Κατερίνα Παπακωστοπούλου: «Δεν στηρίζομαι στις πλάτες κανενός»
Showbiz

Κατερίνα Παπακωστοπούλου: «Δεν στηρίζομαι στις πλάτες κανενός»

Η Κατερίνα Παπακωστοπούλου σε πρόσφατη συνέντευξη της μίλησε για όλους και για όλα.

Η Κατερίνα Παπακωστοπούλου παραχώρησε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο αν προσπάθησαν να της βάλουν τρικλοποδιές στην πορεία της αλλά και ποιο είναι μεγαλύτερο μάθημα που έχεις πάρει από τη δημοσιογραφία.

Κατά καιρούς έχεις παρουσιάσει τόσο το κεντρικό όσο και το μεσημβρινό και το απογευματινό δελτίο ειδήσεων. Πώς θα ήταν η ζωή σου χωρίς τη δημοσιογραφία;

Αγαπώ τα δελτία ειδήσεων και πιστεύω ότι με αγαπούν και οι τηλεθεατές. Αυτό το διαπιστώνω, εδώ και 26 χρόνια, κάθε φορά που καλούμαι να βρεθώ μπροστά στο γυαλί, είτε ως ρεπόρτερ είτε ως παρουσιάστρια. Σαφώς θα ήθελα να παρουσιάζω δελτία ειδήσεων σε καθημερινή βάση. Ωστόσο μάλλον η τύχη, η συγκυρία ή η καλή μου πορεία ως ρεπόρτερ πρώτης γραμμής δεν με οδήγησαν σε αυτό, δηλαδή στην παρουσίαση ειδήσεων σε μόνιμη βάση. θα το ήθελα, όμως και θα μου άξιζε μετά από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς. Δεν έχω σκεφτεί τη ζωή μου ακόμη χωρίς τη δημοσιογραφία καθώς, ως ρεπόρτερ δρόμου, έχω δώσει πολλές προσωπίδες μάχες, έχω χύσει πολλά δάκρυα, έχω χάσει πολλά πράγματα και έχω βλάψει ακόμα και την υγεία μου κάποιες περιόδους για αυτήν.

Φαίνεται πως αγαπάς ουσιαστικά το ρεπορτάζ.

Ναι, το αγαπώ και με αγαπά κι αυτό. Έχουμε μια ειλικρινή σχέση αγάπης και πάθους. Οπότε, αυτή η φλόγα δεν σβήνει ποτέ. Ειδικά με την υγεία, νομίζω ότι το έχουμε τερματίσει.

Υπήρξαν πρόσωπα που προσπάθησαν να βάλουν τρικλοποδιές στην πορεία σου;
Δεν συμπαθώ τις δυσοίωνες εκφράσεις και τις αρνητικά φορτισμένες λέξεις όπως «πισώπλατα μαχαιρώματα» ή «τρικλοποδιές». Ξέρω πως δεν είναι δυνατόν να αρέσουν σε όλους η ειλικρίνεια, η ευθύτητα, η αμεσότητα και η διάδρασή μου με τον κόσμο. Πάντα κάποιοι θα θέλουν το καλό και την εξέλιξη μας και άλλοι να βάζουν φρένο σε αυτή την εξέλιξη, για τους δικούς τους λόγους. Έχω μάθει να το παλεύω μέχρι εκεί όπου αντέχουν η ανατροφή, το ήθος και η αισθητική μου. Δεν με αφορούν τα κόμπλεξ, τα προσωπικά απωθημένα, οι μύχιες σκέψεις ή το γούστο ορισμένων ανθρώπων. Γι’ αυτό και δεν στενοχωριέμαι πια για πράγματα που δεν μπορώ να ελέγξω. Κάνω το σταυρό μου, λέω την προσευχή μου και προχωρώ.

Ποιο είναι μεγαλύτερο μάθημα που έχεις πάρει από τη δημοσιογραφία;
Να μη στηρίζομαι στις πλάτες κανενός και να μην πιστεύω ότι με σχέσεις ή φιλίες θα έχω εξέλιξη ή πορεία σε βάθος χρόνου. Να μην κάνω παρέα εκτός δουλειάς με ανθρώπους της δουλειάς και να φροντίζω να έχω ένα plan B για τα γεράματα μου. Στην Ελλάδα, για κάποιο λόγο, θεωρούνται μεγάλοι οι δημοσιογράφοι 40- 50 ετών όταν στο εξωτερικό όλοι οι έγκυροι δημοσιογράφοι είναι σε αυτή την ηλικία. Όλοι υπήρξαμε νέοι στο επάγγελμα, όμως είχαμε σεβασμό, υπομονή και καλούς δασκάλους. Τώρα όλοι θέλουν τα πάντα γρήγορα και χωρίς κόπο.

Πώς ονειρεύεσαι τα επόμενα έτη της ζωής σου;


Να είμαι ήρεμη και ξένοιαστη και να κάνω ταξίδια-με το σύζυγο μου, τα παιδιά μας και
το σκυλί μας. Φυσικά, θέλω να δουλεύω, αλλά όχι με αυτούς τους ρυθμούς.


Τι δεν έχεις κάνει ακόμη και επιθυμείς να το πραγματοποιήσεις;

Θεωρώ ότι είχα την τύχη, αλλά και ότι δούλεψα σκληρά για να επιτύχω μόνη μου πολλά πράγματα. Μπήκα στο πανεπιστήμιο, πήρα το πρώτο μου αυτοκίνητο με τα δικά μου χρήματα και το πρώτο μου σπίτι με δάνειο, απέκτησα ένα υπέροχο παιδάκι, έχω κάνει δύο γάμους και μια αξιοπρεπή καριέρα και έχω καλή οικογένεια και φίλους. Είμαι ευλογημένη.

Ολοκληρώνοντας, τι θέλεις να φέρει το 2022 στις ζωές μας;


Θέλω να απαλλαγούμε σύντομα από την πανδημία, να βρούμε πάλι το χαμόγελο μας
και να μπει ξανά η ανεμελιά στα καλοκαίρια μας.

Πηγή: Hello

Διαβάστε επίσης:

Παπαρίζου: Το «τραύμα» της παιδικής της ηλικίας και η στιγμή που κούρεψε μόνη της τα μαλλιά της

Οι πρώτες βουτιές της Πρέλεβιτς στη θάλασσα - «Θαραλλέα» την αποκάλεσαν οι διαδικτυακοί της φίλοι

Τα… έσπασε η Μπέττυ Μαγγίρα με τον ξέφρενο χορό της – Οι χορευτικές φιγούρες που προκάλεσαν πανικό

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved