Showbiz

Νικολάου: «Δεν μπορώ να ακούω βωμολοχίες, γι’ αυτόν τον λόγο με εκνευρίζουν κι όλα αυτά τα ριάλιτι»

Η Ντίνα Νικολάου σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις αποκάλυψε το τι δεν μπορεί να συμβαίνει στην κουζίνα που δουλεύει.

 

Είναι μια από τις σπουδαιότερες σεφ που έχει βγάλει η χώρα μας. Λατρεύει τη μαγειρική και τη γαστρονομία και βάζει πρωτίστως αγάπη σε ό,τι κι αν δημιουργεί.

Η Ντίνα Νικολάου σε πρόσφατη συνέντευξη της μεταξύ άλλων μίλησε για τα επαγγελματικά της, για το τι δεν θέλει να συμβαίνει στις κουζίνες που δουλεύει και στη συνέχεια αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας της.

-Πώς σας βρίσκουμε αυτήν την περίοδο;

Αν εξαιρέσουμε την ταραχή της πανδημίας που ζούμε όλοι και προσπαθούμε να δούμε πώς θα είμαστε στο μέλλον, κατά τα άλλα, κάτι σώσαμε. Εγώ ζω μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας και όλη αυτή η συνθήκη το έκανε πολύ δύσκολο και είχα πάρα πολύ άγχος. Κακά τα ψέματα, η εστίαση είναι από τους κλάδους που επηρεάστηκαν πάρα πολύ. Ευτυχώς, στο Παρίσι υπάρχουν χώροι που πουλάμε φαγητό για το σπίτι, το οποίο φτιάχνετε σε μια κεντρική κουζίνα και αυτό πήγε πολύ καλά. Αυτό που μου έλειψε πολύ, είναι να το να πηγαίνω στα φεστιβάλ, μέσω των οποίων παρουσιάζω την Ελληνική κουζίνα. Αυτός είναι ο στόχος μου, να γνωρίζω σε όλο τον κόσμο την κουζίνα μας κα τα προϊόντα μας.

-Φέτος σας βρίσκουμε τηλεοπτικά στο open τα Σαββατοκύριακα, στην εκπομπή «Open weekend»…

Ναι και είμαι πολύ χαρούμενη. Είχα πάρα πολλά χρόνια να κάνω ζωντανό. Κάνω δεκαέξι χρόνια τηλεόραση, αλλά ζωντανό είχα να κάνω από την εποχή που ήμουν στο Star. Μου αρέσει πού και το απολαμβάνω. Την θεωρώ ένα μαγικό μέσο και πως αν της δείξουμε τον ανάλογο σεβασμό κάνει πολύ καλή παρέα σε πολλούς ανθρώπους. Πολλοί την έχουν ως μόνιμη συντροφιά. Κατά την γνώμη μου, δεν υπάρχει ποιοτική και μη ποιοτική τηλεόραση, αλλά ποιοτικοί και μη ποιοτικοί άνθρωποι. Όταν δηλαδή η όλη σου πορεία είναι ένα αλαλούμ πραγμάτων χωρίς να έχει την ανθρώπινη προσωπική ηθική, αυτό θα βγει και τηλεοπτικά. Είναι πραγματικά μια δουλειά σαν όλες τις άλλες και εγώ το αντιμετωπίζω έτσι ακριβώς. Δεν έχω δημιουργήσει ποτέ ίντριγκες, ούτε έχω μαλώσει με κανέναν, γιατί πολύ απλά δεν μπήκα στις ζωές τους, ούτε εκείνοι στην δική μου. Ζούμε στη εποχή που είναι πολύ εύκολο ένας γελοίος να γίνει διάσημος. Για εμένα η αναγνωσιμότητα δεν σημαίνει τίποτα.

-Τι δεν θέλετε να συμβαίνει στις κουζίνες που δουλεύετε;

Απεχθάνομαι να δουλεύω στις κουζίνες μου και να υπάρχει ένταση. Δεν μπορώ να ακούω δυνατές φωνές και βωμολοχίες. Γι’ αυτόν τον λόγο με εκνευρίζουν κι όλα αυτά τα ριάλιτι που γίνεται αγώνας δρόμους για να καταφέρουν να βγάλουν ένα αποτέλεσμα. Για εμένα, ένας διαγωνισμός, γίνεται ανάμεσα σε ίσους, οι οποίοι ξέρουν τι θέλουν να πετύχουν. Βέβαια το τηλεοπτικό πρέπει να έχει τηλεθέαση, δεν θα δει ο κόσμος κάτι χωρίς ένταση. Οπότε ακολουθούν αυτό το μοτίβο, καθώς είναι μια εμπορική εκπομπή και πρέπει να επιβιώσει.

-Αν κάνατε ένα δείπνο στο σπίτι σας για τους πιο αγαπημένους σας ανθρώπους, τι θα μαγειρεύατε;

Πάντα όταν περιμένουμε αγαπημένους ανθρώπους σπίτι μας, πρέπει να μαγειρεύουμε συνταγές που τις έχουμε ξανά κάνει, για να μην υπάρχει άγχος για το αποτέλεσμα, να είμαστε χαλαροί και να το ευχαριστιόμαστε. Εγώ θα ξεκίναγα με μια σούπα βελουτέ κολοκύθας, κάστανου ή μανιταριών. Στη συνέχεια, θα έφτιαχνα κάτι με θαλασσινά ή ψάρι όπως για παράδειγμα ένα σαγανάκι με γαρίδες, μια χταποδοσαλάτα ή κάποιο πιτάκι με γέμιση θαλασσινών. Για κυρίως θα επέλεγα κάποιο κρέας όπως κατσικάκι με πουρέ γλυκοπατάτας. Μου αρέσουν της μαμάς τα φαγάκια, που τα τρώει ο καλεσμένος και νιώθει μια θαλπωρή.

-Ποια είναι αυτή η στιγμή στην καριέρα σας που θα θυμάστε πάντα;

Θα θυμάμαι πάντα όταν με κάλεσε ο σπουδαίος σεφ Alain Ducasse στο Μονακό, ο οποίος είναι κορυφαίος στον χώρο μας. Έχει ένα εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα και με κάλεσε, κάνοντάς μου ένα αφιέρωμα μιας βδομάδας και μάλιστα ήμουν η πρώτη σεφ που κάλεσε σε δικό του χώρο για επτά μέρες. Ήταν μια πάρα πολύ σημαντική στιγμή. Αισθάνθηκα μια δικαίωση και για εμένα, αλλά και για την ελληνική κουζίνα.

-Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Να έχεις ανοιχτό μυαλό και να εξελίσσεσαι. Να μάθεις να μοιράζεσαι και να «φτιάχνεις» ανθρώπους. Να μεταλαμπαδεύεις τις γνώσεις σου και να μην τις κρατάς μόνο για τον εαυτό σου.

Πηγή: Λοιπόν

Διαβάστε επίσης:

Κλέλια Πανταζή-Λευτέρης Τσάκαλος: Γονείς για δεύτερη φορά - Όλες οι φώτο του νεογέννητου

Ανθή Βούλγαρη: Αυτά τα συμπτώματα βιώνει από τον κορονοϊό - Η ανάρτηση στο Instagram

Αποκαλυπτική η Καγιά για το GNTM: «Έπρεπε να κάνω ένα βήμα πίσω να προστατεύσω την οικογένειά μου»

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved