Μπέσσυ Αργυράκη: Το πραγματικό της όνομα και η ηλικία – Δεν θα πιστεύεις πόσο χρονών είναι
Showbiz

Μπέσσυ Αργυράκη: Το πραγματικό της όνομα και η ηλικία – Δεν θα πιστεύεις πόσο χρονών είναι

To μπρίο της, το νάζι της, το σκέρτσο της και η ζωντάνια της Μπέσσυ Αργυράκη είναι το κάτι άλλο! Θέλεις να μάθεις την ηλικία της; Εμείς τη μάθαμε και δεν το πιστεύαμε! Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν την απολαμβάνουμε στο DWTS και πραγματικά μας έχει αφήσει άφωνους με τις δυνατότητές της. Και πώς να μην τις έχει όμως αφού η Μπέσσυ Αργυράκη είναι γεννημένη για χορό, πρόζα και τραγούδι.

Το πραγματικό όνομα και η ηλικία της

Η Μπέσσυ Αργυράκη είναι γεννημένη στις 4 Απριλίου το 1957 στην Αθήνα, είναι δηλαδή 64 ετών και το πραγματικό της όνομα είναι Βασιλεία!

«Απλά αποφεύγω να το σκέφτομαι. Δεν το πιστεύω πως μεγάλωσα και νιώθω να μη με αφορά τι γράφει η ληξιαρχική μου πράξη. Αυτό που νιώθω είναι αυτό που καταγράφουν η καρδιά και το συναίσθημά μου, που αρνείται να γεράσει», έχει δηλώσει η ίδια για τον χρόνο που περνά.

Η Μπέσσυ, χάρη στην εντυπωσιακής έκτασης φωνή της, αποτελεί την τραγουδίστρια με τα περισσότερα βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς τραγουδιού. Για το λόγο αυτό τιμήθηκε με ειδική πλακέτα στο Φεστιβάλ Καννών το 1997, ως η "Πιο πολυβραβευμένη φωνή της Ευρώπης σε διεθνή φεστιβάλ" δηλώνοντας πολύ χαρούμενη που ολόκληρη η Ευρώπη και όχι μόνο την τίμησε με αυτό τον τρόπο.

Η λαμπερή της καριέρα

Η καριέρα της ξεκίνησε το 1973, σε ηλικία 15 ετών με τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, με το τραγούδι του Δημήτρη Κωνσταντάρα "Ηλεκτρονική Εποχή" που βρέθηκε στην 5η θέση. Την επόμενη χρονιά, πάλι με το τραγούδι "Καμπάνες" του ίδιου συνθέτη/στιχουργού εμφανίστηκε στον τελικό του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και η καριέρα της εκτοξεύτηκε.

Σημείωσε επιτυχία με πολλά τραγούδια (Μεγάλη στιγμή, Αθήνα μάνα μου, Σαν ένα όνειρο, Κορμί κι αλάτι, Αναμνήσεις, Μια θάλασσα γαλάζια, Τι έγινε λοιπόν, Άκου, Ξεγελώ τον καθένα, Λάμψη, Φεύγουν τα χρόνια, Μόνη, Σαρωνικέ μου, Ναι!, Σινεμά, Μες στα φώτα μαζί, Μάθαμε τον έρωτα, Θα μ΄ αγαπάς, θα σ΄ αγαπώ, Άκουσε με, Χιλιάδες αν, Με κλειστά τα φώτα, Αν ανοίξεις την καρδιά μου, Κι όλο καρτερώ, Τα χέρια σου, Στο παράθυρο μόνη, Η τελευταία σφαίρα κ.ά), καθώς και με τις ελληνικές εκδόσεις γνωστών ποπ τραγουδιών, τα οποία απέδωσε μοναδικά με τη φωνή της, όπως τα Stayin' Alive - Bee Gees Πιο Δυνατά, A far l'amore comincia tu - Raffaella Carra Σκόρπια Φιλιά, Hopelessly Devoted to You - Olivia Newton John Χάνομαι κοντά σου και ζω, Νo more tears (enough is enough) - Barbra Streisand & Donna Summer Λοιπόν Αρκετά, I who have nothing -Tom Jones Σε Θέλω, Ella elle a l' -France Gall Έλα Ξανά, 9-5 Dolly Parton Πες μου που θα πάει, Heaven is a place on earth -Belinda Carlisle κ.α.
Έλαβε μέρος στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1977 με το τραγούδι Μάθημα Σολφέζ, που έφτασε στην πέμπτη θέση.

Στο απόγειο της επιτυχίας της ήταν τη δεκαετία του 1970 και αρχές της δεκαετίας του 1980. Σε ηλικία 25 ετών έκανε παράλληλη καριέρα στην Άπω Ανατολή. Τον Δεκέμβριο του 1980 ηχογράφησε τον δίσκο με τίτλο “Toshihiko”, ο οποίος έφτασε στο Νο. 6 του Ιαπωνικού top-10, με πωλήσεις σχεδόν 2.500.000 αντιτύπων. Έναν χρόνο αργότερα, ταξίδεψε πάλι στο Τόκιο και ηχογράφησε ένα ολοκληρωμένο LP στα Ιαπωνικά, με επίσης μεγάλη επιτυχία. Το τελευταίο της άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1997

Ο γάμος και τα παιδιά της

Η Μπέσσυ Αργυράκη είναι παντρεμένη με τον γιατρό, Λευτέρη Νικόλιζα και είναι μαζί 37 χρόνια έχοντας αποκτήσει δυο υπέροχα παιδιά, την Εβελίνα και τον Άγγελο.

«Είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες, αλλά, όπως λένε, τα ετερώνυμα έλκονται. Υπάρχει αρμονική σχέση μεταξύ μας, γιατί ο ένας σέβεται την ελευθερία και τα θέλω του άλλου.
Είμαστε δύο άνθρωποι με διαφορετικά επαγγέλματα, αλλά ο άνδρας μου, γιατρός στο επάγγελμα, λατρεύει τη μουσική και τραγουδούσε πάντα στο χειρουργείο. Και εγώ, εάν δεν γινόμουν τραγουδίστρια, ήθελα να γίνω γιατρός. Οπότε το ταίριασμά μας δεν είναι τυχαίο.», έχει πει για τον σύζυγό της.

Διαβάστε επίσης

Μπέσσυ Αργυράκη: «Άφησε άφωνους» Λιάγκα–Σκορδά: Κινδύνευσε η ζωή μου, πήγα εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Η Μπέσσυ Αργυράκη λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα του DWTS: «Έχασα 7 κιλά από τις πρόβες»

Μπέσσυ Αργυράκη: Αυτή είναι η γνωστή τραγουδίστρια που της έκανε προξενιό με τον άντρα της!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved