Πέγκυ Σταθακοπούλου: «Με ενδιαφέρει πολύ λιγότερο από ποτέ η τέλεια εικόνα μου»
Showbiz

Πέγκυ Σταθακοπούλου: «Με ενδιαφέρει πολύ λιγότερο από ποτέ η τέλεια εικόνα μου»

Η ευγένεια, η σεμνότητα, το ταλέντο και η φινέτσα είναι κάποια από τα διακριτά χαρακτηριστικά της Πέγκυς Σταθακοπούλου.

Η αγαπημένη ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για την επιστροφή της στο θέατρο και για όσα έχει ανάγκη την παρούσα φάση στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού.

Επιστρέψατε στο θέατρο έπειτα από αρκετό καιρό εξαιτίας των συνθηκών με την πανδημία. Ποια είναι τα συναισθήματα σας;

Επιστρέφοντας σε αυτή τη ζωντανή σχέση με το κοινό, πρέπει να πω ότι νιώθω βαθιά συγκίνηση. Αισθάνομαι ότι όλοι μαζί, κοινό και καλλιτέχνες είχαμε την ανάγκη να βρεθούμε. Το στερηθήκαμε πολύ. Ισως, όμως, έπρεπε να συμβεί αυτό για να το αναζητήσουμε με τόσο πολλή λαχτάρα. Από εκεί και πέρα, επέστρεψα στο θέατρο με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Όμορφη πόλη», που είναι συγκινησιακά φορτισμένη, λόγω του μεγάλου έργου του Μίκη Θεοδωράκη. Η παράσταση, από τότε που πρωτοξεκίνησε, δηλαδή πριν από περίπου δύο χρόνια, μέχρι και αυτή τη στιγμή αποθεώνεται από όλο τον κόσμο. Φυσικά, μετά το φευγιό του μεγάλου μας καλλιτέχνη, όλα είναι ακόμη πιο έντονα σαν συναισθήματα. Μακάρι, μέσα από αυτή την ιστορία που περάσαμε τα τελευταία χρόνια, να δοθεί αφορμή σε όλους μας να επανασυστηθούμε, να επαναπροσδιορίσουμε γιατί κάνουμε αυτό που κάνουμε, ποιες είναι οι ανάγκες μας που εκπληρώνονται και ποιες όχι, αλλά και ποιο είναι το είδος της βαθιάς επικοινωνίας που αποκτούμε με τον κόσμο. Πάνω σε αυτή τη βάση, που θα είναι αισιοδοξίας και δύναμης, ενωμένοι θα προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα.

Στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού, τι είναι αυτό που έχετε ανάγκη στην παρούσα φάση;

Δεν ξέρω αν είναι το γεγονός ότι μεγαλώνω ή ότι η πανδημία μας ενέκλεισε και μας έστρεψε μέσα μας. Δεν ξέρω αν είναι ότι έχω μία κόρη που σε λίγο γίνεται ενήλικη και παίρνει τον δρόμο της ζωής της. Είναι μια παράξενη ελευθερία με την οποία ζω τα τελευταία χρόνια. Νιώθω ότι είμαι πιο ελεύθερη από ποτέ. Είμαι πιο ειλικρινής με εμένα και με όλους τους γύρω μου. Με ενδιαφέρει πολύ λιγότερο από ποτέ η τέλεια εικόνα μου. Δεν με ενδιαφέρει να κάνω όλα σωστά. Έχω καταλάβει ότι δικαιούμαι να έχω απώλειες, ήττες, λάθη, ενώ, αν με ρωτούσες λίγα χρόνια πριν, υπέφερα κάθε φορά που έπεφτα ή αποτύγχανα σε κάτι. Τώρα θεωρώ ότι αυτά είναι από τα πιο πολύτιμα πράγματα που μου έχουν συμβεί, γιατί έτσι κατάλαβα πιο πολλές πλευρές του εαυτού μου και των άλλων ανθρώπων. Επίσης, αυτό που σίγουρα είναι πιο καθαρό, μετά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο του αναγκαίου εγκλεισμού όλων μας, είναι ότι έχω ανάγκη από εδώ και μπρος να ξαναθυμηθώ κάποια όνειρα που έκανα ως νέα και δεν πρόλαβα να τα πραγματοποιήσω. Και αυτό γιατί έκανα άλλα, πολύ ωραία, πράγματα στη ζωή μου. θέλω, όμως να τα ζήσω και να τα απολαύσω. Να ταξιδέψω, να διαβάσω τα ωραιότερα βιβλία, μη μου διαφύγουν κάποια, να δω τις καλύτερες ταινίες όλων των χρόνων που δεν έχω μπορέσει να δω, να κάνω καινούργιους φίλους, θέλω να νιώθω ζωντανή κάθε στιγμή, χωρίς απαραίτητα να βρίσκομαι λίγο στο χθες και λίγο στο αύριο. Επιπλέον, τον τελευταίο έναν χρόνο έχω αγαπήσει πολύ περισσότερο την Πέγκυ. Την αγαπάω. Τη φροντίζω. Τη νοιάζομαι. Δεν μου φταίει σε όλα, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Παλαιότερα την είχατε με το μαστίγιο;

Δεν τη μαστίγωνα, αλλά δεν της έβρισκα πολλά προτερήματα. Δεν καταλάβαινα γιατί οι άλλοι μπορεί να την αγαπούν ή να την εκτιμούν. Πάντα αισθανόμουν ότι έπρεπε να αποδεικνύω σε όλους ότι είμαι εξαιρετικό παιδί, έξυπνη γυναίκα, μορφωμένος άνθρωπος, καλή σύζυγος, υπέροχη κόρη. Σε όλα έπρεπε να πιάνω το τοπ των δυνατοτήτων μου. Αυτό, όμως είναι απάνθρωπο. Σκληρό. Εν τέλει, όμως είναι μια βαθιά ανασφάλεια που διακλαδώνεται με πάρα πολλές άλλες μορφές μικρών ανασφαλειών που σου κάνουν τη ζωή βαριά έως και ασήκωτη. Φέρνουν μια λύπη. Κι εγώ αυτή τη λύπη τη βλέπω στα μάτια σε παλαιότερες φωτογραφίες ή και σε πλάνα. Αναίτια.

Πηγή:MYTV

Διαβάστε επίσης:

Πέγκυ Σταθακοπούλου: Οι αισθητικές επεμβάσεις, η ηλικία και... το φλερτ μέσα από τα social media!

Πέγκυ Σταθακοπούλου:Ποζάρει με μπικίνι στα 61 της χρόνια και «τρελαίνει» τους followers της

Πέγκυ Σταθακοπούλου: Η νέα φώτο με την κόρη της και το μήνυμα που μας συγκίνησε!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved