Ιωάννης Αθανασόπουλος: Πέρασα ενάμιση χρόνο πολύ δύσκολα- Έκανα ταβανοθεραπεία
Showbiz

Ιωάννης Αθανασόπουλος: Πέρασα ενάμιση χρόνο πολύ δύσκολα- Έκανα ταβανοθεραπεία

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος είναι ένας ταλαντούχος ηθοποιός και γεμάτος αντιθέσεις.

Ο ηθοποιός ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με τον ρόλο του Γιάννου στις Άγριες μέλισσες, σε συνέντευξή του μίλησε για το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Πώς αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός;

Θα σου φανεί κοινότοπο αλλά από μικρός το ήθελα. Στο δημοτικό, θυμάμαι ότι μας πήγαινα στις παιδικές παραστάσεις της Ξένιας Καλογεροπούλου στο θέατρο Πόρτα και μετά γύριζα εκστασιασμένος στο σπίτι. Με μάγευαν τα κοστούμια η μουσική. Τα καλοκαίρια όταν πήγαινα στον παππού και στη γιαγιά στο χωριό, έστηνα μόνος μου παραστάσεις. Μαζί με τα ξαδέρφια μου ράβαμε τα κοστούμια, εγώ τους έγραφα τα λόγια και μετά παίζαμε το έργο μπροστά στους δικούς μας πού μας πλήρωναν και κάποιες δραχμές για εισιτήριο. Είναι ωραίες αναμνήσεις αυτές. Ξέγνοιαστες. Στο Γυμνάσιο και το Λύκειο συμμετείχα στις σχολικές παραστάσεις και όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο ήμουν στην ερασιτεχνική θεατρική ομάδα. Ο όρος του πατέρα μου, τον οποίο καταλαβαίνω τώρα, ήταν πρώτα να τελειώσω το πανεπιστήμιο και μετά να μπω στη δραματική σχολή. Με στήριξαν πολύ οι γονείς μου σε αυτό το κομμάτι, ευτυχώς, και είμαι πολύ ευγνώμων γι' αυτό.

Τώρα είναι περήφανοι για σένα, φαντάζομαι

Εχουν περάσει διάφορα στάδια μαζί μου. Οταν έγινε το τεράστιο μπαμ με τις «Αγριες Μέλισσες», η μητέρα μου πρέπει να έκλαιγε από συγκίνηση τουλάχιστον έναν μήνα, γιατί ήξερε πόσο είχα αγωνιστεί. Μετά, στην καραντίνα με είδαν λίγο ζορισμένο -όπως όλος ο κόσμος βέβαια-, αλλά επειδή εγώ είμαι πολύ γκρινιάρης και βλέπω πάντα τις καταστάσεις από την πιο σκοτεινή πλευρά τους, εκείνοι στενοχωριόνταν. Πάνω στη φάση, δηλαδή, που είπα ότι κάτι έχει αρχίσει να γίνεται, πέρασα ενάμιση χρόνο πάρα πολύ δύσκολα. Εκανα τρομερή ταβανοθεραπεία. Τώρα βέβαια που γίνεται μια επανεκκίνηση, είναι πολύ χαρούμενοι για μένα. Γενικά, οι γονείς μου με έχουν στηρίξει πολύ. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί έχω φίλους που δεν έχουν καλές σχέσεις με τους γονείς τους. Εγώ δεν θα μπορούσα να διανοηθώ να μην τους έχω δίπλα μου. Και οικονομικά, που έχω χρειαστεί τη βοήθεια τους κάποιες φορές, αλλά κυρίως ψυχολογικά.

Φέτος κάνεις επανεκκίνηση με τον «Κήπο με τις αλήθειες»

Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με αυτή την παράσταση, με το κλίμα, που είναι πολύ οικογενειακό και με τη συνεργασία μου με τον Σταμάτη Φασουλή και τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Αισθάνομαι τόση χαρά που τους γνώρισα, όπως το ίδιο νιώθω και για τη Φιλαρέτη Κομνηνού που συνεργαστήκαμε στον «Αρίστο». Είναι όλοι τους σημαντικοί ηθοποιοί με μεγάλη πορεία στον χώρο. Ενιωθα στην αρχή φόβο για το πώς θα τους προσεγγίσω, | για το αν θα ήταν προσιτοί, και τελικά έχω ενθουσιαστεί με την απλότητα τους και με το πόσο δοτικοί είναι και οι τρεις τους. Με τον κ. Φασουλή είχαμε μιλήσει και τον Ιούνιο για μια δουλειά που τελικά δεν έγινε, και μετά με ξαναπήρε τον Ιούλιο να μου προτείνει αυτή Ι την παράσταση. Είναι ένα υπέροχο έργο, ενός Αυστραλού συγγραφέα, του Αντριου Μπόβελ. Μιλάει για μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά. Κάθε παιδί αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα και οι γονείς του προσπαθούν να το βοηθήσουν να το λύσει με βάση τις δικές τους εμπειρίες και τον δικό τους τρόπο σκέψης. Θυμίζει κλασική ελληνική οικογένεια.

Πηγή:Gala

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει ο Ανδρέας Μικρούτσικος: «Με φέρανε σχεδόν νεκρό στο Ιπποκράτειο» (video)

Ειρήνη Φαναριώτη: Η συγκλονιστική ανάρτηση για τον θάνατο του αδερφού της - «Λύγισε» το Instagram

Γιώργος Αλκαίος: Η ανακοίνωση on camera που μας εξέπληξε ευχάριστα (video)

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved