Παναγιώτης Στάθης: «Ο δημοσιογράφος δεν είναι φερέφωνο»
Showbiz

Παναγιώτης Στάθης: «Ο δημοσιογράφος δεν είναι φερέφωνο»

Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής, Παναγιώτης Στάθης, ανέλυσε τις παθογένειες στο κομμάτι της ενημέρωσης.

Η επικαιρότητα υποχρέωσε και πολλές ψυχαγωγικές εκπομπές να καταπιαστούν με το δικαστικό ρεπορτάζ. Πώς το είδες αυτό;

Δεν τα έχω παρακολουθήσει όλα, αλλά θα του πω για το «Πρωινό» του ΑΝΤ1 που στο θέμα του #ΜeΤοο έκανε εξαιρετική δουλειά με πολύ λεπτούς χειρισμούς. Αυτό έγινε γιατί έχει πολύ έμπειρους παρουσιαστές και έμπειρη αρχισυνταξία και συντακτική ομάδα. Εγώ δεν πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ειδικές εκπομπές για κάθε θέμα. Ο καλός δημοσιογράφος πρέπει να έχει την ευχέρεια να χειριστεί το θέμα με επάρκεια. Σέβομαι πολύ τους ανθρώπους που κάνουν αυτή τη δουλειά και επαναλαμβάνω ότι είδα σπουδαία ρεπορτάζ για... βαριά δημοσιογραφία.

Η ενημέρωση στην Ελλάδα είναι σε καλό επίπεδο;

Η ενημέρωση έχει μόνιμες παθογένειες, οι οποίες είναι πολυπαραγοντικές. Τα τελευταία χρόνια οι δημοσιογράφοι έχουν φάει τον λίθο του αναθέματος, που άλλοτε είναι πολιτική επιλογή, άλλοτε χτυπάμε το σαμάρι για να ακούσει ο γάιδαρος κι άλλοτε έχουν δίκαιο. Η ενημέρωση δεν είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο για τον απλούστατο λόγο ότι τρέχει με τέτοια ταχύτητα, ώστε δεν υπάρχει; χρόνος για βαθύτερα ρεπορτάζ. Τον πρώτο καιρό της πανδημίας οι δημοσιογράφοι απέκτησαν μια αξιοπιστία από τον κόσμο, ενώ στο δεύτερο κομμάτι της πανδημίας αποδομήθηκε άλλοτε με πολιτικά κίνητρα και άλλοτε με δικά μας λάθη.

Αρα, θέτεις ένα θέμα ότι συχνά αυτά που παρακολουθούν οι πολίτες είναι κατευθυνόμενα;

Οχι, δεν ισχύει τουλάχιστον στον καθολικό βαθμό που θέλουν κάποιοι να το αποδώσουν. Ο δημοσιογράφος δεν είναι φερέφωνο που κάποιος του λέει τι να κάνει. Οι εξαιρέσεις βέβαια που υπάρχουν, επιβεβαιώνουν τον κανόνα... Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι είμαστε σκληρά εργαζόμενοι, χωρίς εξωφρενικές αποδοχές, όπως πολλοί πιστεύουν. Είμαστε άνθρωποι που κάθε ημέρα αξιολογούμαστε από τον κόσμο. Δεν μπορεί να σπιλώνεται ο δημοσιογραφικός κόσμος από αφοριστικές αποστροφές του τύπου «όλοι το ίδιο είστε». Να σου πω κάτι; Ισοι είμαστε, ίδιοι δεν είμαστε.

Πηγή:Real

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Παπαδάκης: Φώτο από την ορκωμοσία του μικρού του γιου -Συγκινημένος ο παρουσιαστής

Γιώργος Παπαδάκης: Εκτός Καλημέρα Ελλάδα - Αυτός είναι ο λόγος της απουσίας του (Video)

Γιώργος Παπαδάκης: Άστραψε και βρόντηξε για Βανδή - Μπισμπίκη: «Τι ενδιαφέρον έχει η σχέση τους;»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved