Κατερίνα Παναγοπούλου: «Από το 2021 κρατάω όλα όσα έγιναν και δεν αφήνω τίποτα»
Showbiz

Κατερίνα Παναγοπούλου: «Από το 2021 κρατάω όλα όσα έγιναν και δεν αφήνω τίποτα»

Η Κατερίνα Παναγοπούλου, εξομολογήθηκε πώς αντιμετώπισε ως γυναίκα τις γυναικοκτονίες και τις αποκαλύψεις του ελληνικού #ΜeΤοο.

Η παρουσιάστρια του κεντρικού-δελτίου ειδήσεων του ΜΕGΑ, από Παρασκευή έως Κυριακή στις 19.45 ανέφερε επίσης τους στόχους της για την χρονιά που έρχεται.

Τι 2021 ήταν μία χρονιά που οι γυναίκες βρέθηκαν επίκεντρο. Από τη μία αποκαλύψεις κακοποιητικών συμπεριφορών και από την άλλη οι τόσες γυναικοκτονίες. Θέλω να μου πείτε πώς αντιμετωπίσατε αυτές τις ειδήσεις, όχι ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, αλλά ως γυναίκα.

«Δεν θα ξεχάσω τις πρώτες ημέρες όταν παρουσιάζαμε την είδηση για την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, που όταν τελειώναμε έβλεπα αρρωστημένα μηνύματα με υπονοούμενα για την ηθική ακεραιότητα του κοριτσιού. Οπως δεν θα ξεχάσω και τον καβγά που είχα, με γυναίκα μάλιστα, για την κτηνώδη επίθεση που δέχθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου με βιτριόλι. Ούτε λίγο ούτε πολύ έβρισκε ελαφρυντικά στην αρρωστημένη επίθεση ανθρωποκτονίας, διότι, όπως έλεγε, "ακουγόταν πως ήθελε να της πάρει τον άντρα"! Λίγο πριν συνέλθω από το σοκ, διάβασα αντίστοιχα μηνύματα στα social media. Στην εποχή των άκρων, όπου από τη μία κάθε κριτική που διατυπώνεται για μια γυναίκα χαρακτηρίζεται σεξισμός και από την άλλη υπάρχουν άθλιες αντιλήψεις εναντίον των γυναικών σαν αυτή που σας περιέγραψα για την κυρία Παλιοσπύρου ή την Ελένη Τοπαλούδη, πρέπει ως κοινωνία να αποτινάξουμε τα στερεότυπα, να κοιτάξουμε τις παθογένειες και τους εαυτούς μας στα μάτια. Ταυτόχρονα η Πολιτεία και τα κόμματα να ενδιαφερθούν πραγματικά και να πάψουν να το αντιμετωπίζουν ως πεδίο αποκόμισης πολιτικού οφέλους και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης».

Αυτή η περίοδος, λίγο πριν από τις γιορτές, είναι περίοδος απολογισμού. Εσείς έχετε κάνει τον δικό σας; Τι κρατάτε και τι αφήνετε από το 2021;

«Επειδή είμαι ιδιαίτερα συναισθηματικός άνθρωπος, αυτές οι ημέρες μου προκαλούν πάντα μελαγχολία. Κρατώ όμως όλα όσα έγιναν και δεν αφήνω τίποτα. Αλλωστε, οι καλές και οι κακές στιγμές διαμορφώνουν αυτό που είμαστε. Με έναν μαγικό τρόπο η ζωή μου πάντα με οδηγούσε σε σωστούς δρόμους, ακόμα και αν δεν το καταλάβαινα, μες ένιωθα ότι όλα καταρρέουν. Είμαι άνθρωπος που βάζω το "θέλω" μπροστά από το "πρέπει" και μέχρι τώρα μου έχει βγει».

Οι στόχοι σας, προσωπικοί και επαγγελματικοί, για την επόμενοι χρονιά;

«Να μιλήσουμε του χρόνου τέτοια ημέρα και να σας πω "νιώθω πολύ ευτυχισμένη" και να έχω δίπλα μου τους ανθρώπους που αγαπάω. Εχω απόλυτη εξάρτηση από τους ανθρώπους που αγαπάω, τους οποίους μου αρέσει να παρασέρνω σε ”συνενοχές”», είπε στο ΒHMAgazino.

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνα Παναγοπούλου: «Πέρασε η εποχή της σοβαροφάνειας. Κι είμαι απόλυτη σε αυτό»

Συγκλονίζει η Κατερίνα Παναγοπούλου: «Σοκαρίστηκα και κλείστηκα ακόμα πιο πολύ στον εαυτό μου»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved