Ζαχαράτος: Δε θα με δείτε ποτέ στον αέρα να δοκιμάζω και να λέω πόσο νόστιμο είναι κάτι που έφτιαξα
Showbiz

Ζαχαράτος: Δε θα με δείτε ποτέ στον αέρα να δοκιμάζω και να λέω πόσο νόστιμο είναι κάτι που έφτιαξα

Ο Τίμος Ζαχαράτος είναι ο σεφ που βλέπουμε φέτος στις οθόνες μας από την εκπομπή της Δανάης Μπάρκα, «Πάμε Δανάη!».

Ο ίδιος μίλησε για το ποια θεωρεί κορυφαία κουζίνα, ποιο είναι το κομπλιμέντο που του κάνουν πιο συχνά στο δρόμο, ενώ ανέφερε τι του αρέσει να μαγειρεύει στην ΤV και ποιο είναι το φαγητό που δεν θα τον δούμε ποτέ να κάνεις στον αέρα του ΜEGA.

Αν δεν ήσουν σεφ, τι θα ήσουν;

Αν δεν ήμουν σεφ, σίγουρα θα ήμουν καλλιτέχνης πάλι, γιατί έτσι νιώθω για τον εαυτό μου. Θα ήθελα να ήμουν ζωγράφος, να έκανα γλυπτική - οτιδήποτε έχει σχέση με την τέχνη. Η τέχνη είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει στην ανθρωπότητα. Ή μαγειρική για εμένα επίσης είναι τέχνη, έμπνευση, performance, κινηματογράφος, θέατρο.

Ποια είναι η κορυφαία κουζίνα για σένα και γιατί;

Υπάρχουν απίστευτες κουζίνες ανά τον κόσμο, αλλά αγαπημένη μου -και ίσως η πιο ιδιαίτερη- είναι η γαλλική. Μου αρέσει υπερβολικά η φινέτσα της, οι εντάσεις, τα υλικά, οι τεχνικές της. Αυτός είναι ο λόγος που ήθελα να μαγειρέψω σε αυτήν τη χώρα. Όλο το τελετουργικό των Γάλλων είναι απίστευτο, ο τρόπος που διαχειρίζονται τα υλικά... όπως και να το κάνουμε, η Γαλλία είναι η Μέκκα της γαστρονομίας. Είναι αυτοί που μας έδωσαν τα φόντα για να είμαστε αυτό που είμαστε σήμερα.

Οι Έλληνες ξέρουν να μαγειρεύουν καλά τελικά από αυτά που μαθαίνουμε από τις μαμάδες μας;

Νομίζω ότι οι Έλληνες ξέρουν να μαγειρεύουν καλά λόγω όλων αυτών που μας προσφέρει απλόχερα η γη της Ελλάδας. Το απίστευτο ελαιόλαδο, τα τυριά, το γάλα, το σιτάρι, τα λαχανικά της. Πιστεύω ότι μέσα από αυτά μάθαμε να μαγειρεύουμε ιδιαίτερα. Και πάνω απ' όλα μέσα από ό,τι μας έδωσαν οι προηγούμενες γενιές και τα κρατήσαμε. Η Μεσόγειος είναι ευλογία για τη γαστρονομία.

Ποιο είναι το κομπλιμέντο που σου κάνουν πιο συχνά στο δρόμο τώρα που γίνεσαι όλο και πιο γνωστός;

Νομίζω ότι τους κάνει λίγο εντύπωση η αντίθεση που έχει το χρώμα του δέρματος μου με το ανοιχτόχρωμο χρώμα των ματιών μου. Αλλά αυτό που με συγκινεί και με κάνει να χαμογελάω είναι όταν με συναντούν στο δρόμο και μου λένε ότι παρακολουθούν τον τρόπο εκτέλεσης των συνταγών και ότι το κάνω να φαίνεται πολύ εύκολο. Έτσι, μπαίνουν στη διαδικασία να προσπαθήσουν κι αυτοί να εκτελέσουν τις συνταγές. Αυτός ήταν ο στόχος μου -να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου και την αγάπη μου για τη μαγειρική-, γι' αυτό με συγκινεί πραγματικά.

Τι σου αρέσει να μαγειρεύεις στην ΤV και ποιο είναι το φαγητό που δεν θα σε δούμε ποτέ να κάνεις στον αέρα του ΜEGA;

Κάθε υλικό είναι ιδιαίτερο για μένα και το νιώθω σαν παιδί μου, οπότε δεν υπάρχει κάτι που να μου αρέσει να μαγειρεύω περισσότερο. Όλα για μένα έχουν την ίδια βαρύτητα. Σίγουρα, όμως, στον αέρα του ΜEGA δεν θα με δείτε ποτέ να δοκιμάζω και να λέω πόσο νόστιμο είναι κάτι που έφτιαξα. Μου αρέσει να δοκιμάσει κάποιος άλλος και αν του αρέσει πραγματικά να το πει. Όταν λέω για κάτι που έφτιαξα εγώ ότι είναι απίστευτο, είναι σαν να ευλογώ τα γένια μου.

Πηγή:Down Town

Διαβάστε επίσης:

Πέρασαν για έγκυο την Δανάη Μπάρκα – Το περιστατικό με τον Τίμο Ζαχαράτο (Vid)

Συνεχίζεται το στενό μαρκάρισμα! Μπάρκα σε Ζαχαράτο: «Αν θες την Κυριακή εγώ είμαι έτοιμη»

Τίμος Ζαχαράτος: Η μητέρα του εγκρίνει για νύφη τη Δανάη Μπάρκα και η παρουσιάστρια απαντά (video)

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved