Φωτεινή Μπαξεβάνη: «Ο έρωτας δίνει ζωή, είναι κινητήριος δύναμη»
Showbiz

Φωτεινή Μπαξεβάνη: «Ο έρωτας δίνει ζωή, είναι κινητήριος δύναμη»

Για το πώς βίωσε την πανδημία μίλησε η Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Η αγαπημένη ηθοποιός ανέφερε επίσης αν η συντροφικότητα αποτελεί σημαντικό κομμάτι στη ζωή της και αν πιστεύει στα θαύματα.

-Πείτε μου πώς βιώσατε την πανδημία; Φοβηθήκατε;

Το πρώτο διάστημα ήταν βολικό, γιατί μπόρεσα να κάνω πράγματα που ήθελα χρόνια και δεν προλάβαινα λόγω της δουλειάς. Από εκεί και πέρα, φυσικά περίμενα με υπομονή όπως όλος ο κόσμος, να περάσει όλο αυτό. Δεν είμαι άνθρωπος που παθαίνει πανικούς. Ακολούθησα τις οδηγίες, προσπάθησα να προστατεύσω τους ανθρώπους μου και προσπαθούσα να περάσω δημιουργικά τον χρόνο μου. Δεν το φοβήθηκα, το αντιμετώπισα με ψυχραιμία. Εμβολιάστηκα και προσπάθησα να συνεχίσω τη ζωή μου με τα νέα δεδομένα.

-Δυο συνάδελφοί σας βρίσκονται προφυλακισμένοι μετά από πολύ σοβαρές καταγγελίες. Πληγή για το θέατρο;

Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο θέατρο. Όλοι κρινόμαστε και λογοδοτούμε για το πώς φερόμαστε σε αυτή τη ζωή. Σ’ εμάς πήρε έκταση, γιατί είμαστε δημόσια πρόσωπα. Μακάρι όλο αυτό να μπορούσε να εξασφαλίσει μια υγεία σε αυτό το κομμάτι, σε όλο τον κόσμο και σε όλους τους χώρους. Οι αξιόποινες πράξεις των ανθρώπων, πρέπει να οδηγούνται στη δικαιοσύνη. Δεν έχει σημασία η επαγγελματική ιδιότητα κι εμείς μια δουλειά κάνουμε.

-Γιατί γίνατε ηθοποιός; Πώς ξεκίνησαν όλα;

Από μικρή ξεκίνησα με τη μουσική και ήμουν πάντα μέσα στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Οπότε, με το που τελείωσα το Λύκειο, πέρασα στο Εθνικό και μόλις ολοκλήρωσα τις σπουδές μου, δούλεψα αμέσως. Ήταν πάντα στη ζωή μου και στην καθημερινότητά μου.

-Όταν σβήνουν τα φώτα και πέφτει η αυλαία, τι γεμίζει την ψυχή σας;

Η δουλειά μας απασχολεί το μέσα μας όλο το εικοσιτετράωρο. Δεν σταματάει. Όταν λοιπόν σβήνουν τα φώτα μετά από μια παράσταση, αυτό που με απασχολεί είναι το πώς πήγε και αφού χαλαρώσω, θα ασχοληθώ με τη ζωή μου και τους ανθρώπους μου. Μου χρειάζονται σίγουρα δυο ώρες για να αποσυμπιεστώ και να επανέλθω, ακόμα και σαν σώμα.

-Η συντροφικότητα αποτελεί σημαντικό κομμάτι στη ζωή σας;

Ναι, βέβαια. Ο άνθρωπος δεν είναι μοναχικό ον, αλλά συντροφικό. Σίγουρα κάποιες ώρες μέσα στη μέρα χρειάζομαι λίγο χρόνο μόνη μου, όπως και όλοι μας. Η μοναξιά δεν είναι πάντα κάτι αρνητικό, αλλά μπορεί να είναι και πολύ γόνιμο να έχει κάποιος στιγμές μόνος του με τον εαυτό του. Ωστόσο, η συντροφικότητα είναι πολύ σημαντική για εμένα.

-Ο έρωτας;

Ο έρωτας δίνει ζωή, είναι κινητήριος δύναμη. Την περίοδο που ο άνθρωπος είναι ερωτευμένος, πραγματικά έχει ενέργεια και μπορεί να αντέχει παραπάνω πράγματα. Το θέμα είναι ότι συνήθως η περίοδος του έρωτα δεν κρατάει πολύ και δεν μπορείς ποτέ να το προγραμματίσεις. Απλά, εύχεσαι να σου συμβεί στη ζωή σου.

-Πιστεύετε στα θαύματα; Έχετε βιώσει κάποιο;

Πιστεύω στην πίστη του ανθρώπου και στο ότι αν πραγματικά θέλουμε κάτι πολύ, μπορούμε να το καταφέρουμε. Πολλές φορές ευχόμαστε πράγματα να συμβούν, χωρίς να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Το θαύμα θέλει πίστη σ’ αυτό για να συμβεί.

Πηγή:Λοιπόν

Διαβάστε επίσης:

Φωτεινή Μπαξεβάνη: «Η μία μαμά συμπληρώνει την άλλη»

Φωτεινή Μπαξεβάνη: Ο έρωτας, η ανασφάλεια και η σκέψη να γίνει μοναχή!

Φωτεινή Μπαξεβάνη: «Όταν περνάς κάτι δύσκολο, το θέατρο είναι ψυχοθεραπευτικό»!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved