Γερονικολού-Τσιμιτσέλης: Είναι μια ιστορία γεμάτη συναίσθημα, αλλά με καθαρά κωμική ματιά
Showbiz

Γερονικολού-Τσιμιτσέλης: Είναι μια ιστορία γεμάτη συναίσθημα, αλλά με καθαρά κωμική ματιά

Mε τη σχέση τους να μετρά περίπου τέσσερα χρόνια, η Κατερίνα Γερονικολού και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης έχουν συνυπάρξει στον κινηματογράφο και στο θέατρο.

Πλέον και στην τηλεόραση καθώς το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 20.00, κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 η σειρά «Κι όμως είμαι ακόμα εδώ» και θα παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή την ίδια ώρα, στην οποία συμπρωταγωνιστούν.

Με τη νέα χρονιά, ανοίγει νέο κεφάλαιο στη ζωή σας, με τη σειρά της ΕΡΤ «Κι όμως είμαι ακόμα εδώ», στην οποία συμπρωταγωνιστείτε.

Κατερίνα Γερονικολού: Είναι η τρίτη ή η τέταρτη φορά που μας προτείνουν να συμπρωταγωνιστήσουμε σε τηλεοπτική δουλειά, κάτι που γνωρίζει ελάχιστος κόσμος. Οι λόγοι που μας οδήγησαν να πούμε το ναι αυτήν τη φορά ήταν το σενάριο της Κωνσταντίνας Γιαγαλή και του Παναγιώτη Μαντζιαφού, η εταιρεία παραγωγής Tanweer και η παρουσία του Σπύρου Ρασιδάκη στη σκηνοθεσία. Ήταν τα αρχικά κομμάτια του παζλ που μας έκαναν να πιστέψουμε πως αυτή πρέπει να είναι η πρώτη σειρά που θα κάνουμε από κοινού.

Γιάννης Τσιμιτσέλης: Είναι πολύ όμορφη δουλειά. Βλέποντας το υλικό που έχουμε γυρίσει, καταλαβαίνουμε ότι είναι άρτιο. Είναι ευχάριστη σειρά, γλυκόπιοτη, με ωραία επιλογή προσώπων - πάντα λέω πως το θέμα δεν είναι να έχεις τους καλύτερους, αλλά τους καταλληλότερους. Έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους σε κάθε πόστο. Κάνουμε τρεις ημέρες γυρίσματα για κάθε επεισόδιο, σε μια εποχή στην οποία όλα τα σίριαλ πραγματοποιούν γυρίσματα σαν να είναι καθημερινά καθώς, δυστυχώς, έχουν παρέλθει οι εποχές κατά τις οποίες είχαμε το περιθώριο των γυρισμάτων επτά και δέκα ημερών ανά επεισόδιο.

Κ.Γ.: Πολύ σημαντικό είναι το ότι πρόκειται για μια σειρά για όλη την οικογένεια -απευθύνεται σε θεατές από 8 ετών και άνω- αφού ουσιαστικά μιλά για την αγάπη που πρέπει να έχουμε όλοι στη ζωή και στην καθημερινότητά μας παρά τις δυσκολίες. Ξεκινά φέρνοντας στο προσκήνιο δύο αποστειρωμένους κόσμους: μιας υποχόνδριας γυναίκας που φοβάται να ζήσει τη ζωή της γιατί πιστεύει πως θα πεθάνει νέα, όπως η μητέρα της, και μιας κλινικής και μιας οικογένειας γιατρών που είναι πλούσιοι και επιτυχημένοι, αλλά πάσχουν συναισθηματικά. Ιδιαίτερα ο Αλέξανδρος, τον οποίο υποδύεται ο Γιάννης, ζει εντελώς αποστειρωμένα, κυρίως μέσα στο εργαστήριό του, με ελάχιστους φίλους και έχοντας μια σχέση χωρίς πάθος, απλώς για να υπάρχει. Η ένωση αυτών των δύο κόσμων είναι πολύ ενδιαφέρουσα και ανατρεπτική.

Γ.Τ.: Φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή τους, ειδικά μετά τη λανθασμένη διάγνωση του Αλέξανδρου, ο οποίος λέει στην Κατερίνα (σ.σ. η ηρωίδα της Κατερίνας Γερονικολού) πως της μένουν έξι μήνες ζωής. Αυτό το λάθος την απελευθερώνει και, από υποχόνδρια, γίνεται πολύ σπάταλη και ζει κάθε δευτερόλεπτο στο έπακρο, αλλά εγκλωβίζει τον .Αλέξανδρο. Είναι το πρώτο σφάλμα της καριέρας του και είναι ένα σφάλμα που μπορεί να καταστρέφει έναν άνθρωπο και την κλινική του. Γι’ αυτό, την παρακολουθεί στενά προσπαθώντας να σώσει ό,τι σώζεται. Είναι ένα λάθος που φέρνει κοντά δύο ανθρώπους, τους απελευθερώνει, τους κάνει πιο ολοκληρωμένους, γιατί αρχίζουν να ζουν και να νιώθουν, δεν είναι πια κλεισμένοι στο δικό τους χωροχρόνο και μικρόκοσμο.

Κ.Γ.: Δημιουργούνται πολλές αστείες καταστάσεις επειδή ξεβολεύονται και οι δύο και, όταν η Κατερίνα απελευθερώνεται, κεντρίζει το ενδιαφέρον του Αλέξανδρου. Είναι μια ιστορία γεμάτη συναίσθημα, αλλά με καθαρά κωμική ματιά. Γι’ αυτό μου αρέσει και η ώρα που επέλεξε η ΕΡΤ να την προβάλλει, Σαββατοκύριακο στις 20:00. Επίσης, μου αρέσει που ξεκινά από την ιδέα του θανάτου για να μιλήσει για τη ζωή.

Το ότι είναι κωμωδία ήταν ένα παραπάνω κίνητρο για σας, όσον αφορά το τι θέλετε να προσφέρετε στον κόσμο σε αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη που ζούμε;

Γ.Τ.: Ο κόσμος έχει πάντα ανάγκη την κωμωδία, σε οποιαδήποτε συνθήκη. Θέλει όμως και την κρητική βεντέτα και τη βεντέτα από τη Μάνη, θέλει να φάει την καρύδα του και να πάει σε μια φάρμα, τα θέλει όλα. Απλώς, πρέπει να υπάρχει ισορροπία στο ότι, για παράδειγμα, τρώει τα φαγητά του «MasterChef» και μετά διαγωνίζεται ως μοντέλο στο «GNTM».

Κ.Γ. Από την άλλη, δεν υπάρχουν πολλές κωμωδίες. Κατά τη γνώμη μου, έλειπε μια σειρά σαν τη δική μας, κωμική, με συναίσθημα , στην οποία, παρότι δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ ξένους όρους, ταιριάζει πολύ ο χαρακτηρισμός «feelgood». Είναι μια τηλεοπτική σειρά αποσυμπίεσης.

Γ.Τ.: Να σημειώσουμε ότι, μετά από αρκετά χρόνια κατά τα οποία ήταν παγωμένη, η ΕΡΤ πλέον κάνει άλματα στο να φτιάξει την εικόνα της επενδύοντας πολύ στη μυθοπλασία.

Κ.Γ. Γι’ αυτό και είναι πολύ βασικό το ότι, σε συζητήσεις μας με ιθύνοντες στην ΕΡΤ, έχει ειπωθεί πως «ναι, μας ενδιαφέρει και η τηλεθέαση, πρωτίστως όμως μας ενδιαφέρει αυτό που προβάλλουμε να είναι ποιοτικό». Είναι πολύ ανακουφιστικό αυτό.

Γ.Τ.: Σου φεύγει πολύ μεγάλο βάρος όταν δουλεύεις σε ωραίο περιβάλλον και κάνεις μια καλή δουλειά χωρίς να έχεις πάνω από το κεφάλι σου τη λαιμητόμο της τηλεθέασης, του φόβου της διαφήμισης και του να κοπεί η σειρά. Προσωπικά, θα ήθελα όλες οι σειρές της ελληνικής τηλεόρασης να πιάνουν τους στόχους τους και να μην κόβεται καμία. Στην ΕΡΤ ωστόσο υπάρχει μια ελευθερία δημιουργίας παραπάνω σε σχέση με ένα ιδιωτικό κανάλι.

Πηγή:Hello

Διαβάστε επίσης:

Κι όμως είμαι ακόμα εδώ: Τα πρώτα επεισόδια, οι ρόλοι και όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα σειρά

Η Γερονικολού στο gossip-tv:«Έχω έρθει σε δύσκολες συνθήκες... η μαγκιά είναι να λες θα τα καταφέρω»

Κατερίνα Γερονικολού: «Δεν συγκαταλέγω τον Πέτρο Φιλιππίδη στις κακές μου συνεργασίες» (Video)

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved