Γιώργος Καραμίχος: «Τα δικά μου παιδικά τραύματα έχουν πολλά ονόματα»
Showbiz

Γιώργος Καραμίχος: «Τα δικά μου παιδικά τραύματα έχουν πολλά ονόματα»

Ο Γιώργος Καραμίχος εκπέμπει μία ωριμότητα και μία ηρεμία.

Ο γοητευτικός ηθοποιός, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1, Ήλιος, μίλησε για τα παιδικά του τραύματα, ενώ ανέφερε ποιες δικές του συμπεριφορές προσέχει να μη μεταδώσει στα δύο παιδιά του.

Εκπέμπεις μία ωριμότητα και μια ηρεμία. Νιώθεις πως αυτή η ηρεμία σου είναι απαραίτητη;

Οι άνθρωποι που με ξέρουν καλά φοβούνται όταν γυρίζει το μάτι μου - αν και γυρίζει πολύ σπάνια..Προσπαθώ να μπαίνω στη θέση των άλλων και πάντα σκέφτομαι, όπως λέει και στον Μικρό Πρίγκιπα, πως κάποτε ήμασταν όλοι παιδιά, άρα όλοι λειτουργούμε όπως λειτουργούμε γιατί προσπαθούμε με κάποιον τρόπο να προστατεύσουμε τα παιδικά μας τραύματα. Μπορεί από τη μια να θέλουμε να γιατρέψουμε το τραύματά μας, από την άλλη, επειδή έχουν συντελεστεί σε παιδική ηλικία, προτιμούμε να τα διατηρούμε γιατί έτσι αισθανόμαστε ότι αγαπιόμαστε. Είναι μεγάλη ευθύνη να γίνεις καλά.

Τα παιδικά σου τραύματα έχουν όνομα;

Ναι, πολλά ονόματα, που έχουν αλλάξει στα χρόνια. Αλλάζει ο εχθρός. Στην αρχή άλλος είναι ο φταίχτης, μέχρι που φτάνεις στο σημείο και καταλαβαίνεις πως απλώς δεν υπάρχει φταίχτης. Ναι, έχω κι εγώ τραύματα παιδικά, κάποια τα έχω διαχειριστεί, κάποια ακόμη τα λύνω με την ψυχολόγο μου και προσπαθώ να ρίξω φως στα σκοτάδια μου και να μην τα μεταφέρω στα παιδιά μου και στους μαθητές μου.

Τα παιδικά σου χρόνια ήταν άσχημα;

Τραγικά και μαγικά μαζί. Έχει να κάνει με το ότι μεγάλωσα σε χωριό (σ.σ. της Βέροιας), όπου εκεί ένα αγόρι που ασχολιόταν με ης Τέχνες ή το διάβασμα έτρωγε bullying. Δεν ήξεραν. Από πλευράς μου το πολεμούσα για χρόνια, μέχρι που το αγάπησα και τους αποδέχτηκα. Όταν ήμουν μικρός, τίποτα δεν ήταν εύκολο. Δεν είχα παιχνίδια, δεν είχα καν δικό μου δωμάτιο, όπως πολλοί συμμαθητές μου. Το μόνο που είχα ήταν ένα ντουλάπι στον διάδρομο με 5 βιβλία και ένα Playmobil. Οι γονείς μου μου έδωσαν την αγάπη τους με τον τρόπο που εκείνοι καταλάβαιναν. Και είναι υπέροχοι κι εγώ τυχερός γιατί δεν είχα κακοποιητικούς γονείς, με βίες συμπεριφορές και τέτοια περιστατικά. Δόξω τω θεώ, είναι καλής πάστας άνθρωποι και οι δύο. Ωστόσο, μεγαλώνοντας σε χωριό εκπαιδεύεσαι στα μυστικά και τα ψέματα.

Ποιες δικές σου συμπεριφορές προσέχεις να μη μεταδώσεις στα δύο παιδιά σου, την 23χρονη Ρεγγίνα και τον 8χρονο Αγγελο-Ντιέγκο;

Γενικώς, προσέχω να μην τους επιβαρύνω μετά δικά μου συμπλέγματα, που κάπως έχουν λυθεί. Προσπαθώ να τους προστατεύω, να κάνω τα πάντα προκειμένου να είναι ευτυχισμένα με τον τρόπο που αυτά αντιλαμβάνονται την ευτυχία και όχι όπως θα ήθελα εγώ ή όπως πιστεύω εγώ ότι είναι ευτυχισμένα. Καμιά φορά τα καλομαθαίνω με παιχνίδια. Και το αγαπημένο τους φαγητό ό,τι ώρα το ζητήσουν ή όσο κουρασμένος και να είμα, θα τους κάνω κάνα δυο χατίρια. Αλλά βάζω και όρια γιατί τα παιδιά έχουν ανάγκη τα όρια, αλλιώς τα φορτώνουμε με ευθύνες που δεν χρειάζεται.

Τι διαφορές παρατηρείς τώρα με το μεγάλωμα του Άγγελου από τότε που πρωτοέγινες πατέρας στα 25 σου;

Είναι μια δουλειά σε εξέλιξη. Σαφέστατα αισθάνομαι πιο ώριμος τώρα συνολικά και ταυτόχρονα πιο συνδεδεμένος με την , τρέλα μου. Είμαι πιο απενοχοποιημένος. Όταν ήμουν μικρός, νόμιζα πως υπάρχει manual έτσι μου έλεγαν οι μεγαλύτεροι γύρω μου. Τώρα ξέρω πως δεν υπάρχει, κάθε παιδί είναι μοναδικό.

Η μητέρα του γιου σου ζει στην Ελλάδα;

Ναι, είμαστε πολύ καλοί φίλοι, δεν ήμασταν ποτέ ζευγάρι που αποφασίσαμε να κάνουμε μαζί παιδί. Είμαστε ειλικρινείς από την αρχή. Ο Άγγελος ζει με τη μαμά του κυρίως. Η μαμά του είναι Μεξικανή και από πέρσι ζει εδώ, μετακόμισε και εκείνη στην Αθήνα. Μέχρι να ενηλικιωθεί το παιδί, η βάση μου είναι η βάση του. Και η κόρη μου ζει με τον καλό της στη Δανία, έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο στην Ολλανδία και ζει τη ζωή της πολύ όμορφα, με δύναμη και χαρά.

Πηγή:ΟΚ

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Καραμίχος: Η αδυναμία στα παιδιά του, η ζωή στην Ελλάδα και η... μύγα που τον κυνηγούσε!

The 2night show: Καραμίχος και Παπαγεωργίου ανοίγουν την καρδιά τους στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

Γιώργος Καραμίχος: Αποκάλυψε τον λόγο που τον έχουν φτύσει στον δρόμο και μας άφησε άφωνους

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved