Νίκος Κουρής: Ο διαβήτης, επειδή κάνει μία περίεργη χημεία με την ινσουλίνη μου, με οδηγεί στο μαύρο
Showbiz

Νίκος Κουρής: Ο διαβήτης, επειδή κάνει μία περίεργη χημεία με την ινσουλίνη μου, με οδηγεί στο μαύρο

Ο Νίκος Κουρής εισβάλει στην τηλεόραση στις «Άγριες μέλισσες» ως Ζάχος Λυκογιάννης.

Στο θέατρο υποδύεται έναν επιτυχημένο οικογενειάρχη στο έργο του Ε. Άλμπι «Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια».

«Αυτό το έργο του Αλμπι είναι μια διαδρομή του ήρωα απέναντι στην ελευθερία και την πληρότητα. Αν η ζωή είναι ένα χαμένο παιχνίδι, είναι χαμένο εις βάρος μας. Και θα μιλήσω και ως Νίκος: και λόγω του διαβήτη και της κατάθλιψης που έχω περάσει, και λόγω της φύσης μου, έχω μάθει να με ελκύει το σκοτάδι. Ο διαβήτης, επειδή κάνει μια περίεργη χημεία με την ινσουλίνη μου, με οδηγεί πολλές φορές στο μαύρο. Ευτυχώς υπάρχει μέσα και ένα σύστημα αυτοπροστασίας για να φευγιό από το μαύρο και να βλέπω το φως. Η ζωή είναι πάντα στο πού θα κοιτάζεις με νέα μάτια και το στοίχημα είναι καθημερινό. Θέλει χιούμορ, θέλει πλάκα, θέλει ψυχή και ταλέντο και όρεξη. Σε βοηθάνε και οι άνθρωποι που μπορούν να σε ακούσουν.

Η "Γίδα" είναι ένα έργο που μιλάει γι' αυτό. Ο Αλμπι λάτρευε τον Ευριπίδη - και το έργο είναι καθαρά ευριπίδειο. Είναι μια αστική κωμωδία που έχει πολύ χιούμορ και ταυτόχρονα μεγάλη σκληρότητα. Ετσι είναι η ζωή - το χιούμορ και η τραγωδία είναι πολύ κοινά. Υπάρχει και η τραγωδία που γελάς πολύ για να μην κλάψεις και υπάρχουν κάποια άκρα σε αυτή τη ζωή. Εμένα ως φύση μου αρέσουν τα άκρα. Το ακραίο έχει μέσα του τα πάντα. Σκέψου ότι ο Τσέχοφ χαρακτήριζε τα έργα του κωμωδίες και το καταλαβαίνω. Ο ήρωας βρίσκεται σε μια κατάσταση τόσο ακραίοι δύσκολη και η μόνη του κίνηση είναι να υπονομεύει τον εαυτό του. Τίποτα δεν είναι σχηματικό σε αυτή τη ζωή, Εγώ -και πιστεύω πολλοί άνθρωποι-δεν γελάω με τις κωμωδίες. Πες ένα ανέκδοτο, αλλά μη γίνεις το ανέκδοτο».

«Ημουν και είμαι διαβητικός. Ημουν ένα παιδί που μέχρι τα 15 είχε ύψος 1,50 μ. Υπάρχει φόβος και άγνοια. Υπάρχει το ότι αυτό δε θα τύχει σε εμάς". Το χαμηλό ανάστημα ήταν από έλλειψη ινσουλίνης. Δεν μεταβολίζεις την τροφή και μένεις κοντός, καχεκτικός και πεθαίνεις. Επειδή πριν από 100 χρόνια ανακαλύφθηκε η ινσουλίνη, πήρα την ευθύνη της ειδικής αγωγής. Μου έλειπε μια ορμόνη. Στην ουσία δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να κάνει ένας διαβητικός. Σαφώς δεν μπορώ να πάω στο Διάστημα. Δεν μπορώ να οδηγήσω αεροπλάνο. Αλλά έκανα και κάνω τα πράγματα που θέλω και μπορώ να μετακινώ βουνά. Χαίρομαι που είμαι παράδειγμα. Εχω τη φύση μου και από την άλλη τη χημεία».

«Η επιτυχία δεν διασφαλίζει την ευτυχία και την πλήρωση. Δεν με πείθουν τα πράγματα που είναι σχηματικά. Οι επανεκκινήσεις είναι το πιο σημαντικό. Είναι πολύ λυτρωτικό το "δεν βαριέσαι". Οταν το λείο έχω απελευθερωθεί, Το λέει πολύ συχνά η γυναίκα μου η Ελενα. Και το αφήνω. Γίνεται μια μικρή μετατόπιση για να ξεκινήσεις. Το μόνο ζητούμενο είναι να κάνω νέες αρχές. Χωρίς να μας ακολουθεί ίο κοντό παρελθόν. "Το παρελθόν είναι ανίατο", λέω ως ήρωας στις "Αγριες Μέλισσες". Η ζωή είναι πολλά πράγματα, Και συνεχώς αλλάζουμε. Το να ξεκινάς από την αρχή είναι το θέμα.Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο», είπε στο Gala.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Κουρής: «Έχασα ανθρώπους, σχέσεις και φίλους λόγω του διαβήτη μου»

Άγριες μέλισσες: Ο Νίκος Κουρής περιγράφει τον Ζάχο Λυκογιάννη και σε κάνει να συμπαθήσεις τον ήρωα

Νίκος Κουρής: Η ηλικία, το ύψος και ο ρόλος του στις «Άγριες Μέλισσες»!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved