Νίκη Λυμπεράκη: «Δεν είμαι καθόλου στο Twitter. Είναι τελείως ανθρωποφαγικό»
Showbiz

Νίκη Λυμπεράκη: «Δεν είμαι καθόλου στο Twitter. Είναι τελείως ανθρωποφαγικό»

Η Νίκη Λυμπεράκη παρουσιάζει τη νέα εκπομπή του MEGA «Μεγάλη Εικόνα».

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μίλησε για το αν οι πολιτικοί είναι πιο έτοιμοι πια να μιλήσουν ως κανονικοί άνθρωποι και για τη σχέση της με τα social media.

Οι πολιτικοί είναι πιο έτοιμοι πια να μιλήσουν ως κανονικοί άνθρωποι;

Στην Ελλάδα είμαστε εγκλωβισμένοι και οι δημοσιογράφοι και οι δυνάμει προσκεκλημένοι σε ένα καλούπι σοβαροφανές. Βλέπεις, λόγου χάρη, στις ΗΠΑ ότι πάει ο Ομπάμα στο «Between two Ferns» του Ζακ Γαλυφιανάκη. Μπορείς να το φα­νταστείς να συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα; Είναι σαν να έχουμε δαιμονοποιήσει το χιούμορ στις δημόσι­ες συζητήσεις. Θα ήθελα πολύ να μπορούμε να μι­λάμε στην τηλεόραση σαν κανονικοί άνθρωποι.

Μας κλειδώνει η πολιτική ορθότητα;

Οχι, στο συγκεκριμένο παίζει ρόλο το έχουμε αντιληφθεί την τηλεόραση. Είναι σα έχουμε αποκόψει ό,τι δείχνει η τηλεόραση από που είμαστε Αλλά η τηλεόραση δεν έχει νόημα δεν δείχνει αυτό που είμαστε Είμαι σίγουρη ό αρκετοί από τους πολιτικούς μας έδειχναν ι είναι, θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσες οι πολιτικές εκπομπές.

Εχει μεγαλύτερη δύναμη η τηλεόραση στην Ελλάδα από εκείνη που της αναλογεί;

Θεωρώ ότι παγκοσμίως η επίδραση της τηλεόρασης φθίνει τα τελευταία χρόνια, γιατί αυξάνεται ο χώρος που καταλαμβάνουν τα διαδικτυακά μέσα. Θα συνεχίσει βέβαια να είναι επιδραστική παρότι θα αλλάξει ο τρόπος που ενημερωνόμαστε. Ηδη αλλάζει.

H σχέση σου με τα social media;

Δεν είμαι καθόλου στο Twitter. Δεν το αντέχω. Ξανάκανα πέρυσι μια απόπειρα να μπω, αλλά μετάνιωσα πάρα πολύ γρήγορα. Είναι τελείως ανθρωποφαγικό. Είναι σαν να μπαίνουμε εκεί για να σφαχτούμε με εκατό χιλιάδες ανώνυμους λογαριασμούς. Δεν θέλω να σφάζομαι γενικά. Δεν έχω όρεξη. Θέλω να συζητάω.

Τι κάνεις το πρωί όταν ξυπνάς;

Το πρώτο που κάνω, αφού ταΐσω το παιδί είναι να διαβάσω τα δύο newsletters με τα οποία ξεκινά η μέρα μου, των «New York Times» και «Κ Report». Το ξέρω ότι θα με κοροϊδέψεις, αλλά δοκίμασέ τα και θα με θυμηθείς. Αν διαβάσεις και τα δύο, έχεις εικόνα για τα πάντα.

Μια μικρή καθημερινή ιεροτελεστία σου;

Το μπάνιο το βράδυ, όταν έχει κοιμηθεί το παιδί. Καμιά φορά χάνω την αίσθηση του χρόνου. Αλλά με προσοχή στην κατανάλωση νερού.

Υπάρχει κάτι που κάνεις και είναι τελείως κόντρα στην εικόνα που έχουμε για σένα;

Εχω πολλά guilty pleasures. Κι ενώ είμαι ενοχικός άνθρωπος, δεν αισθάνομαι ότι πρέπει να απολογηθώ για κανένα από αυτά. Είτε αυτό είναι να βγεις να βρεις παγωτό στις 2 το πρωί με τις πιτζάμες, είτε να θεωρείς ότι έχεις τακτοποιήσει την ντουλάπα σου και την επόμενη να την ανοίγεις και να σου έρχονται τα ρούχα στο κεφάλι.

Πηγή:Gala

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved