Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Σχεδόν το έκρυβα ότι είχα παππού τον Μινωτή και γιαγιά την Παξινού»
Showbiz

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Σχεδόν το έκρυβα ότι είχα παππού τον Μινωτή και γιαγιά την Παξινού»

Μια γεμάτη ζωή. Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος διηγήθηκε γελώντας πως ο πρώτος του εφιάλτης, πέντε ετών, ήταν ο παππούς του να ξεριζώνει τα μάτια του.

«Είχαν κάνει το λάθος και με είχαν πάει να δω 'Όιδίποδα τύραννο "» ανέφερε. Πώς ήταν να έχεις γιαγιά την Κατίνα Παξινού; «Ηταν γιαγιά, κανονική γιαγιά, γιαγιαδένια. Με τάιζε, μου μαγείρευε, μου έπλεκε πουλόβερ, με προστάτευε από τιμωρίες. Ηταν μια καταπληκτική γιαγιά και ταυτόχρονα η Κατίνα Παξινού».

Οπως ανέφερε, στη σκηνή μεταμορφωνόταν. «Σαν να πατούσε ένα κουμπί. Θυμάμαι, ήμασταν στην κουζίνα. Ηταν με την ποδιά, αχτένιστη και καθάριζε πατάτες. "Βρε Παξινού"— γιατί έτσι τη φώναζα, δεν την έλεγα ποτέ γιαγιά — πώς το κάνεις αυτό και μεταμορφώνεσαι; " τη ρώτησα. "Δεν ξέρω βρε παιδί μου" μου απαντά. Και εκεί μέσα στην κουζίνα, με την ποδιά, αρχίζει να μου λέει ένα κομμάτι από τους "Βρικόλακες " του Ίψεν και, ναι, είδα μπροστά μου την κυρία Αλβινγκ. Δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο τόσο προσγειωμένο, τόσο λαϊκό, τόσο αρχοντικό, τόσο καθημερινό και ταυτόχρονα τόσο φερμένο από αλλού. Ηταν πλάσμα βαθιά προικισμένο. Πέρα από κορυφαία ηθοποιός, ήταν και καλή μαγείρισσα, καλή ζωγράφος, καλή μουσικός, καλή κεντήστρα, καλή κηπουρός — εκείνο το μπαλκόνι της με τις καμέλιες και τις γαρδένιες! Θυμάμαι, έβγαινε και ήταν απεριποίητη. Δεν φορούσε ποτέ τακούνια, μόνο εκείνα τα παπουτσάκια του μπαλέτου με τη μπαρέτα. Της έλεγα "βρε Παξινού, πώς κυκλοφορείς έτσι;". "Εγώ είμαι η Παξινού και σε όποιον αρέσω έλεγε. Και όμως, όταν ήθελε γινόταν θεά».

Αλήθεια, ο ίδιος διδάχθηκε από εκείνη θέατρο; «Οχι, όχι. Αλλωστε όταν ξεκίνησα εγώ, ήταν ήδη πολύ άρρωστη. Ημουν τότε και εγωιστής- Τι και αν είχα παππού τον Μινωτή και γιαγιά τη Παξινού; Σχεδόν το έκρυβα. Θα σας πω κάτι χαρακτηριστικό. Φοιτούσα στο Κολλέγιο Αθηνών και θυμάμαι είχα κερδίσει έναν διαγωνισμό ρητορικής με κείμενο που είχα γράφει ο ίδιος. Στην τελετή αποφοίτησης έπρεπε να το απαγγείλω. Φυσικά η Παξινού ήταν εκεί να με καμαρώσει. Τελειώνει η τελετή και μου λέει: "Βρε παλιόπαιδο! Γιατί δεν μου είπες τίποτα να στα μάθω να τα πεις καλύτερα;". Γιατί εγώ ήθελα μόνος μου, Παξινού. Χωρίς βοήθεια και κέρδισα" της απάντησα», είπε στο Βήμα.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Παρίστανε τον σκηνοθέτη, με στρίμωχνε πολύ και δεν είχα περάσει καλά»

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η συγκίνησή του στο πλατό της Ελένης για τη γιαγιά του, Κατίνα Παξινού

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Πέθανε ο πατέρας μου και είχα γύρισμα, τελείωσα και μετά πήγα στην κηδεία

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved