Δημήτρης Μοθωναίος: «Ο Στέφανος κρύβει τα δικά του μυστικά»
Showbiz

Δημήτρης Μοθωναίος: «Ο Στέφανος κρύβει τα δικά του μυστικά»

Τη φετινή σεζόν απολαμβάνουμε τον Δημήτρη Μοθωναίο στον ρόλο του Στέφανου στη σειρά του ΑΝΤ1 «Ήλιος».

Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του μίλησε για το τι του κέντρισε το ενδιαφέρον για να δεχθεί τον ρόλο, για τα μυστικά του ήρωα του και για όσα θα δούμε στα επόμενα επεισόδια.

Τι ήταν αυτό που σου κέντρισε το ενδιαφέρον στην πρόταση που δέχθηκες για να πρωταγωνιστήσεις στον «Ήλιο»;

Η σειρά έχει έναν ανθρώπινο χαρακτήρα, παίζουν πολλοί φίλοι μου με τους οποίους υπάρχει ειλικρινής δεσμός αγάπης, που είναι σπάνιο για τον χώρο μας και είναι όλοι προσγειωμένοι και γλυκείς άνθρωποι. Οι σκηνοθέτες και η ομάδα νοιάζονται γιο όλους κι αυτό είναι κάτι που το είδα από τις πρώτες συναντήσεις που κάναμε. Είχα ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά και με τη Βίκυ Μανώλη για ένα άσχετο θέμα και είχαμε κάνει μία πρώτη προσέγγιση για τη σειρά και ήξερα από τους φίλους που έπαιζαν από πέρυσι πως ήταν πολύ ευχαριστημένοι. Για μένα, σε μια δουλειά παίζουν μεγάλο ρόλο η ομάδα και οι άνθρωποι που θα συνεργαστώ. Πολύ συχνά, στο παρελθόν, έπαιρνα μια απόφαση για μια δουλειά εντελώς παρορμητικά χωρίς να μπω στη διαδικασία να φανταστώ την καθημερινότητα μου και μένα μέσα σε αυτή. Για παράδειγμα, στον «Ηλιο», ότι θα βλέπω τους συγκεκριμένους ανθρώπους και θα είμαι μαζί τους σχεδόν κάθε μέρα μέχρι και τον Μάιο. Οπότε, ακριβώς λόγω αυτών των συνθηκών που προανέφερα, δέχτηκα να συνεργαστώ με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. Μου είπαν και κάποιο πράγματα για τον ρόλο και μου φάνηκε ότι θα είχε ενδιαφέρον. Περνάμε ωραία στη δουλειά και πηγαίνω με όρεξη στο γύρισμα.

Τι είναι αυτό που αποζητάς στις συνεργασίες σου;

Για μένα, το νούμερο ένα είναι να υπάρχει μια συνθήκη που σε κάνει να είσαι ασφαλής και συναισθηματικά, ψυχικά, και ως ανθρώπινη σωματική υπόσταση. Δεν κάνουμε πυρηνική φυσική, αλλά επειδή εκτιθέμεθα, δηλαδή η φωνή μου είναι το εργαλείο μου, το πρόσωπο μου, το σώμα μου, εγώ ο ίδιος, μπορείς εύκολα να μπεις σε μια συνθήκη που να σε κάνει διαρκώς ανασφαλή και μέσα σε αυτή την ανασφάλεια δεν Θα ερμηνεύσεις ελεύθερα και δεν θα υπάρχει ένα καλό αποτέλεσμα. Έχω καταλήξει, ύστερα από 16 χρόνια που είμαι σε αυτή τη δουλειά, πως αυτό είναι το νούμερο ένα. Το να αισθανθώ ότι μια δουλειά θα είναι μια ασφαλής αγκαλιά για μένα και τους υπόλοιπους είναι το πιο σημαντικό.

Στον ρόλο του Στέφανου τι ήταν αυτό που σου άρεσε;

Μου άρεσε η ερωτική ιστορία με την Αθηνά, την οποία υποδύεται η Ντάνη Γιαννακοηούλου, που είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και μια καταπληκτική ηθοποιός. Μου άρεσε που η Αλεξάνδρα εξαρχής, αυτός ο τόσο σκληρός και αινιγματικός άνθρωπος πηγαίνει στον Στέφανο χωρίς να αμφισβητεί τις ικανότητες του και τον προσλαμβάνει. Και μετά η εξέλιξη που θα συμβεί στην πορεία με ιντριγκάρει πάρα πολύ.

Ο Στέφανος κρύβει τα δικά του μυστικά;

Κάτι κρύβει, όπως όλοι μας. Είναι και ένας άνθρωπος που έμενε στη Θεσσαλονίκη και όχι στην Καβάλα. Οπότε δεν είναι κομμάτι αυτής της μικρής κοινωνίας. Νομίζω ότι κάτι δεν μας αποκαλύπτει ακόμη σχετικά με τη Θεσσαλονίκη.

Τι να περιμένουμε στη συνέχεια των επεισοδίων;

Η σειρά έχει κάθε βδομάδα και μια μεγαλύτερη ανατροπή. Νομίζω ότι η μεγάλη, που αφορά τον δικό μου χαρακτήρα, έρχεται περίπου γύρω στον Δεκέμβριο, και θα είναι έντονη. Γενικά, επειδή αναπτύξαμε σε αυτόν τον κύκλο πολλές ιστορίες που είναι βασισμένες στο αστυνομικό κομμάτι της σειράς, νομίζω ότι έχουν ενδιαφέρον, γιατί και η Μαρία Γεωργιάδου είναι πολύ καλή σε αυτό. Δηλαδή, εισάγει διάφορους χαρακτήρες σιγά σιγά και τώρα θα αρχίσουμε να μπαίνουμε στην περίοδο που έχουν εδραιωθεί οι ιστορίες και μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις και τις ανατροπές. Είναι όλο γραμμένο στο δικό μου μυαλό, επειδή και εγώ γράφω, ανάποδα. Αυτό, βέβαια, είναι μια εικασία δική μου. Κατ' εμέ, είναι πολύ έξυπνα γραμμένο το σενάριο.

Πηγή:MYTV

Διαβάστε επίσης:

Μοθωναίος: Οι δυσκολίες λόγω της πανδημίας, η περίοδος που έζησε στην Κίνα και αυτό που του λείπει

Δημήτρης Μοθωναίος: «Δεν είχα άλλη επιλογή από το να μιλήσω»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved