστιβάλ κινηματογράφου και έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία. «Η ταινία πραγματεύεται με ξεκαρδιστικό τρόπο την αξία του ανθρώπου μέσα από πολλές θρησκείες (Εβραίους χασιδιστές, Ινδούς, μουσουλμάνους, καθολικούς) και περνάει πάρα πολλά μηνύματα. Είναι πολύ μεγάλη εμπειρία για μένα. Χαίρομαι που από τις 3 Σεπτεμβρίου έχει βγει πια sτη μεγάλη οθόνη. Ζήσαμε με τον Στέλιο πολύ δυνατές στιγμές», εκμυστηρεύτηκε στη Secret.

Διαβάστε επίσης:

Ζωή Τηγανούρια - κορονοϊός: Να βγούμε όλοι καλύτεροι άνθρωποι από αυτόν τον εφιάλτη!

Ζωή Τηγανούρια: «Απεχθάνομαι τον όρο «έντεχνη» μουσική που έγινε μόδα τη δεκαετία του ‘90»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved