Showbiz

Σταμάτης Τζελέπης: «Ένας πολύ μικρός αριθμός καταφέρνει να βιοποριστεί από την τέχνη του»

Ο Σταμάτης Τζελέπης μετράει πενήντα χρόνια στο θεατρικό σανίδι.

Ο αγαπημένος ηθοποιός σε συνέντευξή του μίλησε για το αν γυρνούσε το χρόνο πίσω θα έκανε κάτι διαφορετικά και για το ποια είναι η στιγμή από την καλλιτεχνική του καριέρα, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην ψυχή του.

-Πενήντα χρόνια ηθοποιός. Αν γυρνούσατε τον χρόνο πίσω, υπάρχει κάτι που θα κάνατε διαφορετικά;

Πενήντα χρόνια ανελλιπούς παρουσίας στο θεατρικό σανίδι! Όχι, δεν θα άλλαζα τίποτε. Αυτός που είμαι σήμερα, το οφείλω σε όλη αυτή μου τη διαδρομή. Αποδέχομαι ότι δεν ήταν όλα εύκολα. Αγωνίστηκα πολύ. Υπήρξαν δύσκολες, ευχάριστες, πολύ καλές και δυσάρεστες στιγμές, όμως δεν έχασα τον δρόμο μου. Συνέχισα ακάθεκτος σε αυτό που εξαρχής τάχθηκα, να υπηρετήσω την τέχνη του θεάτρου ως ηθοποιός.

-Όλα ξεκίνησαν εξαιτίας του αείμνηστου Σωτήρη Μουστάκα;

Όπως έχω ξαναπεί, ο Σωτήρης Μουστάκας, μέσα από τη συμμετοχή του στο θεατρικό έργο «Η Ήρα και το Παγώνι», έπαιζε τότε δίπλα στους θεατράνθρωπους Κατίνα Παξινού και Αλέξη Μινωτή, με έκανε να αναγνωρίσω τη δύναμη του ηθοποιού πάνω στο κοινό του. Με επηρέασε. Ταυτίστηκα μαζί του. Έτσι ακολούθησαν οι σπουδές μου στη Δραματική Σχολή.

-Ποια είναι η στιγμή από την καλλιτεχνική σας καριέρα, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην ψυχή σας;

Η συνεργασία μου με τον Θανάση Βέγγο. Όταν παίζαμε στο θέατρο με τον Θανάση, λίγο πριν βγω στη σκηνή, έβγαινε και με παρακολουθούσε από την κουίντα για περίπου έναν μήνα. Με παραξένεψε η στάση του. Η απάντηση στην απορία αυτή, δεν άργησε να έρθει. Μου πρότεινε να παίξω τον γιο του στην ταινία «Τρελός και πάσης Ελλάδος». Ήταν μεγάλη τιμή για μένα.

-Μπορεί κάποιος στις μέρες μας να επιβιώσει οικονομικά, αποκλειστικά από το επάγγελμα του ηθοποιού;

Είναι ένα αρκετά δύσκολο επάγγελμα, γοητευτικό, αλλά και ψυχοφθόρο, ιδιαίτερα σήμερα. Μπροστά στον μεγάλο αριθμό των ηθοποιών που υπάρχουν στη χώρα μας, ένας πολύ μικρός αριθμός καταφέρνει να βιοποριστεί από την τέχνη του. Θέλει τρομερές αντοχές, επιμονή, γερό στομάχι και γνώσεις. Υπάρχουν νέοι ηθοποιοί, οι οποίοι διαθέτουν τις γνώσεις και τις ικανότητες και αυτό είναι ελπιδοφόρο για τη συνέχεια.

-Ποια είναι η γνώμη σας στο να έχουν οι ηθοποιοί άδεια ασκήσεως επαγγέλματος;

Νομίζω πως θα ήταν σημαντικό και δίκαιο για τους ηθοποιούς που σπουδάζουν την Δραματική Τέχνη, που αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις να σταθούν στο θεατρικό σανίδι, που επενδύουν χρόνο και χρήμα, να διασφαλίζονται εργασιακά μέσα από την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Πηγή:Λοιπόν

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Απαντά στον Γιώργο Λέφα μέσα από τη φυλακή (Video)

Σασμός: «Η Μαριλίτα ήταν διστακτική να δεχτεί τον ρόλο της Βασιλικής» (Video)

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης για Πέτρο Φιλιππίδη: «Έφαγα ένα χαστούκι μέσα στη μούρη, όταν έμαθα...»

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved