Ρέμος: Θα έχω την κόρη μου κοντά μου στις γιορτές. Πρώτη φορά που θα περάσω στο μαγαζί οικογενειακά
Showbiz

Ρέμος: Θα έχω την κόρη μου κοντά μου στις γιορτές. Πρώτη φορά που θα περάσω στο μαγαζί οικογενειακά

Δεν υπάρχουν πολλοί που θα τους άξιζε ο άτυπος τίτλος του λαϊκού ειδώλου, όμως ο Αντώνης Ρέμος σίγουρα συγκαταλέγεται σε αυτούς.

O αγαπημένος καλλιτέχνης ο οποίος επέστρεψε στην αθηναϊκή νύχτα σε έναν καινούργιο, μοντέρνο χώρο διασκέδασης στο ΝΟΧ, στην Ιερά Οδό, σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για τα πρότυπα που είχε όταν ξεκινούσε την καριέρα του, για όσα διδάχθηκε συναντώντας κάποιους μεγάλους σταρ της παγκόσμιας μουσικής και για το αν έχει ξεχάσει από που ξεκίνησε.

Ποιοι υπήρξαν μεγάλα πρότυπα για εσάς όταν ξεκινούσατε την καριέρα σας;

«Αγαπούσα πάντα τους καλούς τραγουδιστές. Με συγκλόνιζε η έκφραση, η άρθρωση τους το κελάηδισμα της φωνής τους, τα γυρίσματα τους. Αυτός που συγκέντρωνε όλα τα στοιχεία που θαύμαζα ήταν ανέκαθεν ο Γιάννης Πάριος. Είχα τη μεγάλη χαρά να τον γνωρίσω και να συνεργαστώ μαζί του. Εχει βάλει μεγάλη σφραγίδα στην καριέρα μου. Τον ευχαριστώ που υπήρχε στη ζωή μου χωρίς να το ξέρει, αλλά και που έγινε στη συνέχεια κομμάτι της. Εχω ζήσει κοντά του μοναδικές στιγμές».

Εχετε επίσης συνεργαστεί και με σπουδαίους συνθέτες ή τραγουδοποιούς της παλαιότερης γενιάς: από τον Αντώνη Βαρδή και τον Γιάννη Σπανό μέχρι τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μίμη Πλέσσα...

«Νιώθω" τόσο μεγάλη χαρά και ευλογία που με δέχθηκαν αυτοί οι άνθρωποι. Νιώθω πολύ γεμάτος αλλά έχω και τόση λαχτάρα για ό,τι θα φέρει το μέλλον. Μέσα από τις συνεργασίες πηγαίνεις μπροστά. Όπως λέει και ο φίλος μου ο Γιώργος Κυβέλος, συνεργάτης και παραγωγός μου, το θαύμα για να γίνει θέλει δύο. Είχα την τύχη να ζήσω πολλά θαύματα. Πέρα από τους δημιουργούς που αναφέρατε, θα ήθελα να σταθώ και στη συνεργασία μου με τη Μαρινέλλα, μια τραγουδίστρια σαν την οποία ^^, θα υπάρξει άλλη. Και με την Αλκηστη Πρωτοψάλτη ή με τον Σάκη Ρούβα πέρασα εκπληκτικά. Τους αναφέρω ενδεικτικά γιατί έχω πολλές ωραίες συνεργασίες στο ενεργητικό μου και δεν θα ήθελα να αδικήσω κανέναν. Είμαι βεβαίως πάντα έτοιμος για νέες προκλήσεις».

Πείτε μου κάτι που διδαχθήκατε συναντώντας κάποιους μεγάλους σταρ της παγκόσμιας μουσικής.

«Συνάντησα, για παράδειγμα, τον Χούλιο Ιγκλέσιας. Το να σου λέει ένας τέτοιος θρύλος "Αντόνιο, έλα να δούμε τι θα τραγουδήσουμε", σου προκαλεί δέος. Μιλάμε για τεράστιους σταρ, που είναι όμως ταπεινοί άνθρωποι. Ετσι βέβαια καταλαβαίνεις ποιος είναι πραγματικά σπουδαίος. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αρετή από την ταπεινοφροσύνη».

Τι θεωρείτε ότι έχει προσδώσει στην πορεία σας στο τραγούδι διαχρονικό χαρακτήρα;

«Η ανάγκη μου για αναζήτηση. Ποτέ δεν επαναπαύτηκα, πάντα ψαχνόμουν, πάντα ψάχνω και πάντα θα ψάχνομαι: για καινούργιους ήχους και για νέους τρόπους επικοινωνίας. Πιστεύω ότι το τραγούδι είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ εμού και του κοινού και θέλω αυτός ο δίαυλος να είναι καθαρός, ανοιχτός, να τον ανανεώνω. Είμαι μονίμως σε εγρήγορση».

Ξεχάσατε ποτέ από πού ξεκινήσατε;

«Οταν προέρχεσαι από τα λαϊκά στρώματα, όταν έχεις ζήσει το σκληρό πρόσωπο της ζωής, δεν μπορείς να το ξεχάσεις, δεν σε αφήνουν οι εμπειρίες σου να το ξεχάσεις. Ολα αυτά που έχω ζήσει είναι τα γαλόνια πάνω στη στολή μου. Πώς μπορώ να γυρίσω την πλάτη σε όλα αυτά που με έφεραν εδώ που είμαι; Φυσικά και δεν οδηγώ το ίδιο αυτοκίνητο που οδηγούσα τότε, αλλά ό,τι έχω κερδίσει το έχω κάνει με πολύ μόχθο, πολλή κούραση και δουλειά. Κάποια στιγμή στη ζωή μου τα έχασα όλα, ακόμη κι αυτά που δεν ήταν δικά μου. Δεν το έβαλα κάτω και ακριβώς λόγω του παρελθόντος μου μπόρεσα να οπλίσω την ψυχή μου και βρήκα τη δύναμη να σταθώ ξανά στα πόδια μου».

Σας ενδιαφέρει να μαθαίνετε τι λέγεται για εσάς;

«Οποιος δεν ξέρει μπορεί να πει οτιδήποτε: ότι την έχω ψωνίσει, ότι έχω αλλάξει. Δεν με όμως η γνώμη αυτών που δεν ξέρουν».

Ποια «κόκκινη γραμμή» δεν έχετε παραβιάσει ποτέ;

«Οποτε έφτασα σε σημείο να σκεφτώ ότι θα μπορούσα να βλάψω κάποιον έλεγα στον εαυτό μου: "Σταμάτα και πήγαινε παρακάτω". Πιστεύω ότι υπάρχει ένα όριο για όλους μας πέρα από το οποίο δεν υπάρχει γυρισμός. Το έχω πλησιάσει πολλές φορές, αλλά δεν το έχω ξεπεράσει ποτέ».

Αυτές τις γιορτινές μέρες, υπάρχει κάποια σχετική ιστορία που θα μπορούσατε να μας διηγηθείτε;

«Μπορεί να μη με πιστέψετε, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι ξεκάθαρα καλό ή κακό που να συνδέω με τις γιορτές. Από τότε που ξεκίνησα να δουλεύω αισθάνομαι την ευθύνη να ανταποδώσω την τιμή που μου κάνει ο κόσμος όταν επιλέγει, το δικό μου πρόγραμμα για τη διασκέδαση του αυτό το ξεχωριστό διάστημα του έτους. Πριν από μερικά χρόνια; πάντως, τώρα που το συζητάμε, πέρασα 13 ημέρες που έπρεπε καθημερινά να τραγουδάω, είχα κανονίσει εμφανίσεις και στο εξωτερικό. Ημουν στην Ολλανδία, επέστρεψα για την παραμονή της χρονιάς, και από την κούραση ήχος από τον λαιμό μου, είχα χάσει τη φωνή Ενας αγαπημένος φίλος και γιατρός με ενέσεις και κορτιζόνες να τη βγάλω καθαρή και από τότε προσέχω να μην εξαντλώ τις μου. Εφέτος θα έχω βέβαια και την Ελενίτσα, την κόρη μου, κοντά μου στις γιορτές. Πρώτη φορά που θα περάσω αυτές τις μέρες στο μαγαζί κάπως οικογενειακά», είπε στο BHMAgazino.

Διαβάστε επίσης:

Η φαντασμαγορική πρεμιέρα του Ρέμου στο NOX - Οι λαμπερές παρουσίες που μαγνήτισαν τα βλέμματα

Ρέμος: Έρχονται στιγμές που φτάνω στα όρια της παράνοιας-Είμαι στην αναζήτηση της τέλειας ισορροπίας

Αντώνης Ρέμος: «Τον Πέτρο Φιλιππίδη τον έχω σαν φίλο μου, είναι ένα καταπληκτικό παιδί»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved