Ευσταθία Τσαπαρέλη: «Με σοκάρει το γεγονός ότι συνάδελφοί μου έχουν υποστεί τέτοια πράγματα»
Showbiz

Ευσταθία Τσαπαρέλη: «Με σοκάρει το γεγονός ότι συνάδελφοί μου έχουν υποστεί τέτοια πράγματα»

Η Ευσταθία Τσαπαρέλη εκτός από τη σειρά του Open «Σ’ αγαπάω μεν αλλά» πρωταγωνιστεί και στην παράσταση «ο Θεός της Σφαγής».

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για την πλοκή της παράστασης, για τους προφυλακισμένους συναδέλφους της λόγω σοβαρών αδικημάτων και για το αν έχει γίνει μάρτυρας κακοποιητικών συμπεριφορών στον χώρο της.

-«Ο θεός της σφαγής» στο θέατρο Αθηνά, η παράσταση στην οποία σε απολαμβάνουμε φέτος. Πες μας λίγα λόγια για την πλοκή…

Το έργο της Γιασμίνα Ρέζα, ουσιαστικά διαδραματίζεται σε ένα μεσοαστικό σπίτι, όπου δυο ζευγάρια γονέων έχουν βρεθεί για να λύσουν πολιτισμένα τον τσακωμό των παιδιών. Εκεί η κατάσταση παρεκτρέπεται, με συνέπεια να βλέπουμε πως πίσω από την επίφαση του καθωσπρεπισμού, κρύβονται ζωώδη ένστικτα, τα οποία τελικά βγαίνουν και γίνονται όλοι οι χαρακτήρες έρμαια του θεού της σφαγής, με κάποιον τρόπο. Νιώθω ευγνώμων, γιατί είναι από τις πιο ευτυχείς συγκυρίες της δουλειάς μου, πραγματεύεται ζητήματα επίκαιρα και καθολικά, που όμως προσεγγίζονται με έναν τρόπο ελαφρύ, κατά μια έννοια. Αυτό είναι και το ενδιαφέρον της παράστασης, ότι κατάφερε, ενώ πραγματεύεται τόσο σκληρά πράγματα, να φτάνουν στον θεατή με τον πιο ανώδυνο και αστείο τρόπο. Για τους συναδέλφους, με τους οποίους συνεργάζομαι, νιώθω υπέρ χαρούμενη, καθώς είναι έμπειροι, με αστείρευτο ταλέντο και τόσο όμορφοι και χαλαροί τύποι. Είναι απόλαυση να δουλεύω μαζί τους.

-Δύο συνάδελφοί σου βρίσκονται προφυλακισμένοι για πολύ σοβαρά αδικήματα. Πες μου τη γνώμη σου για όλο αυτό. Έχεις βιώσει κάτι ανάλογο;

Όλες αυτές οι αποκαλύψεις που έγιναν, στην αρχή μας άφησαν μουδιασμένους, ήταν ένα σοκ. Δεν έχω βιώσει τέτοιας μορφής κακοποίηση, για την οποία κατηγορούνται αυτοί οι άνθρωποι. Με σοκάρει και με θλίβει φοβερά το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοί μου έχουν υποστεί τέτοια πράγματα και με έβαλε σε μια θέση να αναλογιστώ, τι μπορώ να κάνω εγώ από την πλευρά μου, ώστε όταν δω κάτι που δεν είναι εντάξει, να βρω το θάρρος να το σταματήσω. Το σημαντικό είναι να βρούμε ποιο είναι το περιβάλλον που έδωσε σε αυτούς τους ανθρώπους χώρο, ποιοι μπορούσαν να τους σταματήσουν και δεν το έκαναν. Δεν αναφέρομαι στους ηθοποιούς, που έτσι κι αλλιώς η θέση τους είναι φοβερά επισφαλής, αλλά για τους ανθρώπους που είχαν κάποια δύναμη και θεωρώ ότι είναι συνυπεύθυνοι.

-Εσύ έχεις γίνει μάρτυρας κακοποιητικών συμπεριφορών στον χώρο σου;

Εδώ κάπου μπερδεύονται τα πράγματα. Τι θα πει κακοποιητική συμπεριφορά; Δηλαδή, μπορεί κάποιος να κάνει ένα -όχι και τόσο πετυχημένο χιούμορ-, αυτό είναι κακοποίηση; Κατά τη γνώμη μου, όχι. Όλα αυτά που έχουν γίνει, είναι παρά πολύ σημαντικά, από την άλλη, πρέπει να διαφυλάξουμε ότι δεν θα φτάσουμε στη δικτατορία της ευαισθησίας. Εννοείται ότι δεν πρέπει να κάνουμε σχόλια που πληγώνουν τους άλλους, αλλά μην πάψουμε να είμαστε αυθεντικοί. Υπάρχει μια μορφή κακοποίησης που είναι η ηθική χειραγώγηση, συμβαίνει με πολύ υπόγειο τρόπο και δεν είναι εύκολο να την αντιληφθείς. Σε τέτοια συμπεριφορά έχω υπάρξει μάρτυρας.

Πηγή:Λοιπόν

Διαβάστε επίσης:

«Ο Θεός της σφαγής»: Επίσημη πρεμιέρα στο θέατρο Αθηνά και το gossip-tv ήταν εκεί (photos&videos)

Η Τσαπαρέλη στο gossip-tv: Η έντονη σχέση με τον Μπουρδούμη και ο φόβος της για βίαιες συμπεριφορές

Ευσταθία Τσαπαρέλη: «Το να πηγαίνεις στη δουλειά και να περνάς καλά λειτουργεί σχεδόν θεραπευτικά»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved