Τάμτα: Καταπίεσα πολλές φορές τον εαυτό μου τότε. Είχα ενοχές που ήθελα να ξεφύγω από το γάμο μου
Showbiz

Τάμτα: Καταπίεσα πολλές φορές τον εαυτό μου τότε. Είχα ενοχές που ήθελα να ξεφύγω από το γάμο μου

Αναγέννηση. Αυτή είναι η λέξη που πιθανόν χαρακτηρίζει ολόκληρη τη ζωή της Tάμτα.

Η τραγουδίστρια σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για την απόφαση της να χωρίσει με τον πατέρα της κόρης της και αν κρίθηκε αυστηρά από τους γύρω της γι’ αυτή την επιλογή της.

Κοινωνικά είμαστε σε μια πολύ ιδιαίτερη φάση, ειδικά στο κομμάτι των γυναικών. Σκεφτόμουν ότι εσύ πήγες κόντρα στην πατριαρχία από μικρή, οπότε είσαι από τις πρώτες που αξίζει να ακούσουμε.

Ναι, θα μπορούσες να το πεις αυτό, αν και ενώ ό,τι έκανα το έκανα χωρίς ιδιαίτερη συνείδηση. Γιατί τότε έτσι λειτουργούσε ο κόσμος. Εγώ ήμουν τολμηρή και τρελή στην εποχή μου και στη χώρα μου. Καταπίεσα όμως πολλές φορές τον εαυτό μου τότε και πολλές φορές είχα ενοχές που ήθελα να ξεφύγω από το γάμο μου. Αισθανόμουν ότι δεν έκανα κάτι σωστά, ότι ήταν ανήθικο που ήθελα να χωρίσω. Ήταν μεγάλο ταμπού το διαζύγιο τότε. Δεν μπορούσες να χωρίσεις. Τι θα έλεγε ο κόσμος; Πώς θα συνέχιζες ως γυναίκα τη ζωή σου μόνη σου; Αισθανόμουν ότι θα κριθώ πολύ αυστηρά. Αυτός ήταν και ο λόγος που έμεινα πολλά χρόνια εγκλωβισμένη μέσα σε μια κατάσταση. Δεν μπορούσα να πάρω την απόφαση να φύγω, φοβόμουν. Βέβαια, παντρεύτηκα 14 χρόνων. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τη δική μου ιστορία με αυτά που βιώνουν οι σύγχρονες γυναίκες, γιατί ήμουν μέσα σε μια πολύ διαφορετική συνθήκη. Ως γυναίκα, βέβαια, μου είχε περαστεί ένας μεγαλύτερος φόβος σε σχέση με αυτό που ήθελα να κάνω. Έτσι αναγκάστηκα να κάνω πολλή υπομονή, μέχρι που πήρα απόφαση και έκανα την αλλαγή που επιθυμούσα στη ζωή μου.

Τελικά κρίθηκες αυστηρά από τους γύρω σου;

Από την οικογένεια μου καθόλου. Ηταν πάντα δίπλα μου και με στήριζαν, ειδικά η μητέρα μου. Αλλά δυστυχώς η κοινωνία, είτε το θέλουμε είτε όχι, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στις ζωές μας. Πρέπει ή να διορθωθεί η κοινωνία ή να αποβάλλουμε αυτό το «τι θα πει ο κόσμος» από το μυαλό μας. Ξέρω ότι υπάρχουν ακόμη πολλές γυναίκες που προσπαθούν ν' αλλάξουν τη ζωή τους. Έχοντας ζήσει όλα αυτά από μικρή ηλικία, θα τους έλεγα να μιλάνε, να τολμάνε, να μη φοβούνται. Από μικρούς μας μάθαιναν πως ό,τι συμβαίνει στην οικογένεια δεν πρέπει να βγαίνει προς τα έξω. Δεν είμαι αυτής της λογικής πια. Μπορεί να βολεύει αυτό μια οικογένεια, αλλά δεν λειτουργεί με υγιή τρόπο για όλα τα μέλη. Πρέπει όποιος νιώθει εγκλωβισμένος κάπου να μιλήσει, να ζητήσει βοήθεια. Και αν δεν έχει κάποιον άνθρωπο στο περιβάλλον του να τον βοηθήσει να τηλεφωνήσει στις ειδικές γραμμές που υπάρχουν και να ζητήσει βοήθεια.

Εσύ σε ποιον μίλησες τότε;

Τα περισσότερα τα κατάφερα μόνη μου, γιατί δεν άντεχα άλλο. Αλλά άργησα πάρα-πάρα πολύ να μιλήσω. Θα μπορούσα να είχα ξεφύγει πολύ νωρίτερα από αυτές τις καταστάσεις. Είχα, βέβαια, τη στήριξη της μητέρας μου, αλλά εκείνη είχε ήδη μετακομίσει στην Ελλάδα τότε, οπότε δεν ήθελα να της μεταφέρω το πώς μπορεί να περνούσα εγώ πίσω στη Γεωργία, γιατί ήταν πολύ μακριά.

Έχεις σκεφτεί τι θα γινόταν αν δεν είχες φύγει ποτέ;

Η λογική λέει ότι θα ήμουν στη Γεωργία, θα είχα κάνει κι άλλα παιδιά και θα ακολουθούσα μια εντελώς άλλη ζωή. Χαίρομαι που το τόλμησα. Μόνο σε καλό μου έχει βγει.

Με τον μπαμπά της κόρης σου έχεις επαφές;

Προσωπικά όχι, αλλά έχει επαφές μαζί του η κόρη μας. Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια βέβαια και έχει κάνει μια άλλη οικογένεια πίσω στη Γεωργία. Έχω προχωρήσει και έχω αλλάξει κι εγώ κατά πολύ τη ζωή μου. Δεν έχω ιδέα πώς μπορεί να βλέπει την εξέλιξη μου, αλλά ελπίζω να είναι υπερήφανος.

Πηγή:DowTown

Διαβάστε επίσης:

Παπουτσάκη - Σαμαρά - Κατσαφάδου - Ρήγα: Έτσι όπως δεν τις έχετε ξαναδεί - Ποζάρουν με ροζ νυφικά

Δήμητρα Κατσαφάδου: Θα δώσει το σπίτι της για να γίνει γηροκομείο και θέλει να υιοθετήσει παιδί!

Αποκλειστικό: Την ώρα που ήταν στη σκηνή του J2US, της έσπαγαν το αυτοκίνητο για να την κλέψουν!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved