Βασίλης Χαραλαμπόπουλος-Φάνης Μουρατίδης: Δύο φίλοι επί σκηνής
Showbiz

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος-Φάνης Μουρατίδης: Δύο φίλοι επί σκηνής

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Φάνης Μουρατίδης γνωρίστηκαν πριν από 16 χρόνια, στα γυρίσματα της ταινίας «Πέντε λεπτά ακόμα».

Εκτοτε οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν πολλές φορές στη σκηνή, πάτησαν μαζί τα χώματα της Επιδαύρου και μέσα από πρόβες, γέλια και κοινές αγωνίες σφυρηλατήθηκε μια δυνατή φιλία.

Εφέτος συναντούν τον «Κουρέα της Σεβίλλης» σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου και διασκευή-μετάφραση Λουίζας Μητσάκου, το γνωστό έργο του Πιερ-Ογκιστέν Καρόν ντε Μπομαρσέ, το οποίο μεταμορφώθηκε από τον Ροσίνι σε μία από τις πιο διάσημες όπερες.

«Η σκέψη για το ανέβασμα του "Κουρέα της Σεβίλλης" προέκυψε πριν από δύο χρόνια, ύστερα από προτροπή της υπέροχης Σοφίας Σπυράτου» αναφέρει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. «Ηταν μια πολύ ωραία αφορμή να συνεργαστούμε. Επειτα, αγαπώ οτιδήποτε με ταξιδεύει στο παρελθόν. Πάντα ένα κλασικό έργο με αναζωογονεί. Ξεκινήσαμε πέρυσι τις πρόβες και εφέτος κάναμε πρεμιέρα. Τώρα που επιστρέψαμε στις παραστάσεις, νιώθω σαν να ξαναγεννήθηκα. Η παράσταση φέρει μια αστείρευτη ενέργεια. Στην πρεμιέρα ένιωθα ότι ήταν σαν να κάναμε με έναν τρόπο μια κίνηση "επαναστατική" απέναντι σε αυτό το αδιανόητο μέχρι πρότινος lockdown της ζωής μας. Σαν να βγήκαμε από μια εποχή ποτοαπαγόρευσης και να αναζητούσαμε κάτι να μας μεθύσει...».

Ο Φάνης Μουρατίδης συμφωνεί. «Το κάθε έργο είναι μια πολύ καλή αφορμή να βρεθώ με ανθρώπους που εκτιμώ πάνω στη σκηνή» αναφέρει και συμπληρώνει: «Να κάνουμε μια παράσταση που θα φτιάξει μία θερμοκρασία με τον κόσμο. Στον "Κουρέα της Σεβίλλης" μας σκηνοθετεί μια μεγάλη κυρία του θεάτρου, η Σοφία Σπυράτου. Ξέρεις, ένα κοινό σημείο που έχουμε με τον Βασίλη είναι ότι μας αφορά και τους δύο αυτή η ένωση με το κοινό. Σκέψου, ο άλλος πήρε το αυτοκίνητο του, έφυγε από το σπίτι του, έβαλε τα καλά του, πλήρωσε 20 ευρώ για να σε δει. Μπορείς λοιπόν εσύ να τον κοροϊδέψεις; Δεσμεύεσαι ότι στις 9 μ.μ. κάπου θα τον ταξιδέψεις. Και για αυτή την υπόσχεση έρχεται».

Την επαφή με τον κόσμο την αποζητά και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Αυτό που λαμβάνω κάθε μέρα από τον κόσμο είναι η μεγαλύτερη χαρά, σαν ένα βραβείο διαρκείας. Είτε είναι μια γλυκιά κουβέντα είτε ένα χαμόγελο που βλέπω να με προσπερνά...». Υπάρχει όμως και ζωή έξω από το θέατρο για εκείνον; «Μολονότι το θέατρο είναι η ζωή μου, ευτυχώς η ζωή μου δεν είναι μόνο το θέατρο. Θέλω να πω ότι έχω μάθει από νωρίς να διαχωρίζω την πραγματική ευτυχία από την τεχνητή που μας παρέχει η σκηνή. Και λέω τεχνητή, γιατί το χειροκρότημα είναι κάτι στιγμιαίο. Μικρά ταξίδια χαράς είναι το θέατρο». Η πραγματική ζωή του είναι τα τρία σκυλιά του, οι φίλοι του, το σπίτι στο Πήλιο και φυσικά η σύζυγος του, Λίνα Πρίντζου. Κουβαλά και εκείνη την απέραντη αισιοδοξία του; «Κουβαλάει μια τρέλα μοναδική, παράλληλα με τα πιο καλοσυνάτα χαρακτηριστικά. Νοιάζεται πραγματικά και ξέρει ν' αγαπά».

Πηγή:ΒΗΜΑgazino

Διαβάστε επίσης:

Λίνα Πρίντζου: Η σύζυγος του Χαραλαμπόπουλου πήγε για μπάνιο & μας δείχνει το καλλίγραμμο κορμί της

Φάνης Μουρατίδης: Μιλά για τον σεβασμό στον ηθοποιό και περνά το δικό του ηχηρό μήνυμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved