Παπακοστωπούλου:«Έχασα γεύση και όσφρηση με τον covid-19 και απορρυθμίστηκε ο θυρεοειδής μου»
Showbiz

Παπακοστωπούλου:«Έχασα γεύση και όσφρηση με τον covid-19 και απορρυθμίστηκε ο θυρεοειδής μου»

Η Κατερίνα Παπακοστωπούλου μίλησε για τις στιγμές που βίωσε όταν νόσησε από κορονοϊό.

Η Κατερίνα Παπακοστωπούλου σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης μίλησε για τα συμπτώματα που είχε όταν νόσησε από κορονοϊο, για τον αν υπήρξε στιγμή που να φοβήθηκε αλλά και για το αν έχει χάσει κάποιο αγαπημένο της πρόσωπο από covid-19.

Πριν από τρεις εβδομάδες νόσησες από covid που κόλλησες από τη Μαριλίτα.
Πως διαχειρίστηκες τις πρώτες ημέρες της ασθένειας;

Πράγματι, κόλλησα από τη Μαριλίτα, παρότι εκείνη είχε ένα απλό συνάχι και αρχικά
έβγαινε αρνητική στα self test. Θετικοποιήθηκα μια ημέρα μετά από εκείνη. Το διαχειρίστηκα με ψυχραιμία και τήρηση των συμβουλών των γιατρών μου και όλα πήγαν κατ' ευχήν με μικρές απώλειες. Έχασα τη γεύση και την όσφρηση μου και απορυθμίστηκε ο θυρεοειδής μου.

Ήταν δύσκολο;
Δεν ήταν εύκολο, ήταν ψυχοφθόρο. Είχα όλα τα συμπτώματα, και μάλιστα μούδιασε η δεξιά μου πλευρά, οπότε πήρα λίγη κορτιζόνη - πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του
παθολόγου μου.

Υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκες;
Γενικά δεν μου αρέσει ο φόβος ως λέξη και έχω δουλέψει πολύ πάνω σε αυτό. Συνήθως φοβόμαστε κάτι που δεν είναι άμεσο ή ορατό, άρα δεν είχε νόημα, ως εμβολιασμένη, χωρίς υποκείμενα και χωρίς να είμαι καπνίστρια, να με τρομάζει ένα πιθανό κακό σενάριο.

Κυριολεκτικά για δύο ημέρες, δεν πρόλαβες να κάνεις την τρίτη δόση εμβολίου.
Δυστυχώς. Όμως, όταν έχεις παιδιά, αυτά συμβαίνουν. Πλέον, όμως, μετά από δύο δόσεις εμβολίου πριν από έξι μήνες και φυσική νόσηση, νομίζω πως έχω σούπερ αντισώματα για ασφαλείς γιορτές - με προσοχή πάντα. Φυσικά, στο τρίμηνο, θα τρέξω για την τρίτη δόση.

Πρόσεχες καθ' όλο το διάστημα αυτών των δύο ετών;

Πρόσεχα πολύ και σχολαστικά, και γι' αυτό δεν κόλλησα, παρότι ήμουν στο δρόμο,
στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, στο Υπουργείο Υγείας και στα νοσοκομεία, και ταξίδεψα στο εξωτερικό. Φορώ πάντα μάσκα όταν υπάρχει συγχρωτισμός σε εξωτερικό χώρο και φορούσα και το καλοκαίρι σε ανοιχτούς χώρους πολύ πριν γίνει συζήτηση για αυτό το μέτρο. Βάζω επίσης μάσκα όταν είμαι σε ασανσέρ και τουαλέτες εστιατορίων και εννοείται πως δεν ξεχνώ ποτέ το αντισηπτικό μου.

Σε έχουν σοκάρει οι επιπτώσεις της πανδημίας; Κάνοντας ιατρικό ρεπορτάζ, έχεις έρθει αντιμέτωπη με πολλές ιστορίες ασθενών.

Δεν σοκάρομαι εύκολα μετά από 26 χρόνια δημοσιογραφίας. Με λυπεί αφάνταστα όταν
χάνονται ζωές και με στενοχωρεί η άρνηση των ανθρώπων να εμβολιαστούν ενώ αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά ή και να πεθάνουν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παίρνουν ένα τόσο μεγάλο ρίσκο και παραμένουν ανεμβολίαστοι, προτιμώντας να χάσουν τη ζωή τους και στιγμές με τα παιδιά τους και τους ανθρώπους που αγαπούν, αλλά και να περάσουν το απίστευτο ζόρι της εντατικής, επειδή δεν θέλουν να ακούσουν την επιστήμη.

Ποια είναι η πιο σοκαριστική ιστορία που άκουσες;

Δεν θέλω να μιλώ για σοκαριστικές ιστορίες. Διακρίθηκα για την ψυχραιμία μου στην πανδημία, την οποία μου αναγνώρισαν σημαντικοί άνθρωποι της ιατρικής που με
εμπιστεύονται, συνάδελφοι που με βράβευσαν πέρυσι για τη στάση μου, αλλά και οι τηλεθεατές που επιβράβευσαν με πρωτιές το Star και το πώς διαχειρίστηκε την πανδημία. Θέλω να είμαι ρεαλίστρια και καλά διαβασμένη και να εξηγώ στον κόσμο με απλά λόγια αλλά και σωστή πληροφόρηση γιατί πρέπει να ακούει τους ειδικούς και να ζήσει και όχι εκείνους που του λένε ψέματα και τον οδηγούν στο θάνατο.

Έχασες φίλους ή συγγενείς από covid;

Όχι, δεν έχασα δικούς μου ανθρώπους και όσοι γνωστοί μου κόλλησαν ήταν εμβολιασμένοι και λίγο πριν από την τρίτη δάση. Όμως είμαι μητέρα, κόρη και φίλη και μπαίνω στη θέση όσων έχασαν αγαπημένα πρόσωπα.

Πηγή: Hello

Διαβάστε επίσης:

Ανθή Βούλγαρη: Αυτά τα συμπτώματα βιώνει από τον κορονοϊό - Η ανάρτηση στο Instagram

Κλέλια Πανταζή-Λευτέρης Τσάκαλος: Γονείς για δεύτερη φορά - Όλες οι φώτο του νεογέννητου

Αποκαλυπτική η Καγιά για το GNTM: «Έπρεπε να κάνω ένα βήμα πίσω να προστατεύσω την οικογένειά μου»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved