Παπαχαραλάμπους: Η απώλεια της μητέρας της, οι γυναικοκτονίες και η συμβουλή στα παιδιά της
Showbiz

Παπαχαραλάμπους: Η απώλεια της μητέρας της, οι γυναικοκτονίες και η συμβουλή στα παιδιά της

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της μίλησε για τα παιδιά της αλλά και τις γυναικοκτονίες.

Ανήκει, αδιαμφισβήτητα στην κατηγορία εκείνη των γυναικών, που δεν μπορείς να την προσπεράσεις, αν την γνωρίσεις. Δεν είναι ούτε το ύψος, ούτε η εντυπωσιακή της εξωτερική εμφάνιση που κάνει τη διαφορά, αλλά η ειλικρίνεια εκείνη με την οποία μπορεί να σε κοιτάξει στα μάτια και να σου πει την ωμή αλήθεια της. Όσοι την ξέρουν, κάνουν λόγο για μια τρυφερή μητέρα και αφοσιωμένη σύζυγο, ιδιότητες που αποτελούν για την ίδια «παράσημο».

Η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους έδωσε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη και αναφέρθηκε στην απώλεια της μητέρας της, στα παιδιά της αλλά το τι συμβουλές τους δίνει με όλα αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν στην κοινωνία

Την ημέρα που πέθανε η μαμά σας, παίζατε στο θέατρο, πολύ δύσκολο δεν είναι αυτό;

Εκείνη την ώρα δεν ξέρω αν ήταν δύναμη, ήταν ένα σοκ. Τη μέρα εκείνη ήταν σαν να βρίσκομαι αλλού. Το περιμέναμε ότι θα συμβεί. Δύσκολο ήταν πιο μετά, όταν κρύωσε λίγο όλο αυτό. Έτσι είναι η δουλειά μας. Δεν είναι καλό απαραίτητα αυτό, να πεθαίνει δηλαδή η μητέρα σου και εσύ να παίζεις στο θέατρο κωμωδία ή δράμα. Είναι αδυσώπητο να χάνεις τον γονιό σου και να παίζεις στο θέατρο. Είναι σκληρό να είναι από κάτω κάποιοι άνθρωποι και εσύ να κάνεις τον καραγκιόζη. Όπως είναι σκληρό να είσαι άρρωστος και να είσαι στη δουλειά σου.

Η πληγή αυτής της απώλειας επουλώνεται με το πέρασμα του χρόνου;

Πάντα υπάρχει, αλλά μαθαίνεις να την εμπεριέχεις. Την ενσωματώνεις, είναι κομμάτι σου. Όταν είναι φυσιολογικές απώλειες, γιατί υπάρχουν και απώλειες που δεν είναι φυσιολογικές.

Ποια συμβουλή κρατάτε από τη μαμά σας;

Η μαμά μου δεν ήταν ένας άνθρωπος που έλεγε συμβουλές. Τη στάση της ζωής της και τα καλά και τα κακά θα κρατήσω. Το παράδειγμά της στα πράγματα και όχι αυτά που έλεγε. Το πόσο δυνατή ήταν, το πόσο καλή μαμά, αυτά κρατάω.

Με το πέρασμα των χρόνων, τα στερεότυπα απέναντι στις γυναίκες εξαλείφονται; Υπάρχει ακόμη ο ηλικιακός ρατσισμός;

Υπάρχει βέβαια. Με 17 βέβαια γυναικοκτονίες δεν το λες ότι εξαλείφονται, τώρα απλά βγαίνουν στην επιφάνεια και τα βλέπουμε περισσότερο. Θέλουμε πάρα πολύ χρόνο για να αλλάξουν τα στερεότυπα και για τους άντρες και για τις γυναίκες. Τουλάχιστον αυτό που βιώνουμε τώρα, είναι η απαρχή ότι κάτι γίνεται, κάποιος τολμάει να πει κάτι. Δεν αρκεί όμως, αν δεν αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα, γιατί αυτό είναι αλυσίδα. Αν δεν αλλάξει η βάση της κοινωνίας, δεν θα αλλάξει τίποτα επί της ουσίας.

Τι συμβουλεύετε τα αγόρια σας σε σχέση με όλα αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν στην κοινωνία;

Το τι θα πεις στα παιδιά, είναι αμελητέο. Θα πεις τα κλασικά, το πώς πρέπει να φερόμαστε κλπ. Το τι θα δουν όμως, είναι το σημαντικό. Το πώς φέρεσαι εσύ, το πώς είναι δομημένος ο μικρόκοσμος της οικογένειας. Γι’ αυτό και οι γονείς έχουν το τεράστιο βάρος του παραδείγματος. Είμαστε εμείς τα παραδείγματα. Οφείλουμε να είμαστε το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μας, για να συνεχίσουν τα παιδιά μας να είναι καλύτερα και αυτά.

Πηγή: Εγώ

Διαβάστε επίσης:

Παπαρίζου: Το «τραύμα» της παιδικής της ηλικίας και η στιγμή που κούρεψε μόνη της τα μαλλιά της

Οι πρώτες βουτιές της Πρέλεβιτς στη θάλασσα - «Θαραλλέα» την αποκάλεσαν οι διαδικτυακοί της φίλοι

Τα… έσπασε η Μπέττυ Μαγγίρα με τον ξέφρενο χορό της – Οι χορευτικές φιγούρες που προκάλεσαν πανικό

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved